Isuzetor 2108

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
BohousSPE
Příspěvky: 1645
Registrován: úte kvě 22, 2012 2:14 pm
Bydliště: Domažlicko

Re: Isuzetor 2108

#2101 Nový příspěvek od BohousSPE »

Kolegové, kamarádi, to mám radost :friends: No jasně, hudba je "koření života" a bez ní by to nešlo. Když je dobrá nálada, ještě ji zlepší, když má člověk splín, taky mu pomůže....no bez ní by to skutečně nešlo :nene:


Tak v sobotu jsme si s taťuldou po dlouhý době zamakali v Aťasu 8) První "práce" bylo dotáhnutí dalšího litinového nábytku :smich: Jedná se o strojní rámovou pilu TOS PR-20 a vím, že pár z Vás ji doma taky vlastní (určitě Míša Bourák a Baťa1). Přivezl jsem ji od známého, ale manipulace byla zhoršená tím, že mu po zimě nenastartovala Desta, tak jsme si museli poradit jinak :) Naštěstí už je pila v pořádku na zemi a šoupeme s ní paleťákem, dle potřeby. Ještě důležitý detail....tahle pila bude v Aťasu jen na přechodnou dobu a pak poputuje do dílničky ke mě na barák ;-)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Tato akce zabrala většinu část dne, ale v mezičase jsem dělal i na radiálce, protože by si zasloužila taky trochu údržby. Měl jsem v plánu vypustit olej z vřeteníku a nalít nový, čistý ložiskový olej. Po vypuštění jsem se zhrozil, jak ho tam bylo málo!!! :shock: Z manuálu vím, že se tam vejde 10L, ale nevytekl ani celý 1L! No nic, začali jsme s taťkou nalívat, dali tam asi 6L a šli dělat něco jiného. Když jsem se vrátil, zjistil jsem, že olej kape z okolí páky pro řazení otáček vřetene :( Poté jsem zkusil vysunout vřeteno a jakmile vykoukla a zkosená část vřetena s tím hřebenem, začalo se to tam tudy taky valit, ale o dost svižnějším tempem :'( Budu to muset někdy rozhodit, abych zjistil, jak je to tam řešené....že by gufero? Říkal jsem si, jestli jsem tam nedal moc oleje, protože v tom olejoznaku je vidět úplný prdlajs...ale zase doma manuál říká, že 10L, tak nevím :-/ Hrnulo se to tam tudy všemi možnými směry.....i okolo "kormidla" při otáčení....
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
BohousSPE
Příspěvky: 1645
Registrován: úte kvě 22, 2012 2:14 pm
Bydliště: Domažlicko

Re: Isuzetor 2108

#2102 Nový příspěvek od BohousSPE »

Nazdar kolegové, jdu se ohlásit po bezmála čtvrt roce, že jsem v richtigu :friends: Vůbec jsem teď nechodím, protože mám mraky jiných povinnosti, ale nebojte.....až se všechno udělá, zase začnu s kovozemědělstvím a budu hrnout fotky a videa pravidelněji ;-) Tak kde začít? No na baráku samozřejmě, to je teď alfa-omega všeho :) V dubnu jsme začali tím, že jsem vyměnil dveře do sklepa, vybetonoval jsem k nim schody, a celkově jsme to před barákem zútulnili. Zhruba od května děláme s tátou na omítkách ve sklepě. Jeden už je hotový, zbývá ho jenom naštukovat. Je to ten sklep, kde budu mít takovou mini-obrobnu.....jen vrtačku, brusky a strojní pilu (takový ten kovo základ). Hned poté se pustíme do hlavního sklepa, kde bude svařovna......prostě dělám celou dobu všechno proto, aby byla dílnička v baráku hotová, mohlo se převézt část vybavení z Aťasu (tomu to taky prospěje) a mohly se začít konečně tvořit nějaké hodnoty 8)


Co se týče Aťasu…..naposledy jsem dával fotky z výměny oleje v radiálce a taky ukazoval, že mi z ní teče olej. Nakonec se ukázalo, že toho oleje tam bylo přespříliš :smich: Holt jsem s taťuldou dolejvali olej a prošvihli ten moment, kdy se na chvíli ukázala hladina v olejoznaku. Teď už je všechno jak má být, nikde nic neteče :) Dokonce jsem ji vyčistil ty průzory na kontrolky a přeleštil čelní plech brusným rounem.....to samý jsem udělal s "kostkou" na šepingu. Při jedné z posledních návštěv jsem taky konečně nalepil ty polystyreny do vrat - do teď tam byly jen tak hala bala
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Taky už mám v Aťasu nástěnku, aby se mohlo čmárat :typek:
Obrázek
Taky ještě stojí za zmínku, že taťulda skoro celý Aťas vybílil vápnem, takže teď to tam bude skutečně jako v pokojíčku :potlesk: Dřív jsme všechno jen naštukovali a zůstalo to pěkně bílé, ale poslední dobou ty štuky nějak zežloutly, asi změnili složení, nevím (pořád stejná značka - Hasit 160), tak se vzal celý ten SDK přístavek vápnem, ale protože to hrozně "svítilo" oproti zbytku, taťulda se rozhodl to vybílit celý 8)

No a teď to hlavní, co mě donutilo zveřejnit příspěvek....včera se hýbalo s traktorem :wink: :wink: Letos poprvé!!! :friends: Byli jsme pozváni k tchýni na oběd, protože byla pouť. Tak jsem hned vymyslel, že bychom odmontovali ty desky, kterýma se traktor zabednil na zimu, vyjelo by se ven a upravil by se pod traktorem trošku terén a nandalo by se tam lino, který jsem dotáhnul od nás z baráku. A taky se to všechno tak uskutečnilo 8) Vyjeli jsme....Filípek se samozřejmě musel taky svézt :vysmech: a lino tam pasovalo s minimálními úpravami. Aspoň už tam nebudou psi hrabat.....traktor byl vždycky zaprášenej od hlíny, jak tam ty dobytkové hrabali :pohlavek: Aspoň je teď traktor "volný" a lze s ním kdykoliv vyjet ;-)
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Uživatelský avatar
Ondras83
Příspěvky: 10022
Registrován: stř zář 12, 2007 10:28 pm
Bydliště: Stračov
Kontaktovat uživatele:

Re: Isuzetor 2108

#2103 Nový příspěvek od Ondras83 »

uz aby jsi pokracoval :) jsem rad, ze jsi na nas nezapomel :)

ja jako soustruznik AMATER jsem si vcera asi na 2,5h zalezl do dilny a pracoval jsem a vzpomel jsem si na tebe a pouzil nektery vychytavky :) trosku jsem zamakal i na presnosti obrabeni a na konec neco prestruzil a mel jsem radost jak malej kluk, jak mi to vsechno odsejpalo od ruky, nic se nepokazilo a vsechno klapalo, jak ma...to jsem mel i pres mensi zraneni (rezna rana od spony z vrtacky) takovou chut do prace, ze me az mrzelo, ze je nedele navecer... :prace: :)

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 20221
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Isuzetor 2108

#2104 Nový příspěvek od vitex »

Filípek Vás oba i s dědou strčí do kapsy. :smich:

Uživatelský avatar
BohousSPE
Příspěvky: 1645
Registrován: úte kvě 22, 2012 2:14 pm
Bydliště: Domažlicko

Re: Isuzetor 2108

#2105 Nový příspěvek od BohousSPE »

Kurva, ten čas ale letí......dnes už je to rok, co nás opustil můj tchán, kamarád a věrný pomocník v jedné osobě :'( :'( :'( :'( :'(
Obrázek

Uživatelský avatar
pedro643
Příspěvky: 1480
Registrován: pon srp 10, 2009 8:48 pm
Bydliště: Slovensko

Re: Isuzetor 2108

#2106 Nový příspěvek od pedro643 »

Tu je nejak mrtvo. Bohuši žiješ ešte?

Uživatelský avatar
BohousSPE
Příspěvky: 1645
Registrován: úte kvě 22, 2012 2:14 pm
Bydliště: Domažlicko

Re: Isuzetor 2108

#2107 Nový příspěvek od BohousSPE »

Nazdar kamarádi :ahoj: :potlesk: Jo, ještě žiju :friends: Nebojte, nezapomněl jsem na Vás ani jsem na traktory nezanevřel, jen mám prostě teď spoustu "netraktorových" povinností, ale zase se k tomu vrátím, nebojte 8) Pořád si říkám, že Vám musím dát vědět, ale vždycky to odložím, až toho bude o trochu víc :red: Tak co nového.....no s traktorem se toho letos moc nedělo, ale přeci jenom taky trochu pomáhal. V červnu jsem ho vyvezl, ale to už jste viděli na videu pár příspěvků před. Během dovolený jsme dělali u tchýně nový plot, takže tam se traktor využil - trhal nějaké křoví a později i staré pletivo prorostlé skrz křoví. Dokonce se stala i takové kuriozitka, že mi asi po 4 letech došla nafta :smich: Naprosto nečekaně jsem zůstal stát uprostřed zahrady....
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Kromě toho, že došla nafta se mi taky pochcal traktor, protože už poněkolikáté se roztrhla na hadice, kterou mám udělaný bypass topení - je to podle mě ta hadice, kterou se tahal vzduch na vlekách a ta není na vodu vhodná, já vím. Nicméně tenkrát jiná hadice s podobnou světlostí nebyla, tak se tam dalo tohle. No tím, jak se traktor pochcal a většina vody s nemrzoulem vytekla, dolil jsem tam čistou dešťovou.....navíc jedna hadice od chladiče byla už taky hodně spuchřelá (tenkrát jsem tam dali, co se doma našlo) a voda tekla i tudy, takže jsem tam ani Fridex nedával s tím, že to musím do zimy opravit. No v posledních dnech už jsem měl o traktor trochu obavy, protože pořád nebyl čas vyměnit hadici a nalejt fridex a poslední dobou už byli mrazíky :( No včera jsem se k tomu už konečně dokopal a vypadá to, chladič i motor přežili :wink: No nevím, jak moc velké mrazy tam byly nebo nebyly, ale u nás bylo i -5°C, ale teploty u nás jsou nižší, protože jsme u vody.
Včera jsem prostě vlítnul na traktor, odstrojil celou kapotáž, filtr sání, nádobku na servo, odšrouboval chladič, vyklonil ho a tak se dostal na spuchřelou hadici. Naštěstí jsem našel jinou v lepším stavu, tak jsem ji vyměnil, nalil nemrzoul a už mám klid ;-) Traktor nechám asi takhle polo rozebraný do jara....hlavně, že přežije zimu. Ještě se objevil problém s naftou.....teče hned na dvou místech - nad nádrží z hadičky a u jednoho vstřiku (z přepadu, jak jsou propojený vstřiky mezi sebou) no, ale to už taky letos řešit nebudu.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Tady jsem dal dohromady aspoň pár záběrů....de facto veškerý akce roku 2018, je to bída, já vím :-/


Jinak pořád makám na dílničce v baráku :prace: Letos dělám spíš zedníka než kovo-zemědělce! Nevím, jestli už jsem to zmiňoval, ale.....barák máme celý podsklepený a jsou tam celkově 4 sklepy. Jeden jsem nechal manželce a zbytek si zabral :typek: :vysmech: V tom manželčino (14m2) jsou prostě věci typu zahradní nářadí, sekačky, manželčin Fichtl atd. A ty moje jsem si rozdělil následovně. Největší (16m2) jsem nazval "svařovna", na tom právě teď dělám. Je omítnutý skoro všude a částečně už i vyštukovaný, ještě budu dělat obklady okolo umyvadla a pár dalších věcí....druhý menší (12m2) bude primárně dílna s ponkem. Ten nechávám na jaro - tam jsem omítku oklepal a je to akorát našpricovaný, ten dodělám z jara. Poslední nejmenší (10m2) jsem pojmenoval "obrobna", kde bude takový ten kovo základ (vrtačka, bruska, pila) - ten už je komplet hotový, vybílený 8) Dokonce už jsme tam převezli tu brusku, co jsem dotáhnul od Luboše:
Obrázek

Dělám prostě maximum pro to, aby do vánoc byla hotová "svařovna" a nastěhovaný všechny svářečky, svařovací stůl a ostatní cipoviny. A aby v "obrobně" byly všechny mašiny a snad už bych konečně začal přes zimu tvořit nějaké hodnoty, už mi to chybí :'(

Uživatelský avatar
pinkygsx
Příspěvky: 4287
Registrován: čtv říj 08, 2009 7:31 am
Bydliště: kousek od Vyškova
Kontaktovat uživatele:

Re: Isuzetor 2108

#2108 Nový příspěvek od pinkygsx »

zas je na co se dívat 8)

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 20221
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Isuzetor 2108

#2109 Nový příspěvek od vitex »

8)

Uživatelský avatar
Veteranista!
Příspěvky: 2416
Registrován: stř led 16, 2008 7:26 pm
Bydliště: Kroměříž

Re: Isuzetor 2108

#2110 Nový příspěvek od Veteranista! »

8)
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!


Uživatelský avatar
pawka
Příspěvky: 4661
Registrován: úte led 11, 2011 9:35 pm
Bydliště: Svitavy

Re: Isuzetor 2108

#2112 Nový příspěvek od pawka »

tady už stačí jen klidně ze stárnout :D
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

Uživatelský avatar
Lukashil
Příspěvky: 6541
Registrován: sob čer 27, 2009 11:35 pm
Bydliště: okr. Kutná Hora

Re: Isuzetor 2108

#2113 Nový příspěvek od Lukashil »

a dodělat zetůrka :ano:
Stydím se za tuto zem

Uživatelský avatar
BohousSPE
Příspěvky: 1645
Registrován: úte kvě 22, 2012 2:14 pm
Bydliště: Domažlicko

Re: Isuzetor 2108

#2114 Nový příspěvek od BohousSPE »

Obrázek

Uživatelský avatar
BohousSPE
Příspěvky: 1645
Registrován: úte kvě 22, 2012 2:14 pm
Bydliště: Domažlicko

Re: Isuzetor 2108

#2115 Nový příspěvek od BohousSPE »

Zdarec přátelé, doufám, že si hezky užíváte svátky :friends: Letos se toho na traktoru moc nedělo, tak jsem dal dohromady aspoň takový sestřih, proč tomu tak vlastně bylo......tady je ukázka těch největších akcí okolo našeho baráku. Rozhodně to není všechno, ale vybral jsem to nejdůležitější. Některé z Vás to určitě bavit nebude (má to skoro 20min), ale věřím, že někteří "skalní fanoušci", kamarádi a rodina si to určitě užijí ;-) :friends: :friends: :friends:


Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“