Jenda 3011 píše:Ahoj Zetoráčku.Pěkná mašinka ta tvoje pětatřicítečka

Muj otec s ní jezdil ještě v JZD a ještě dnes ji vychvaluje

.Chci tě o něco poprosit,prosim tě mohl by jsi se podívat až budeš mít chvilku co máš psaného v malém a velkém techničáku jak je Max.přípustná váha přivěsu?Děkuji moc.Ahoj Jenda.
Ahoj Jendo, děkuji za pochvalu, zajímalo by mě co konkrétně se tvému otci na tom traktoru líbí, jestli spotřeba, nebo výkon, nebo praktičnost a účelovost, prosím přibliž.
Jinak do toho techničáku se ti 100% podívám, co vím z hlavy je, že traktor v základu bez zvláštního příslušenství jako jsou závaží v kolech váží podle štítku 1530kg. Na váze jsme ho neměli, ale podle závaží co je na zadních kolech by měl mít asi o 340kg víc. Nechci kecat podívám se na to přesně, teď nejsem doma, ale ta váha přívěsu tam je mám takový pocit něco kolem 3 tun, ale to opravdu jenom vařím z vody. Mám pocit, že jsem tam někde takovou hodnotu viděl, víc ti řeknu až ve čtvrtek. Nevím jestli není nějaký koeficient, kterým se vynásobí váha traktoru a ta ti udá max. hmotnost přivěsu.
Jinak co se týká povoleného a nepovoleného zatížení, mám jednu radu od zemědělce co měl doma už několik traktorů a má s tím zkušenosti, říká, že raději pojede pro něco na dvakrát, než aby jednou měl zbytečně překládat vlečku, nebo mordovat traktor. Ono to asi bude mít něco do sebe.
Od druhého vím, že za tou pětatřicítkou vlekl plnou pětitunu obilí nebo něčeho takového, a že ten traktor to zvládl silově jak nic, ale stavěl se na zadní, vlekl to do zdejšího docela prudkého kopce.
Pole vidí, les má uši, chovej se jak se sluší.