Brúska na vrtáky

Moderátor: Mikro

Pravidla fóra
1. platnost inzerátu je 30 dní (stále nabídky nutno aktualizovat)
2. název tématu musí obsahovat Nabídka: / Poptávka: (nebo N:/P:)
3. nabídky služeb jsou pouze pro dlouhodobé uživatele fora
4. nepatří zde dotazy, technické problémy a další jiné diskuze

Špatně pojmenovaná, zařazená, nebo zde nepatřící témata budou bez upozornění mazána.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vitex

Re: Brúska na vrtáky

#106 Nový příspěvek od vitex »

DanculSK píše: úte lis 23, 2021 4:46 pm Zadok mi netreba....
Zadok Ti netreba? :-/ Já kdybych ho neměl,tak prasknu hned po jídle.
Jinak,když vidím ty stroje,tak se mě otvírá kudla v kapse a chce se mě blejt.Každá knedla i moje vnučka nabrousí vrták v ruce.Já k tomu už potřebuji brejle se třemi dioptriemi.

ota

#107 Nový příspěvek od ota »

Já zaťím se dvěma dioptriema. Ale na malé vrtáky tak do 12 mm mám malou brusku. Postavím si ji na ponk a jen to lehce líznu. Ostřím všechny vrtáky jako na nerez. Vyhovuje mi to tak. Velké vrtáky pak na té velké kotoučovce. To jsem se naučil z boku. V brusírně bych za to dostal pohlavek. Ale bruska moje v mojí dílně. Tak pohlavky nelítaj.
Mám tu na N1 přípravek do 12mm vrtáku. Ale kdo by to přendaval pořát. V sobotu jsem přemejšlel, jestli dát hroty na lineáru na brusku a naostřit si závitníky M14x1,5
Nemohl jsem je v nerezu utáhnout. No pak jsem to přendal a naostřil je. Abych to v tom neurval.

DanculSK

#108 Nový příspěvek od DanculSK »

No kúpil som si lupu
Na brúsku,,, aby som lepšie videl na vrtáky
Ale asi stojí za dve veci asi
Veď čo by som chcel za 9.90€
:red:

Obrázek

Obrázek
Nejak to divno zväčšuje...
Pretahuje to obraz....
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

JardaCNC

#109 Nový příspěvek od JardaCNC »

Zatím nepotřebuji na blízko žádné brýle.
Na dálku - no jen v autě - zatím jinde taky ne. Na větší vzdálenost to tak nějak bez brýlí uhodnu kdo to je jen podle chůze.
Jak dojde na 10 metrů - už vím.
No vrták brousim prakticky na slepo.
Brýle nemyvam a vždy než začnu brousit zavřu oči a jedu po paměti.
Mladí kluci na mě hledí - s brýlemi.....

oco13

#110 Nový příspěvek od oco13 »

Chcel som to napísať ale hanbil som sa :typek: Nabrúsim - skúsim, nepasuje? nabrúsim inak a skúšam. :zapomel:

vitex

#111 Nový příspěvek od vitex »

Danku,mám takovou:
Obrázek
Před 13 ti roky stála 600,-Kč.Dnes hledám stejnou do práce a cena je cca 2500,-Kč.

nabocklish

#112 Nový příspěvek od nabocklish »

Někde jsem to tady už postnul, před časem jsem si koupil brusku Vevor MR20G, přímo z číny, doručení za 7 dnů. Ta je do 20mm vrtáku a stála 13 tis. Má alternativu MR13B do 13mm vrtáku za 7 tis (stejné jako bernardo z odkazu na video) https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 1802uIvwRB
Mohu jen doporučit. Vždy jsem si myslel, že vrtáky umím brousit, ale až s tímhle jsem zjistil, že to jde o 300% lépe. Pokud brousíte poslepu nebo s lupou budete hledět jak alenka v říši divů.

saano

#113 Nový příspěvek od saano »

No už keď mi to vyhodilo tak to sem dám.

Čo aké brúsky , obyč. dvojkotúčovka a ideme.

Ota v akcií :friends:

https://youtube.com/shorts/gypiaL6YDJ8? ... Mj-bKeCExF

.
Domtra 4x4 ... viewtopic.php?f=13&t=6467 ...
e-mail : zlatomis@gmail.com

ota

#114 Nový příspěvek od ota »

Takhle brousí vrtáky i Ukrajinci. Opačně břit na příložku. Vždycky jsem je sledoval jak to u té brusky kuťí. Ve firmě jsme kdysi měli kluka co dělal v brusírně. Ten ostřil veškeré nástroje co kdo zjebal. Kolikrát mi ukazoval ,,už jsi tohle někdy viděl"? :vysmech: Z důvodu výpadku výplat odešel. Sem tam když jsem přijel, tak mi donesli hrst vrtáků a nabruš. Z asi 6 kotoučovejch brusek stěží jeden kotouč byl aspoň obstojnej a po orovnání se ty vrtáky jakš takš daly olepšit.
No já doma mám jen do 50 mm co má Mk4. A ten upnu největší. Mám tu 56 mm vrták, ale má najebanou stopku. A pak mám někde asi 76mm vrták a ten má myslím Mk 5, nebo 6. Je někde vzadu v regále. Asi by šel dát do redukce do koníka. Ale musel bych dát srdíčko na konec a opřít, aby se neprotočil v dutině koňíka.
Jo to 50 jsem ostřil už taky párkrát na brusce doma.

johndeere

#115 Nový příspěvek od johndeere »

Ahoj,
nemá někdo zkušenost s broušením vrtáků na brusce BN 102? Případně jestli někdo nemá aspoň fotku přípravku pro broušení vrtáků na tuto brusku pokud existuje takový přípravek? Díky za každou radu.

ota

#116 Nový příspěvek od ota »

Přípravek na BN 102 na ostření vrtáků existuje. Akorát se velmi málo objevuje v nabídce inzercí. Nejvíc často u překupníků. Párkrát jsem ho na bazoši zahlídnul.
Mám doma N1 brusku a k ní přípravek na ostření vrtáků. Je to ale jen do 12,5 mm průměru. Je to takové laborování s tím. Má to několik nastavitelnejch funkcí a musí se to zkoušet, až je to kloudný. Když se nasadí jinej průměr, laboruje se znovu. U té BN je to taková vyosená houpačka. Nikdy jsem to v ruce neměl. Jen viděl na obrázcích z inzerce.
Jinak tu mám malou myslím Bulharskou brusku na výrobu rádiusů na stopkových frézách. Jdou na tom ostřit vrtáky. Ale tuším, že kleština největší je max 12, nebo 16 mm. Ostřil jsem si na tom Cobalťáky vrtáky když jsem vrtal nerez. Šlo to. Akorát se zaaretovalo ten radiusovej výkyv a nastavil jsem to a šlo to.
No možná že by mohl ten přípravek na BN 102 mít ten prodejce strojů z Blešna za H. Králové. Kdysi tam měl hromady příslušenství k BN.

stanik84

#117 Nový příspěvek od stanik84 »

Je starší a novější provedení. Večer to snad cvaknu. Mám obě. Kdyztak napiš, mám toho teď nějak moc. Včera mi přivezli šutr...

Odpovědět

Zpět na „Služby a výpomoc“