Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 13109
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3091 Nový příspěvek od Čárls »

No teď už tolik nejím jak kdysi ,to bylo obvyklé ke snídani 4 vejce na špeku a 4 krajíce chleba dnes si dám jeden a mám dost .
No a víc se doma vařilo obvykle na 3 dni No a když sem si zakrojil k večeří tak pul šišky turisťáku nebyl problém :smich: :smich:
Holt sem byl mladý a měl větší energetický výdej :smich: :smich: :smich:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Uživatelský avatar
jara1303
Příspěvky: 2903
Registrován: úte říj 30, 2012 2:05 pm
Bydliště: Vlčnov

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3092 Nový příspěvek od jara1303 »

Zdarec kamosi,
tak uz je cas pane profesore, nastala opet doba nakladani a uzeni....
Velice dobře se me to na tom novem skladacim,
polohovacim stole dělá, ...

Obrázek Obrázek Obrázek

Kolem 25.1. do komina...

Jara

Uživatelský avatar
Cobrow
Příspěvky: 3511
Registrován: ned úno 13, 2011 8:50 pm
Bydliště: Brno

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3093 Nový příspěvek od Cobrow »

Tvl... já bych si tak dal obyčejnej, poctivej, jemnej párek - přímo z udírny !!!! :co?:

Uživatelský avatar
padesátka
Příspěvky: 1737
Registrován: stř zář 15, 2010 2:50 pm
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3094 Nový příspěvek od padesátka »

Tak si kup obyčejný jemný párek(hlavně ne kuřecí) a šoupni ho na hoďku do udírny okolo 60st. a hned máš co jsi chtěl :ano:

Uživatelský avatar
padesátka
Příspěvky: 1737
Registrován: stř zář 15, 2010 2:50 pm
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3095 Nový příspěvek od padesátka »

Já když udím maso tak si koupím 2kg dobrého vepřového točeňáku v 10,30 ho položím na tyčky do udírny ve 12,00 vyndám manželka udělá bramborovou kaši k tomu ten točeňák a není co řešit i když stačí domácí chléb 8)

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3096 Nový příspěvek od Britt »

Chleba jsem upekl ráno a teď čekám na klobásky.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 13109
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3097 Nový příspěvek od Čárls »

Točeňák z Pecky tohle ani nepotřebuje ten je opravdu dobrý a vyuzený ne jen ošmrcnutý v udírně jak to dělávaj Ale zaplatíš si Párky sem nebral jen buřty a ty maj taky moc dobrý
Jo párky z dob našeho mládí to už asi neseženeš :friends:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Uživatelský avatar
Cobrow
Příspěvky: 3511
Registrován: ned úno 13, 2011 8:50 pm
Bydliště: Brno

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3098 Nový příspěvek od Cobrow »

To padesatka : :zapomel: .... to jsi snad nemyslel vážně.... ? To jsi fakt přesvědčen o kvalitě současných párků ? Ani udírna jim nepomůže.... :-/

Uživatelský avatar
padesátka
Příspěvky: 1737
Registrován: stř zář 15, 2010 2:50 pm
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3099 Nový příspěvek od padesátka »

Seženeš jen si je musíš vyrobit sám přesně podle starých receptur okolo 60let které se nechají na internetu vyhledat.Já když chci dobrou uzeninu(párky,buřty točeňák) tak jezdím do Červených Janovic K.H. v tamním JZD mají prodejnu s masem i uzeninama 8)

Uživatelský avatar
Cobrow
Příspěvky: 3511
Registrován: ned úno 13, 2011 8:50 pm
Bydliště: Brno

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3100 Nový příspěvek od Cobrow »

To máte sakra výhodu mít kvalitního vyrobce :) . Jak už jsem tu kdysi psal : dnes každý používá směsi koření a pak vše chutná jak mrtvýho nos... už to nekupuju. A to jsem uzeniny miloval...

Uživatelský avatar
padesátka
Příspěvky: 1737
Registrován: stř zář 15, 2010 2:50 pm
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3101 Nový příspěvek od padesátka »

Cobrow: Jo myslel jsem to vážně ještě se nechá koupit dobrá uzenina ale nestojí kg 80kč musí se počítat s cenou třeba libereckejch okolo 120-140kč.+-

Uživatelský avatar
padesátka
Příspěvky: 1737
Registrován: stř zář 15, 2010 2:50 pm
Bydliště: Kutnohorsko

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3102 Nový příspěvek od padesátka »

Jo když chce člověk něco dobrého musí se přičinit sám--my s manželkou jsme dnes vyráběli domácí játrovou paštiku která normálně nejde koupit--podle starého receptu jen je to trochu pracné ale vyplatí se za chvilku ji budeme vyndávat z hrnce po 2 hodinách zaváření. Hlavní výhoda vím co jím játra+bůček+sůl+pepř+domácí vajíčka nic víc nic míň.

Sadra17
Příspěvky: 6109
Registrován: ned led 01, 2012 11:59 pm
Bydliště: Netolice

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3103 Nový příspěvek od Sadra17 »

já když chtěl dobře uzený salám tak jsem nakoupil Písecký tygry stávali do 30kč a ty na dvě hodinky pověsil do udírny 8) ten salám byl pak super
malej traktorista v malým traktoru

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3104 Nový příspěvek od Britt »

padesátka píše: ned led 17, 2021 1:20 pm Cobrow: Jo myslel jsem to vážně ještě se nechá koupit dobrá uzenina ale nestojí kg 80kč musí se počítat s cenou třeba libereckejch okolo 120-140kč.+-
Liberecký jsem měl naposledy před kotrmelcem. Dneska nikdo nedělá párky z telecího. Jednou mi v Peny nabízeli telecí párky. Já se rozsvítil jako lampión, ale jen do té chvíle, než dopověděli větu, že je tam 0,5% telecího masa. Myslel jsem, že si dělají legraci, ale oni to vážně nabízeli jako telecí párky.
Klobásy jsou tam 5 hodin a ještě nejméně hodinu tam budou.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Cobrow
Příspěvky: 3511
Registrován: ned úno 13, 2011 8:50 pm
Bydliště: Brno

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#3105 Nový příspěvek od Cobrow »

Já nemám problém pustit víc peněz za kvalitu. Nebudu kupovat x kilo do zásoby. Stačí mi trošku, ale abych si pochutnal !
Nemožu přeci doma dělat úplně všechno, to je nereálný.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“