Problemy s motory TK 10až 14 a podobne

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
vilo380

Re: Žádost o radu-problém s TZ 4K 14.

#16 Nový příspěvek od vilo380 »

pozri saešte či máš dobré chladenie, a bud rád že sa ti ten motor zastaví :) mne sa stalo to isté ale motor som riadne žhavil a úplne sa vybehal, dal som komplet prebus a nové olejové čerpadlo. Mna to stálo 12 tisíc čo je oproti 2500 značne viac :D
malosériové sústruženie, vyrobím alebo navrhnem aj celé funkčné prvky (medziprevodovky, navijáky...)
Slovensko Bytčiansky okres
www.lesotech.estranky.cz

johndeere

Re: TZ4K14 problémy s motorem

#17 Nový příspěvek od johndeere »

:wink: chlapi, tak to bylo jenom tim výfukem, konečně sme se k tomu dostali a vyčistili sání, výfuk a ve výfuku bylo tolik karbonu, že byl skoro celej zasranej. Teď už jezdí jak nic a má pěknej výkon. Akorát nechápu že se mě to stalo onehdy během jednoho dne. Ráno sem zapřahl kultivátor a celý dopoledne sem projížděl vinohrady. Pak sem dojel a vzal brány a jel sem vláčit 2 hektary ječmene co dopoledne otec zasel a tékáč ke konci přestával mít výkon a nakonec sem to ani nedovláčel a to sem to chtěl ještě zaválet tékáčkem. Uplně ztrácel výkon, začínal dýmit... Tak jsem rád že už je zase v pohodě a jezdí :) , sice když se časem natrefí nějaký dvouválec, tak bych ho vzal, protože ve vinohradu do kopce s plným neseným postřikovačem by měl i jednoválec po GO co dělat, ale zatim to nehoří když už zase tékáčko jezdí :) Díky za rady, říkal sem si že to může být tím výfukem, ale nečekal sem že by to mělo až takový vliv ten výfuk.

FandaP

#18 Nový příspěvek od FandaP »

Tak to je fajn, to byla banální závada. 8)

Romantk

#19 Nový příspěvek od Romantk »

johndeere píše::wink: chlapi, tak to bylo jenom tim výfukem, konečně sme se k tomu dostali a vyčistili sání, výfuk a ve výfuku bylo tolik karbonu, že byl skoro celej zasranej. Teď už jezdí jak nic a má pěknej výkon. Akorát nechápu že se mě to stalo onehdy během jednoho dne. Ráno sem zapřahl kultivátor a celý dopoledne sem projížděl vinohrady. Pak sem dojel a vzal brány a jel sem vláčit 2 hektary ječmene co dopoledne otec zasel a tékáč ke konci přestával mít výkon a nakonec sem to ani nedovláčel a to sem to chtěl ještě zaválet tékáčkem. Uplně ztrácel výkon, začínal dýmit... Tak jsem rád že už je zase v pohodě a jezdí :) , sice když se časem natrefí nějaký dvouválec, tak bych ho vzal, protože ve vinohradu do kopce s plným neseným postřikovačem by měl i jednoválec po GO co dělat, ale zatim to nehoří když už zase tékáčko jezdí :) Díky za rady, říkal sem si že to může být tím výfukem, ale nečekal sem že by to mělo až takový vliv ten výfuk.

No vidíš jak jednoducha oprava :)

sten

#20 Nový příspěvek od sten »

tak tamáš štesti tojá vloni měl v pr... valec naštesti sem měl ješte jeden po vybruse tak byla vyměna aten seklej už mam take udělan a uschovan na někdy,hlidej ten vyfuk častěji když dostává kouř.od kud si,ja jedu přišti tyden do strachotina na palavu na dovču tak vyzkoušim mistni sklipky s vinem to miluju hlavně modr.portugala toje eňonuňo enčibanči 8) tak čus

alienf

#21 Nový příspěvek od alienf »

JO musím jenom souhlasit.Mi ho takhle zadřeli vlastně 3x za sebou.Poprvé to se stalo v lese na dřívý,motor se kousnul,jak vychladnul takse točil ale nanaskočil.Doma jsme teda udělali generálku komplet motor už to potřeboval,no tradá už zase běhal.Nechali jsme ho běhat na dvoře a pohodině motor začal zpomalovat až se kousnul,tak válec dolů no kroužky znova zakouslí,jo mazací čerpadlo se zkoušelo a něco zněj kapalo.No nic tak novej píst a kroužky a zase znovu to samý.Tak mezitím jsme se ptali jestli to nemůže být mazacím čerpadlem a že ne že to čerpadlo nemůže odejít.No když se nám to stalo po druhé tak jsme už jeli pro mazačí čerpadlo no a jeje to davalo oleje a od té doby pohoda a motor šlapejak hodinky.

sten

#22 Nový příspěvek od sten »

také mam s mazacim lisem skušenost,sehnal sem novějši a maká to paradně,tak si ho tež vyměn a máš postarostech.

šela

#23 Nový příspěvek od šela »

Chlapi, mám stejný problém s předíráním motoru na klice. Po schládnutí zase normálně naskočí. Už jsem vyzkoušel všechno možné a asi to taky bude olejovým čerpadlem, přesto, že sem tam kápne olej.
MartinS píše, že se dá sehnat kolem 2500 Kč. Pokud někdo víte, kde se dá za tyto peníze na netu koupit, tak mi napište. Děkuji.

Václav K

Re: Problemy s motory TK 10až 14 a podobne

#24 Nový příspěvek od Václav K »

Olejové čerpadlo se dá i opravit, při výměně oleje nezapomeňte vyčistit sítko na zpětném okruhu od bloku motoru. trubičky, které přivádí olej na mazání pístu jsou slabé, za chladnějšího počasí přidávám do nafty olej. Správné mazání se dá poznat snadno, z výfuku odkapává, odlétá olej. Některé typy měly mazání jen na klikovku, odtud se olej rozstřikoval na píst, tady bylo větší riziko přidření za chladného počasí. Vašek

Uhu

Re: Problemy s motory TK 10až 14 a podobne

#25 Nový příspěvek od Uhu »

Václav K píše:Olejové čerpadlo se dá i opravit, při výměně oleje nezapomeňte vyčistit sítko na zpětném okruhu od bloku motoru. trubičky, které přivádí olej na mazání pístu jsou slabé, za chladnějšího počasí přidávám do nafty olej. Správné mazání se dá poznat snadno, z výfuku odkapává, odlétá olej. Některé typy měly mazání jen na klikovku, odtud se olej rozstřikoval na píst, tady bylo větší riziko přidření za chladného počasí. Vašek
jo mazání je základ ůspěchu,mě to z něho teče jak blázen

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“