Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
PEST
Příspěvky: 1249
Registrován: čtv kvě 12, 2016 12:28 pm
Bydliště: Litoměřice

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2446 Nový příspěvek od PEST »

To zase voní až sem...mate někdo zkušenost s kupovanou udírnou ve stylu jako má Britt? Existuje to a co je rozumné kvality? Dost nad tím přemýšlím, klasickou se mi stavět nechce tu má kamarád, tohle by bylo jen tak na blbnutí pro mě.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2447 Nový příspěvek od Britt »

Dřevěných udíren jsou plné bazary, jen si vybrat.
https://www.sbazar.cz/hledej/ud%C3%ADrna
Generátor studeného kouře doporučuji vyrobit doma a elektronika je jednoduchá jako facka.
Prodávají se i hotové, v nerezovém provedení, ale tam musíš kupovat palivové pelety a ty vyjdou docela draho. Pytel štěpky vyjde na 2 stovky a já ho mám na půl roku.
https://heroldreznickepotreby.cz/eshop/ ... 4-12-15-kg

Takhle to vypadá po 26 hodinách.
Obrázek
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2448 Nový příspěvek od Britt »

Proběhlo první zakrojení a stále to není ono. Vnitřek je ještě syrový, takže jsem přiložil a zvednul teplotu na 35°C.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2449 Nový příspěvek od Britt »

Po 48 hodinách jsem ukončil uzení špeku a vypadá to, že se zadařilo.

Obrázek

Obrázek

Škoda že nejde poslat vůni. 8)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

zajíc
Příspěvky: 621
Registrován: pon bře 01, 2010 4:53 pm
Bydliště: Žďár nad Sázavou

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2450 Nový příspěvek od zajíc »

Jardo ale špek poslat jde ne? :nos: Nech si chutnat. :) Zajíc

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2451 Nový příspěvek od Britt »

Vzhledem k rychlosti ČP bych se bál.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 20331
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2452 Nový příspěvek od vitex »

A čeho?Mě přišli od Danka klobásy po dvou( :-/ )měsících v létě a nic jim nebylo.

Uživatelský avatar
Vladimír2
Příspěvky: 14392
Registrován: stř led 26, 2011 9:05 pm
Bydliště: Přece na Hané

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2453 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...Britte , a k čemu je Ti špek , když nemáš hlávkový salát ..? :smich:

Uživatelský avatar
Hranostaj
Příspěvky: 1293
Registrován: ned říj 30, 2016 11:49 pm
Bydliště: Plzen jih

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2454 Nový příspěvek od Hranostaj »

to s tim salátem nechápu?
jinak pek vypadá mooc parádně, hned bych zakrojil 8)

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 20331
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2455 Nový příspěvek od vitex »

Vysvětlím:Špek,po Vašem pek se krájí najemno do hlávkového salátu.Velice zvýrazní chuť.

Uživatelský avatar
Čárls
Příspěvky: 13109
Registrován: sob kvě 28, 2016 1:22 pm
Bydliště: Dvůr Králové n/L

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2456 Nový příspěvek od Čárls »

No do salátu nemusím ale na jemno a slivovička to znám chleba jen skrovně 8)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Uživatelský avatar
Hranostaj
Příspěvky: 1293
Registrován: ned říj 30, 2016 11:49 pm
Bydliště: Plzen jih

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2457 Nový příspěvek od Hranostaj »

Za pek se omouvám už sem slintal tak se to nejak nepovedlo :smich:

Pavel
Příspěvky: 8274
Registrován: sob črc 07, 2007 12:56 pm
Bydliště: dobrovice u mb

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2458 Nový příspěvek od Pavel »

brite to mas peknej spek az budes delat zavit na soustruhu to bude rezat samo

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 20331
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2459 Nový příspěvek od vitex »

Mám tady těch uzených výtvorů plno a už to nikdo nechce.I mě se to přejídá.
Pavle,na řezání závitů mám pro Britta hovězí lůj.

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 19329
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...

#2460 Nový příspěvek od Britt »

Špek nebo bůček a klobásy je trochu rozdíl. Klobásy nebo suchý salám můžeš mít venku klidně půl roku, ale jak by vypadal bůček po týdnu?

Já se taky necpu jen uzeným a proto to střídám a dělám v malém nožství. Jednou udělám maso, pak bůček, potom zase klobásy a dneska budu dělat salámy a snad se konečně podaří. Včera jsem je plnil a trochu díla mi zbylo, tak jsem z toho udělal karbanátky. To je žrádýlko.
Zapoměl jsem dodat, že tak 4/5 z toho rozdám.

Malé zátiší s uzeninami. :)
Obrázek

Obrázek
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“