Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
exot
Kontaktovat uživatele:

Re: Svářecí technika

#1186 Nový příspěvek od exot »

Jako draha hracka dobry s touhle vas ceka jen trapeni jinak nova slusna svarecka zacina na 12000-15000 kč .popremyslejte nad slusnou bazarovou.proctete si svarbazar.cz
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Sadra17

#1187 Nový příspěvek od Sadra17 »

pokud chceš svářet tak se jí vyhni 8)
malej traktorista v malým traktoru

killkoo69

#1188 Nový příspěvek od killkoo69 »

http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=46853 - náš stroj mickey :)
Príroda nie je chrám, ale dielňa a človek je v nej robotníkom.

Baťa1

#1189 Nový příspěvek od Baťa1 »

jako co chceš slyšet? nejlepe to řeknu takovym rčením:komu není rady, tomu není pomoci a kdo chce kam pomozme mu tam proč só lidi tak blbí a kupujó toť ty zgarby nechápu...doplnim sem obrázek které mluvi za vše..
Přílohy
big.jpg
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

milstav1

#1190 Nový příspěvek od milstav1 »

killkoo69 Pokud mohu poradit tak bata má pravdu a pokud chceš trochu svařovat tak si kup toto a máš klid http://www.svarecky-eshop.cz/svarecka-c ... a-313.html

zambro

#1191 Nový příspěvek od zambro »

Přeji všem hezký den a mám k Vám prosbu. Mám svářečku WMP 200.1 CO2,svářím drátem 0.8 mm a stále se mi zapéká drát na konci v měděnné trysce.Když dám novou trysku, tak je chvíli klid, ale po pár min. sváření se začne drát zadrhávat až se zapeče v trysce.Už si nevím rady, tak Vás prosím o radu. Předem moc děkuji.

Pavel

#1192 Nový příspěvek od Pavel »

ja mam kit 205 na domaci svareni staci bohate varim stim vsechno za pejkani spicky muze taky ovlivnit plyn

Baťa1

#1193 Nový příspěvek od Baťa1 »

milstav1 píše:killkoo69 Pokud mohu poradit tak bata má pravdu a pokud chceš trochu svařovat tak si kup toto a máš klid http://www.svarecky-eshop.cz/svarecka-c ... a-313.html
to už je jiná, ale ta kit 205 je vhodná tak pro karosařinu, si myslim že lepši už by byla ta kit 225 tam už de dat drát 1mm kteréžto už je taky snadno k sehnáni na bazošu nebo jinym inzerátu, cena velké 15kilové špulky se tak pohybuje okolo 500korun, ten drát 0,6 sem eště nikde neviděl mimo obchodu kde špulka stoji taky 500korun ale 5 kilová ceny samozřejmě drát pro svařování nelegovanéch ocelí, pro nerez a podobně je cena jiná, vyššší, no muj názor je ten že pokáď je dostatek mista tak neni lepší svářečky jak WLSP 315, stači tu velkó težkó 300kilovó kysňu posavit do kóta a 30kilové podavač pěkně na vozéček, já osobně mám 13metrů káblu a tak mužu jezdik pocelé dilně a aji ven a svářečkáu budu mět do konca života -myho! života, né té svářečky ta je nesmrtelná

Baťa1

#1194 Nový příspěvek od Baťa1 »

zambro píše:Přeji všem hezký den a mám k Vám prosbu. Mám svářečku WMP 200.1 CO2,svářím drátem 0.8 mm a stále se mi zapéká drát na konci v měděnné trysce.Když dám novou trysku, tak je chvíli klid, ale po pár min. sváření se začne drát zadrhávat až se zapeče v trysce.Už si nevím rady, tak Vás prosím o radu. Předem moc děkuji.
toto mě dělalo taky drát 1,2 deset minut to vařilo a pak se začal drát zadrhávat až se připekl nebo v lepšim připadě zhasnul oblók dřiv než se to připeklo a tak mě to zlobilo doté doby než sem vyměnil civku drátu že ta stará už došla, teď to vaří jedna radosť jenom to šumí, svářečku mám podobnó WLSP 315

ota

#1195 Nový příspěvek od ota »

Ahoj, moc nejsem svářeč. Jen samouk. Mám půjčené COčko. Vařím si s ním co potřebuju. V práci taky vařím spíš jen když potřebuju já. Máme spoustu svářeček.
Ale podívej se při tom spékání drátu, jaký máš průvlak. Máme v práci spousty průvlaků. Co svářeč to názor na sváření. Jsou maníci kteří vaří železo průvlakem na mosaz a opačně. Ten šéfík kupuje krátké i dlouhé průvlaky. Ale ten kluk co opravdu umí vařit ( asi jedinej z dílny) vaří dlouhým průvlakem. Ostatní mají krátkej a to se to spejká jako prase. Kolikrát si něco chci zavařit a nejdřív si přehodím průvlak a potom vařím. Kolikrát se stane, že mají na 0,8 mm drát 1 mm průvlak a potom to taky blbne. No a potom co třeba hubice? Není náhodou šluslá? Taky se to stene. Potom to dělá co chce.
To jen tak pár zkušeností ,,nesvářeče" Ale tohle se mi občas stává, tak sem píšu. 8)

Pavel

#1196 Nový příspěvek od Pavel »

j vystridal sem hodne svarecek co 2 plaz na paleni za 20 let mohu ric ze stary stroje dobry stroje nej vetsi skudci pro dilnu co sem poznal jsou servisaci a prodejci ty rikaj jeto stary kupte novou jeto kram druhy jsou sberaci kovu zacinal sem na ks a pragovkach byly to oproti dnesku bez problemove stroje adelalo se stim vsechno psamatuju dobu kdy rikal mistr co 2 vy kouse zdilen elektrody a plazma autogen zatim sem to nepoznal a uz varim pres 20 let to je muj nazor a ted me muzete mlatitb do hlavy

pawka

#1197 Nový příspěvek od pawka »

pavle,mel jsi tu čest poznat RS600? je to tocivy stroj pro co2. je podobny ksce,ale ma strmi nastavovani napeti,prave pro co2.
tyto moderni metody plazma,mag,mig,tig,atd jsou procesy pouzivane uz ve 40 letech. hlavne letectvi pouzivalo tyto masiny na slabí plechy či nezelezne kovy. elektroda byla driv jasna volba,uz kvuli poctivejsim plechum, taky se hodne odlévalo. velke firmy taky dost varilo pod tavidlem. dnes to co2 je dobry v tom ze ti privezou sud dratu a plyn mas v rozvodech na zdi. je to levny proces!
4 kladky jsou fajn,ale na doma přepych, 225A to už taky zavari ledaco. urcite nebude kupovat hlinik drat a argon.
na šolichačku doma stačí omi204 s 5kg dratu,jeto mobilní,malý a silu má fest. za 17 tis vaříš do pátku 4.1.2013.
a ten pruvlak to muze delat hodne veci.porezly drat,maly/velky pritlak podavace, studeny spoj +/- v masine na podavaci, pruvlakt nespravnyho prumeru a delky, spinavý bovden,spatna velikost kladky. pomuze i to ponorit do pasty od binzelu a nechat vykapat,horak musi byt rozpálený!takže po delsim svareni ocistit rozpalenou hubici zkompletovat,treba udelat jeste housenku delsi a ponorit do pasty a pak svisle zavesit horak dolu at to vytece ven.
60. léta strojově dobrý
viewtopic.php?f=23&t=32858&start=1000
1 stroj
viewtopic.php?f=20&t=29038&start=1000
H6 k6 to je pro hlupáky!
S vůlí,na naklepnutí,s přesahem

exot
Kontaktovat uživatele:

#1198 Nový příspěvek od exot »

Jj ony tyhle stroje maji sve obrovske vyhody ve sve "blbovzdornosti" a hlavne diky bohatemu naddimenzovani maji fajnove svareci vlastnosti viz triodyna nebo WLSP 315 maloktera z modernich masin(nemluvim o procesorech rizenych svareckach) ma tak uzivatelsky privetive svareci vlastnosti.Pravda nekdy se hodi ruzne nove funkce a vychytavky ale na vetsinu hlavne tech hrubsich praci jsou k nezaplaceni.
Co se tyka "lepeni" pruvlaku dulezita je predevsim cistota dratu(takze panove zadna rez mastnota a podobne) a dale pochopitelne cistota a neporusenost cesty dratu od podavace az k pruvlaku(cisty nenastavovany nezlomeny suchy kvalitni bowden odpovidajici prumeru pouziteho dratu takze ne plastak) a samozrejme spravne nastavene parametry svareni (napeti posuv pokud lze nastavit dale priblizovaci rychlost a cas dohoreni ) .A v neposledni rade take technologicka kazen(spravny vylet dratucca 10 prumeru dratu) jo a jeste ocistene misto az na cisty kov pro zemnici kleste.Svarim proudy od cca 70 do 320 A a pokud se mi zacne lepit pruvlak pak je to na 99% nektery z vyse uvedenych problemu.

Jaryn82

#1199 Nový příspěvek od Jaryn82 »

ja se take přikláním,ze je lepší koupit nejakou starší poctivou mašinu nez dnešní novodobé levné hračky.V praci mam fronius 4000, doma esab lkb320. oboji 4kladka vodou chlazene nikdy nebyl problem s podavani dratu nebo zapekani pruvlaku. V horakach mam teflonove bovdeny to je take hodne znat drat prochazi lehčeji. Člověk si říká na to moje svařování bude stačit nejaka 160A no a pak zjišťuje ze s tim nezavari co potrebuje,take jsem si to rikal a dnes mam doma ke svarecce tolik veci a vsechno potrebuju. Co2,argon,smes argonu,hlinik,nerez,cusi3 drat 0.8,1.0,1.2 jen kdyby byl prostor kam vsechny ty krámy dat :)

exot
Kontaktovat uživatele:

#1200 Nový příspěvek od exot »

Docela ti zavidim v moznosti sehnat argon.Do pribrami to mam daleko a do Polska nebo nemecka jsem pro nej cestu jeste nemel. Ty zm.di (Linde Messer Air product) chtej vsude nekrestanskej najem a nikde ti vlastni lahve nenaplni (vyjma Pribrami kde to u nejake firmy jde) a prepoustet a pak vratit pul lahve to me fakt moc nebere.

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“