Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Přesně, vzpomenu si vždycky na slunce, seno a hlášku ani Pinďa to už nežere
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak to si pak vzpomeň,že tu šunku,pokud ji nerozdáš nebo nedáš kulekoušům do sebe s doktořicí nedostanete.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Jo šunka ! To je jediná věc, kterou tydy v bytě můžu robit .
Dělám medovou z 1,1 kg masa, 24g soli ( 20g sůl, 4 g praganda), lžíce medu a 200 ml ledové vody. 150 g rozmidlím na pastu, smíchám se solí a vodou a poté matlám s kusy masa cca 20 min. Zjistil jsem, že nejlepší maso je na šunku plecko. Zkoušel jsem kytu, kotletu, vykostit koleno a pod. V lednici 2-3 dny, vařím 2 hod a teplotu vody držím na 78 - 80 C.
Dělám medovou z 1,1 kg masa, 24g soli ( 20g sůl, 4 g praganda), lžíce medu a 200 ml ledové vody. 150 g rozmidlím na pastu, smíchám se solí a vodou a poté matlám s kusy masa cca 20 min. Zjistil jsem, že nejlepší maso je na šunku plecko. Zkoušel jsem kytu, kotletu, vykostit koleno a pod. V lednici 2-3 dny, vařím 2 hod a teplotu vody držím na 78 - 80 C.
Naposledy upravil(a) Cobrow dne sob říj 01, 2022 8:11 am, celkem upraveno 1 x.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Já se držím receptu a dělám jí z kýty, tak uvidíme.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Králika sem měl hrozně rád bylo to takový sváteční jídlo Moc jsme jich doma neměli až sem poznal polovičku a pantáta vášnivý chovatel tak to jsem už pak nemusel králika moc vubec to samý kuřata Paňmáma a její broleři 300 mražák narvanej králikama a brojlery to jsem stavkoval
a nyní je jen občas když dostnem od šváry takže je to zas lahůdka a příjemný změna .Kuře nemusm vubec nemám jej rád
a nyní je jen občas když dostnem od šváry takže je to zas lahůdka a příjemný změna .Kuře nemusm vubec nemám jej rád
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Kluci když bylo před vánocema panimáma pořát něco pekla vařila a tak to muselo být, aby jsme se měli! Mimo jiné vždycky dělala šunku. Protože já ji rád jedl, dostal jsem vždycky celej kus. Sežral bych ji bejval na posezení, jak byla dobrá. Samozřejmě do ní dávala jen domácí ingredience. Toho králíka si pamatuju, že tam dávala. Ale znáte mě, vaření jídel není můj obor, takže víc si nepamatuju. Nemáme ani ten její recept který měla ona v hlavě, jako asi tisíc receptů dalších. Jistě to znáte, vzala zadělávačku a do ní většinu ingrediencí dávala. A třeba odlišnost byla ,,á Ota má rád ostřejší" tak tam ještě trochu víc klepla koření. Jekože přiměřeně. Manželka si kolikrát psala na papír recept a že ,,babi kolik tam dáváš tohodle"? A ona ,,no já nevím, něco tam vrazím a je to"! No přiměřeně. Něco jako o zabijačce, když je ovar na vále a řezník ho ochucuje do jitrnic. Klepe to tam rovnou z pytliku. A pak je to akorát mňamka.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To je jako se svíčkovou stejnej recept dva kuchaři a bude podle stejnýho receptu od každýho jinak chutnat
Tak je to s každým jídlem a o zabijačce obzvlášť záleží na řezníkovi jak umí a neumí Strýc když nám zabíjel tak štamprle byla jen jedna a pak až po zabijačce sme se ožrali jak slívi
Tak je to s každým jídlem a o zabijačce obzvlášť záleží na řezníkovi jak umí a neumí Strýc když nám zabíjel tak štamprle byla jen jedna a pak až po zabijačce sme se ožrali jak slívi
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
kurna ted seb zabil cunika sem mel kus masa hodit britovi a moch mne neco vyrobyt
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To ještě mužeš nee
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když on nejspíš nebude mít "čas" se u Britta stavit, nemýlím-li se A ještě k tomu dvakrát!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tak tenhle rejpanec Pavel nerozdejchá.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Měl jsem cukání to napsat hned jak jsem četl jeho reakci s čuníkem, ale pak jsem raději mlčel, až teď Karel mě donutil
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
tak priste ja porad dohanim ten skluz co sem marodil
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Tady nejde ani tak o toho čuníka, jako o to, že už pomalu půl roku tu máš věci od Čárlse.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
ja se polepsim ale posledne kdyz sem proto chtel jet tak si radsi jel pro tchyni