Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Předělávám lednici na zrací komoru, abych mohl dělat trvanlivé a fermentované uzeniny. Nabastlil jsem digitální termostat, který má mnohem přesnější regulaci a daleko vyšší rozsah než ten ledničkový, který zároveň měří i vlhkost, vyvýječ vodní páry a ventilátor. Zatím je to jen nahrubo sestavené, abych vyzkoušel funčnost, ale zatím to vypadá perfektně. Práce je na tom ještě dost, ale výsledek by měl být skvělý.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
A to bude řídit ten stejný kompresor? Aby mu to časté spínání neuškodilo...
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nastavil jsem toleranci 1°C a tak často by to spínat nemělo. Také doba běhu by měla být kratší. Navíc má motor pojistku, proti častému spínání, takže by to měla lednice ustát. Originál termostat měl toleranci 8°C a přesnější se prý nedělají.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já tady mám takovou komoru s izolací a dvojitým vodním pláštěm. Ten plášť slouží ke stabilizaci teploty. Nějaká regulace vlhkosti tam taky je. To jen kdyby ti to nebo někomu jinému k něčemu bylo. Na tohle použití se mě to zdá ideální. Nafotím to, jak půjdu okolo.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Dostal jsem (zřejmě) tyto nože v sadě (5+ ocílka) a mohu potvrdit - spica,mám je cca 8 let a jen chvála. Po ceně jsem raději nepátrali....
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
A o tohle vše jsem připraven.Nemám nože,nemám uzený.Zůstal mě akorát jeden velký hlad a sto chutí.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Co seš to za chlapa že nemáš nůž Já taky furt slintám a planuji a furt odkládám do pozadí neb jsou duležitější věci
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nůž mám kapesní,a k němu košík.Jenže v lese maso v mechu neroste.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
po lese běhá masa jenže na to jsi zase moc pomalej
malej traktorista v malým traktoru
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Takový maso srážím na silnicích bez porušení vozidla a všecko sežeru.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.