Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3106 Nový příspěvek od Britt »

Ono ani tak nejde o peníze, ale sehnat je. Co vím, tak ani jeden řezník tady nedělá uzeniny pěkně po staru a poctivě. Párky jsou vůbec katastrofa. Studené se ještě nechají, ale běda, když je jakkoliv tepelně upravíš. Kolikrát nevím, jestli jsem kousnul do párku nebo do hovna. V hubě mám blátivou směs, většinou silně přesolenou a nikdy bych si nedovolil něco takového nabídnout.
Párky jsem ještě nezkoušel, protože na to nemám kutr, který je nezbytný, ale to stojí takovou raketu, že nejsem magor, abych do toho investoval. Co mě láká, to jsou fermentované uzeniny a asi půjdu do učení k Valdovi, pokud mě vezme. ;-)

A je hotovo. Právě vytažené. Voní božsky a chuťově jsou taky výborné. Uvidím zítra, až vychladnou a vyvětrají.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Fík.
Příspěvky: 78
Registrován: pon bře 02, 2020 8:28 pm
Bydliště: Boleslav

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3107 Nový příspěvek od Fík. »

...musím si utřít klávesnici jak slintám..... :pistol:

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 12959
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3108 Nový příspěvek od Čárls »

Nádherné dílo 8) 8)
Jardo na to stačí stařičký mixer na pokus však jich nemusíš dělat tolik nejdřív nameleš na jemno pak do mixéru namixovat ale to je tak na pár
Co ho vyrobit ? to by myslíš nešlo ? takovou zmenšeninu 8) Nějaký ten potravinářský nerez by se sehnat nechal :co?:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

oshurty
Příspěvky: 1343
Registrován: čtv led 15, 2015 10:05 am
Bydliště: Praha 6

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3109 Nový příspěvek od oshurty »

Britt píše: ned led 17, 2021 3:36 pm .......................... asi půjdu do učení k Valdovi, pokud mě vezme. ;-)
Jardo :friends: , není problém.... kdybys měl cestu do Prahy, dej vědět předem a stav se..., par rad a nějaký vzorek Ti dám.... :)

to víš, já teď s tou chromou rukou autem akorat tak do nemocnice na převaz....

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3110 Nový příspěvek od Britt »

To nehoří. Mě stačí dát vědět, až budeš vyrábět a já přifrčím, abych to viděl. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

oshurty
Příspěvky: 1343
Registrován: čtv led 15, 2015 10:05 am
Bydliště: Praha 6

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3111 Nový příspěvek od oshurty »

Čárls píše: ned led 17, 2021 4:51 pm ................Co ho vyrobit ? to by myslíš nešlo ? takovou zmenšeninu 8) Nějaký ten potravinářský nerez by se sehnat nechal :co?:
taky už mě to napadlo....dvě kolena 150 mm rozpůlit a svařit tu mísu, akorát tu hřídel s nožema....

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3112 Nový příspěvek od Britt »

Já to nikdy neviděl in natura a bez předlohy bych si netroufnul to vyrábět. Nerezovej lavor by snad nebyl problém, materiál na hřídel a nože taky ne, ale co třeba otáčky?
Mít mustr, tak by to šlo udělat.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 12959
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3113 Nový příspěvek od Čárls »

On je to vlastně jak mixér akorad s těma otáčkama opravdu nevím kolik to má to by se ale nechalo vychytat přes měnič otáček
Tady jeden malej je ale 11tisíc je hodně https://www.gastrowebshop.eu/cz/product ... -09300083/

Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3114 Nový příspěvek od Britt »

Ne, že bych na to neměl, ale kolik tun bych musel namlít, aby se mi to vyplatilo a manželka mě nezabila? :-/ To je pro domácího uzenáře scifi.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 12959
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3115 Nový příspěvek od Čárls »

Já vim ale vyrobit to by zas takový problém nebyl na to by stačil starý hrnek a navařit prostředek domek a motor dospodu já to myslel jako motivaci na výrobu ne kupovat
Kdysi jeden řekl já si vyrobím třeba helikoptéru jen mě nesměj ve fabrice chytit při fušování
s něčím by se nechalo pomoct dokud ještě dělám

Za tohle už možná nepřizabila a dožil si se důchodu
https://heroldreznickepotreby.cz/kutr- ... OtEALw_wcB
Naposledy upravil(a) Čárls dne ned led 17, 2021 5:55 pm, celkem upraveno 1 x.
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3116 Nový příspěvek od Britt »

Tam jsou dva pohony. Jeden na nože a druhý na tu mísu, která se pomalu otáčí, takže to zase taková prča není.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 12959
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3117 Nový příspěvek od Čárls »

Chápu zkusím něco pohledat a prolízt zasoby co mam ještě zašitý zda by něco nešlo použít ta převodovka kdysi se u nás něco podobnýho vyrábělo na motání špagátů na špulky na šití vaků
Jen se musím kouknout už si zas tak moc nepamatuji jak to bylo velký a převody jestli by to šlo využít a hlavně zda to tam ještě vubec je a neodvezli do šrotu
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Irčan
Příspěvky: 2442
Registrován: stř zář 28, 2011 8:55 pm
Bydliště: Boskovice

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3118 Nový příspěvek od Irčan »

Tady to zvládá bez kutru.Gdosi tam psal že to je norma z roku 71 na labužnický párky.

https://www.youtube.com/watch?v=YAYYNgbDnmY&t=421s

Gdyby si na mixování vzal místo bedny vhodňéší nádobu šloby to líp.
Naposledy upravil(a) Irčan dne ned led 17, 2021 6:07 pm, celkem upraveno 1 x.
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin

Uživatelský avatar
padesátka
Příspěvky: 1734
Registrován: stř zář 15, 2010 2:50 pm
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3119 Nový příspěvek od padesátka »

No máš to moc pěkné 8) já jezdím do toho JZD jen pro tenké párky,cigáro,liberecký,špekáčky někdy vezmu sekanou ale s tou se poslední dobou dost pohoršili připadá mi že ji dělají z kůží to je takové lepidlo :( že už neberu celou šišku jako před 2lety ale jen k obědu asi 30dkg ale co se týče párků zatím dobrý to poznám jednoduše pokud liberečák nebo špekáček napíchnu na vidličku a dám nad oheň nesmí zčernat musí se pěkně opéct do zlatova a to zatím vychází dobře. Do budoucna počítám s tím že budu muset začít doma vyrábět i ty párky nedá se svítit budu vyrábět třeba jednou za dva měsíce do mrazáku podobně jako teď nakupuji třeba za 2500kč přijedu domů a nacpu to do mrazáku. Přeci když dostanu chuť na párek nepoletím 40km si koupit půl kg. uzeniny. :tyty:

oshurty
Příspěvky: 1343
Registrován: čtv led 15, 2015 10:05 am
Bydliště: Praha 6

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3120 Nový příspěvek od oshurty »

ještě k těm kupovaným uzeninám: v Kralupech n/Vl jsem objevil řeznictví "U Rudolfa" , jejich špekáčky nemají chybu - jak chuťově tak i co se konzistence týče.... Má síť prodejn v Čechách
https://www.reznictviurudolfa.cz/prodejny

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“