MINI 070, 075

TK, MT, Vinea, Cabrio, Vega, Yukon, Farmář

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
GeorG9
Příspěvky: 871
Registrován: sob říj 26, 2013 6:30 pm
Bydliště: okr.Prostějov

Re: MINI 070, 075

#4291 Nový příspěvek od GeorG9 »

Bubnovky mivaji 3 nebo 4 nože na bubnu. Kolik vyčnívají nevím, tipuji 6cm? Pokud bude dvoububnovka, tak aby se nepotkavali nože, tak jeden buben musi byt trochu výš. Mrkni na prospekty Dakr, Vari apod. Daji se z jejich stroju některe dily použít, ať to nevyrábíš komplet. Nože budeš taky vyrábět?

Uživatelský avatar
Atlan
Příspěvky: 9506
Registrován: úte kvě 25, 2010 5:32 pm
Bydliště: Košice-okolie
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI 070, 075

#4292 Nový příspěvek od Atlan »

Prekvapujico je na fore sekcia kde je nreberana stavba umlcovaca a si tam aj veci ktore ta zaujimaju.

Pocet nozou zavisi od ruchlosti pojazdu, cim rychlejsie ides tym viac nozou treba alebo to dozenies rychlostou otacok bubna. Ale tam si limitovany otackami viac najdes v vlakne o koscakach.

A hotove z vari s nic nekupil pac za kus plechu chceli cez 20E.
Tak ze som dal vypalit kruh z 3mm plechu a hotovo. Idealne podvarit tam kde su noze aby sa neohlo.
A noze si dost drahe plus tie speci skrutky to som kuloval origo.

http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=270

http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=240
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

luxenn
Příspěvky: 33
Registrován: čtv čer 10, 2010 1:31 pm

Re: MINI 070, 075

#4293 Nový příspěvek od luxenn »

Kupovat budu jen ty plastové kluzné talíře Dakr, disky kde budou nože si nechám vypálit jinak všechno vyrábím, nože udělám z nástrojovky.

Flydali
Příspěvky: 241
Registrován: čtv čer 27, 2013 8:27 pm
Bydliště: okr. Kyjov

Re: MINI 070, 075

#4294 Nový příspěvek od Flydali »

...vitaj Slovane,... Luxenn, použij starý list z cirgule , dá se aj vyvrtat vrtákem na nerez nebo nabroušeným vidiákem, ale musíš chladit vodou nebo emulzí .... Pokud obě hřídele spojíš řetězovkou, nemusíš si lámat hlavu, že se ti nože potkají, řetěz spojíš, tak, aby se nože míjely ... Na uchycení nožů, by měli být kalené šrouby, oceláky se brzy vymačkají ... Kámošovi to tak ufiklo malíček na noze ... čuměl, jak soused seče a ten najel do krtičinca a nůž se odporoučel do volného prostoru, a profiknul koženou prestige aj s malíčkem ...!!! A to jen , protože tam měl nože uchycené na obyčejné oceláky ...

luxenn
Příspěvky: 33
Registrován: čtv čer 10, 2010 1:31 pm

Re: MINI 070, 075

#4295 Nový příspěvek od luxenn »

Kotouče z pily by byly dobré ale já žádné nemám takže mě zbývá jen to vypálení laserem, řetěz nemůžu použít já už to mám všechno vyrobené na klínový řemen, schází mě jen ty disky, nože a připojení na náhon.

Uživatelský avatar
čudla
Příspěvky: 76
Registrován: úte lis 17, 2009 7:20 pm
Bydliště: Traplice, UH

Re: MINI 070, 075

#4296 Nový příspěvek od čudla »

Ahojte chlapi,

tak jsem právě poctivě pročetl všech 287 stránek fóra 8) hlavně z důvodu abych se po několikáté neptal na to co už se tu probíralo. Je tu spousta cenných informací a trochu mě mrzí, že některé problémy se řeší přes SZ i když by zajímaly i mě - škoda. Díky fóru jsem neměl strach se pustit do spojky, nastavení karbecu, výměny pneu atd... Bohužel jsem se nedočetl jednu pro mě důležitou věc, i když byla mnohokrát nakousnutá. Při výměně zadních pneu jsem zjistil, že levá poloosa má vůli - asi by to chtělo vyměnit ložiska. Kolo zdvihám cca 1,5cm nahoru a dolů. Rád bych tedy poprosil o radu, zda stačí odšroubovat "nohavicu" a povyměňovat ložiska, nebo je třeba jít do převodovky i zhora? Byl bych vděčný za nějaký popis jak na to. Samozřejmě bych na to přišel i sám, ale spíš se bojím abych něco nepo...

Jinak se chystám na update ovládání spojky jak tu bylo před pár stránkami popsáno. S traktorem pojíždí i synátor a je pro něj těžké zmáčknout spojku když po něm chci aby zastavil.
Jinak bych si chtěl udělat hydrauliku, ale s hydraulickým obvodem absolutně nemám zkušenosti, tak musím nastudovat. Pokud by někdo poradil jaký rozvaděč použít (jestli je tam pojistný ventil či ne, popřípadě jaký pojišťovák použít), jaké čerpadlo(průtok litrů), jakou pístnici(např. průměr, délku) tak bych byl moc rád. Přemýšlím, že hydraulické čerpadlo dám namísto kardanu a budu jej zapínat a vypínat pákou co zapíná kardan. Já totiž rotavátor řeším tak, že hodím Varinu do závěsu (Vari potřebuju i pro jiné aplikace) a trávu seču Mulčovačem Hurricane od Vari. Na poli štěpkuju pomocí centrály a el. štěpkovače, takže mě už nenapdá na co bych náhon kardanu použil.

Díky moc za rady a omlouvám se za dlouhý příspěvek, vím jaké to je číst to :)

Čudla

Blesk007
Příspěvky: 480
Registrován: ned lis 12, 2017 4:23 pm
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI 070, 075

#4297 Nový příspěvek od Blesk007 »

Ahoj Čudlo :) To že máš na kole děsivou vůli 1,5cm vypovídá o tom že je to vnější ložisko úplně napadrť a asi i gufero a tím pádem nechápu, jak by mohl být v převodovce ještě nějaký olej - v každém případě už bych s tím vůbec nezkoušel jezdit.
"Nohavica" půjde určitě dolů, ale určitě tě nemine ani horní dekl - minimálně z toho důvodu že to chce celé prohlédnout a vyčistit zbytky po ložisku a jiný odřený sajrajt. Jestli znáš nějakou modlitbu, tak ji neprodleně několikrát odcituj, třeba tě to ochrání od nějakých děsivých skutečností uvnitř převodové skříně. Přestavuji to tady už rok a teď se teprve dostávám do stadia že budu řešit hydrauliku, tak až něco vymyslím, tak se rád podělím o zkušenosti ... třeba mezitím někdo zkušenější něco poradí :)
Čau a hodně štěstí

Uživatelský avatar
čudla
Příspěvky: 76
Registrován: úte lis 17, 2009 7:20 pm
Bydliště: Traplice, UH

Re: MINI 070, 075

#4298 Nový příspěvek od čudla »

Blesku, jelikož jsi mě vcelku dost znervózněl, tak jsem se do rozborky pustil ještě dnes. Vše se podařilo v pohodě rozdělat. Měl jsem z toho strach úplně zbytečně. Nicméně k mému překvapení jsou všechna ložiska v pořádku - s normální mírou opotřebení. V motorce jsem nedávno měnil ložiska v daleko horším stavu. Bohužel Velké vůle je způsobena tím, že právě to vnější ložisko je vcelku hodně volné ve svém uložení. Podobně je na tom i vnitřní ložisko a uložení na kterém drží diferenciál uvnitř převodovky. Když se nasčítají vůle všech ložisek + tyto vůle v uložení, tak výsledný efekt na celém kole je takový jak jsem psal. Ložiska koupím a vyměním na obou poloosách - touto rozborkou jsem vlastně vydělal 3 z 5 ložisek. Ale co s tím uložením? Napadá mě lepidlo na ložiska. Máte s tím někdo zkušenosti? Pomohlo by mi to?
Jinak ozubené kola mám naštěstí OK. Na spodu v byly převodové skříni jemné kovové pilinky. Po pozornějším prozkoumání od toho jak excentr uzávěrky "dřel" o kolo spojky uzávěrky. Vložil bych foto, ale vůbec netuším jak (i když to tu na fóru bylo mnohokrát zmiňováno). Mimochodem podle nákresu převodovky by u ložiska 6013A měly být nějaké podložky - ty jsem tam ale já neměl. A to si myslím, že jsem tu převodovku měl rozebranou jako první. Jo a už taky vím, proč mi uzávěrka stále vyskakovala :)
Nafotil jsem i můj zadní závěs, ale jelikož jsem tupý, tak sem nedokážu dát fotky. Rád bych s Vámi probral nej místo na kulu. Tahám často vozík, tak proto řeším kulu.

Mějte se Čudla

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: MINI 070, 075

#4299 Nový příspěvek od Britt »

Čudlo, otevři si tento odkaz a určitě se ti podaří vložit fotky. :)

https://postimages.org/
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
čudla
Příspěvky: 76
Registrován: úte lis 17, 2009 7:20 pm
Bydliště: Traplice, UH

Re: MINI 070, 075

#4300 Nový příspěvek od čudla »

Zkouším ...

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Závěs

Obrázek

Blesk007
Příspěvky: 480
Registrován: ned lis 12, 2017 4:23 pm
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI 070, 075

#4301 Nový příspěvek od Blesk007 »

Promiň, Čudlo, že jsem tě tak znervózněl ... bylo to trochu záměrně abys to rozdělal raději dřív než bude pozdě. Jistě uznáš že tento stav by vedl k více, či méně rychlému konci odkud by byl už velmi těžký návrat k normálu. Jsem rád, že je to lepší než mohlo být a to vyskakování uzávěrky jsem tak trochu předpokládal. Co se týká uložení ložisek do lepidla, tak s tím nemám osobní zkušenost, jenom vím že to existuje. Asi záleží na vůli a zatížení a chce to pročíst všechny dostupné materiály k těmto lepidlům - je to přece jenom dost exponované místo, ale asi existuje lepidlo které by vyhovovalo ... nezbývá než hledat a nešetřit na něm. Ale je mi to divné, že se to takto vyšmajdalo a ložiska jsou OK, spíš bych to viděl že nějakému předchozímu majiteli trochu "vyschlo" v převodovce projel se se zadřenými ložisky a pak je vyměnil za nové a traktor raději prodal :) ale fakt nevím. Ty ložiska musejí lítat aspoň o milimetr, pokud máš takovouhle vůli na kole. No v každém případě držím palce abys to dal brzo dokupy a Miník sloužil dalších 30 let :)
Ta koule takhle taky není špatná, každý to má asi pořešeno jinak.
čus

Uživatelský avatar
čudla
Příspěvky: 76
Registrován: úte lis 17, 2009 7:20 pm
Bydliště: Traplice, UH

Re: MINI 070, 075

#4302 Nový příspěvek od čudla »

Lepidlo zkusím pořešit v jednom obchodě v UH, je tu celkem odborník na lepidla a tmely, tak uvidíme. Ta vůle je vcelku velká. To vnitřní ložisko tam úplně lehce vložím rukou a to vnější-kolem nej bych možná omotal plech z plechovky. Je pravda ze předchozí majitel se o Mini moc nestaral a z převodovky jsem vypouštěl skoro vazelinu a rozhodne tam oleje nebylo tolik co mělo být. To až já jsem vyměnil nový před rokem. Jo a další věc mi potvrzuje ze do toho asi někdo lezl, na mechanismu zámku uzávěrky má být o-kroužek a já tam žádný nemám. Tak možná tvoje teorie bude z části pravda.
Jinak ohledně kule- já ji měl přímo v origo závěsu a byl to luxus. Jenže jsem si na podzim udělal závěs kvůli příslušenství a takto řešena kula se mi vůbec nelíbí. Má to velké vůle... a musel jsem si udělat takovou vložku aby se mi závěs při couvání nezvedal. Představoval bych si závěs zvedly a tam někde prdnout tu kulu tak aby závěs šel v případě potřeby i dolu bez demontáže koule.

Milhausz
Příspěvky: 8
Registrován: ned čer 10, 2018 8:39 am
Bydliště: Kroměříž

Re: MINI 070, 075

#4303 Nový příspěvek od Milhausz »

Chlapci prosím o radu. Kde kupujete motory? Když dám hledat Berlan 13hp 25,4mm na googlu vyskočí na mě tyhle dva odkazy
http://www.enhlava.cz/Motor-HG-390-QE-1 ... E-d405.htm
http://www.motorylifan.cz/LIFAN-13-HP-Q25-4-E-d19.htm
a nějak si nemůžu vybrat který je ten správný.

Uživatelský avatar
Atlan
Příspěvky: 9506
Registrován: úte kvě 25, 2010 5:32 pm
Bydliště: Košice-okolie
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI 070, 075

#4304 Nový příspěvek od Atlan »

Berlan uz davno nieje, daval som odkazi na motor z nemecka wiltec. Pohladaj. Občas maju akxciove ceny.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Milhausz
Příspěvky: 8
Registrován: ned čer 10, 2018 8:39 am
Bydliště: Kroměříž

Re: MINI 070, 075

#4305 Nový příspěvek od Milhausz »

ty wiltecy se občas objeví i na bazoši. Ale nic o nich není nikde psaný, myslím recenze a taky průměr hřídele 25,4mm jsem u tohoto motoru nenašel

Odpovědět

Zpět na „Naše malotraktory“