Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To zase voní až sem...mate někdo zkušenost s kupovanou udírnou ve stylu jako má Britt? Existuje to a co je rozumné kvality? Dost nad tím přemýšlím, klasickou se mi stavět nechce tu má kamarád, tohle by bylo jen tak na blbnutí pro mě.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Dřevěných udíren jsou plné bazary, jen si vybrat.
https://www.sbazar.cz/hledej/ud%C3%ADrna
Generátor studeného kouře doporučuji vyrobit doma a elektronika je jednoduchá jako facka.
Prodávají se i hotové, v nerezovém provedení, ale tam musíš kupovat palivové pelety a ty vyjdou docela draho. Pytel štěpky vyjde na 2 stovky a já ho mám na půl roku.
https://heroldreznickepotreby.cz/eshop/ ... 4-12-15-kg
Takhle to vypadá po 26 hodinách.
https://www.sbazar.cz/hledej/ud%C3%ADrna
Generátor studeného kouře doporučuji vyrobit doma a elektronika je jednoduchá jako facka.
Prodávají se i hotové, v nerezovém provedení, ale tam musíš kupovat palivové pelety a ty vyjdou docela draho. Pytel štěpky vyjde na 2 stovky a já ho mám na půl roku.
https://heroldreznickepotreby.cz/eshop/ ... 4-12-15-kg
Takhle to vypadá po 26 hodinách.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Proběhlo první zakrojení a stále to není ono. Vnitřek je ještě syrový, takže jsem přiložil a zvednul teplotu na 35°C.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Jardo ale špek poslat jde ne? Nech si chutnat. Zajíc
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Vzhledem k rychlosti ČP bych se bál.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
A čeho?Mě přišli od Danka klobásy po dvou( )měsících v létě a nic jim nebylo.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
...Britte , a k čemu je Ti špek , když nemáš hlávkový salát ..?
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
to s tim salátem nechápu?
jinak pek vypadá mooc parádně, hned bych zakrojil
jinak pek vypadá mooc parádně, hned bych zakrojil
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Vysvětlím:Špek,po Vašem pek se krájí najemno do hlávkového salátu.Velice zvýrazní chuť.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
No do salátu nemusím ale na jemno a slivovička to znám chleba jen skrovně
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Za pek se omouvám už sem slintal tak se to nejak nepovedlo
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
brite to mas peknej spek az budes delat zavit na soustruhu to bude rezat samo
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Mám tady těch uzených výtvorů plno a už to nikdo nechce.I mě se to přejídá.
Pavle,na řezání závitů mám pro Britta hovězí lůj.
Pavle,na řezání závitů mám pro Britta hovězí lůj.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Špek nebo bůček a klobásy je trochu rozdíl. Klobásy nebo suchý salám můžeš mít venku klidně půl roku, ale jak by vypadal bůček po týdnu?
Já se taky necpu jen uzeným a proto to střídám a dělám v malém nožství. Jednou udělám maso, pak bůček, potom zase klobásy a dneska budu dělat salámy a snad se konečně podaří. Včera jsem je plnil a trochu díla mi zbylo, tak jsem z toho udělal karbanátky. To je žrádýlko.
Zapoměl jsem dodat, že tak 4/5 z toho rozdám.
Malé zátiší s uzeninami.
Já se taky necpu jen uzeným a proto to střídám a dělám v malém nožství. Jednou udělám maso, pak bůček, potom zase klobásy a dneska budu dělat salámy a snad se konečně podaří. Včera jsem je plnil a trochu díla mi zbylo, tak jsem z toho udělal karbanátky. To je žrádýlko.
Zapoměl jsem dodat, že tak 4/5 z toho rozdám.
Malé zátiší s uzeninami.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.