Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já, když jsem chodil do kina v dámské společnosti, tak jsem měl docela jiné strosti, než sledovat filmy. Třeba aby mi nepočůrala ruku.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Že smíchy? Tak to Jste chodili na Čaplina jo?
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Program nebyl až tak důležitý, důležité bylo co nejmenší vstupné a co největší tma.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
U nás stálo dětské promítání vstup 2 Kč. Protože jsme s Jardou dali dohromady 4 Kč a tolik stála u báby v trafice krabička cigaret Marica. A Jarda měl na celej tejden co kouřit. On kouřil už od mala. A že jsme nešli do kina pak kompenzoval zápujčkou jeho kola Favorit. Já jezdil a on v křoví kouřil. Fungoval to do té doby, než si Jardy táta zapoměl koupit cigára a když šel na fodbal tak se stavil u báby v trafice. A bába na něj: ,, nějak jste se poslední dobou rozkouřil! Včera vám mladej kupoval krabičku a minulej tejden taky. Ale já myslela že kouŕíte Clea." Starej si na hrišti dal trochu ,,do trombóna" protože prohráli a doma byl nastup k raportu. I když hulil Jarda, dostali jsme po hubě oba dva. Ale ne od starýho, ale od Jardoví mámy. Ta byla hódně rázná. No myslím že sterej měl štěstí, že nedostal taky kvůli tomu hřišti a chlastu. Vzala by to z jedný vody načisto!
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tady bylo běžné vstupné 4,5,6 a když to byl trhák tak i 12 kaček. Kouřit a "chlastat" jsme chodili do parku, před hospodou na Horách, kde se neptali na věk, stačilo mít 2,50 na pivo nebo dvacku na flašku čůča.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Kde jsou ty časy když sem šel do hodpody s 20Kč a domu s opicéj a dvaciašem startek na ráno na šichtu
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Čárlsi tuhle jsme se bavili se sousedem že si kupuje jakýsi salát v obchkďáku a jen 15 dkg, že je drahej. No a já mu povídal jak jsne si na učňáku dávali svačinu v kantýně do 5 Kč. A to bylo 15 dkg salátu, tři rohliky a limonáda. A vyšlo to, že měla prodavačka ješte dýško. On je mladší a nepamatuje doby kdy salát stál 1,50 Kč. A pak jsem mu vypravěl jak jsme chodili do hospody na Krétu u autobusáku z odpoledni na učňáku a hostinskej nás už znal a dával nám zezadu u okýnka pivo. No a jeden spolužák vzdycky na učňáku utekl dřív a šel na pivo. Vzal si 15 Kč a dal si tam deset pivek. Tenkrát desitka stala 1,50Kč. A dvanactka 1,70Kč. Tenkrát to byla 4 cenová skupina s obsluhou. Pamatuju se po dlouhé době jsme si šli do té hospody sednout do formanky a hostinskej ,,no zaplať panbu, že už jste dosáhli věku, že si můžete dat pivo i u výčepu a né vzadu u okýnka. Ale to už zdrazili dvanáctku na 4 Kč! Pamatujete si, když tenkrát zdražili pivo, už nevím jestli to bylo na ty 4 Kč, nebo na 6 Kč, jak byla demonstrace na Václaváku a někdo tam napsal: ,,Gusto zkus to" a cenu piva. A pak tam někdo dopsal ,,a přeci se točí Galileo Galilei".
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Jo pamatujem hodně Bohužel Nedavno polovička koupila nějakou krkovici v marketu No nadávala jak pohan speklo se to a chuť nic moc
Salamy jsou domu zakaz kupovat mimo uzenin z Pecky v našem kiosku ty se aspoň nechají jíst
Jardo my se svýho času tý šunky na Vyšince navařili mraky většinou králičí s vepřovým byla to ňamka
Salamy jsou domu zakaz kupovat mimo uzenin z Pecky v našem kiosku ty se aspoň nechají jíst
Jardo my se svýho času tý šunky na Vyšince navařili mraky většinou králičí s vepřovým byla to ňamka
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Králík je dutý maso, stejně jako veškerá drůbež a já nerad obírám kosti.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Králik se musel vykostit a pak teprve naložit a vařit šunku kosti šli na polívku Jo ale byla to hromada práce
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Doktořice už koupila vepřovou kýtu a večer se dám do pokusů. Králíky máme v mrazáku asi 3, ale to není poctivé maso a jím ho jen když mi sviští koště nad hlavou, že jsem rozmazlenej parchant.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak řekni doktořici ať to dutý králičí maso vykostí, to jsi říkal, že jí jde skvěle a když nebude nějak ultra velký poměr (jako1/1) tak se v tý kýtě vstřebá jak nic. Alespoň z něj bude něco co by pro tebe bylo poživatelnější
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Chlapi jsem rv 83 a je nádherné to číst ...
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nemohl jsem nějak dospat, tak jsem se pustil do kuchtění. Maso jsem odblanil, nakrájel na tenké plátky, naklepal a hodinu masíroval. Teď je v šunkovaru, kde bude 2 dny odpočívat. V pondělí to uvařím, nechám do druhého dne vychladnout a pak bude degustace.
Použil jsem tenhle recept, tak jsem zvědavý, jak to bude šmakovat.
https://www.youtube.com/watch?v=4d6L3sJ ... M%C3%A1lek
Použil jsem tenhle recept, tak jsem zvědavý, jak to bude šmakovat.
https://www.youtube.com/watch?v=4d6L3sJ ... M%C3%A1lek
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Taky jsem zpátky v 80. letech... Králík v domácí šunce - to byl jediný způsob přípravy kdy jsem králíka snědl.