TZ 4 K 14 Erťák
Re: TZ 4 K 14 Erťák
Tak zkus rozebrat https://www.agrozet.cz/e-shop/955211-pa ... gIl2_D_BwE stačí povolit šroubek
To jsem samo hned zkusil, je to prostě na houby vyrobený. 

Ten divnej zvuk muze delat praskla hlavni roura a pokud je v male zatezi urdzi to priruba a jak se vic zatizi tak se napne a uz zacne drit stredova hridel. Uz jsem dela takhle dva traktory a oba se hovali dle popisu.
A kde to praská ?
Já to očistil ale nic jsem nenašel.
Kohout mi z Agroadu pošlou prý novej a ani ten špatný zpátky nechtějí.
Já to očistil ale nic jsem nenašel.
Kohout mi z Agroadu pošlou prý novej a ani ten špatný zpátky nechtějí.

Tak opravdu nevím, vydrbal jsem traktor čističem, což mu po letech určitě neuškodilo ale nenašel jsem vůbec nic. 

Neni to videt dokud se nerozebere stredova roura. povolit ty 4 srouby na roure co jde do zadni napravy
Aha, on se tedy zřejmě na té trubce vydře ten falc ? No to už zní logicky.
Já mezitím vyměnil oleje v obou převodovkách a měl jsem radost že jsou čistý bez špon.
Dík za radu.
Já mezitím vyměnil oleje v obou převodovkách a měl jsem radost že jsou čistý bez špon.
Dík za radu.
But se vydre ten falc a nebo rupne litina kousek za prirubou a drzi to jen ten falc
OK, tak ti děkuju, teď už jsem dal do dílny motorku tak až udělám servis na motorce, a s traktorem připravím pod brambory, půjde zpátky.
Jsem zvědavej co to nakonec bude a taky na kolik ta sranda vyjde.
Jsem zvědavej co to nakonec bude a taky na kolik ta sranda vyjde.

Kolik stoji novy trn te nepovym ja delal novy misto litiny ocelovy kaleny a brouseny ten uz nepraskne nikdy. Vyhoda je ze pokud mas dily tak je to prace na 2 hodky.
Uvidíme až to rozhodím, dám pak vědět.

Ahoj,
Tak jsem včera pojezdil políčko s bránama a odpoledne traktor rozpůlil.
Zjistil jsem že v zadní převodovce není přední ložisko, jedná se prý o novější typ kde je ložisko až v rouře. Vypadá to divně, je tam prostě hřídel volně.
Nevím jestli by nebylo lepší tam to ložisko přidat.
Závadu jsem ale nenašel
, ložisko je v pořádku, trubka i plošina vypadají taky v pohodě.
Tak jsem včera pojezdil políčko s bránama a odpoledne traktor rozpůlil.
Zjistil jsem že v zadní převodovce není přední ložisko, jedná se prý o novější typ kde je ložisko až v rouře. Vypadá to divně, je tam prostě hřídel volně.
Nevím jestli by nebylo lepší tam to ložisko přidat.

Závadu jsem ale nenašel

V každém případě je lepší tam to ložisko a gufero doplnit, starší tipy traktorů to tak měli, ale pak se začalo šetřit a přestalo se to dávat. Mluvil jsem o tom se Šálkem, a on řekl, že to vůbec nic nezkazí.
Neříkej, že to nejde, řekni, že to neumíš!
No já dnes mluvil s jedním prodejcem starých dílů z Hodonína a ten mi zase tvrdil že by tam třetí ložisko vzhledem k možný házivosti té hřídele nedával.
Myslí si ale že je lepší mít ložisko ve skříni než v té trubce.
Myslí si ale že je lepší mít ložisko ve skříni než v té trubce.
Tak jsem ho tam teda dal, a do roury jsem dal nový takže bude hřídel na třech, to jsem na to zvědavej.
Zjistil jsem ale že v té zadní převodovce jsou poškozený závity, budu si zítra muset půjčit v práci jemnej závitník a protáhnout je.
Ono je to totiž docela blbě vyřešený, ty šrouby jsou celkem krátký, řešil jste to už někdo ?
Zjistil jsem ale že v té zadní převodovce jsou poškozený závity, budu si zítra muset půjčit v práci jemnej závitník a protáhnout je.
Ono je to totiž docela blbě vyřešený, ty šrouby jsou celkem krátký, řešil jste to už někdo ?