Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Karle, koštoval jsem domácí, ale na mě to má moc kostí.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To musíš kapra alespoň 60 čísel ten má žebra skoro jak z prasete
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ale pořád je jich tam víc než masa. Kdepak, na rybu mě neutáhneš.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To by snad šlo vyfiletovat.Nebo se pletu?Gdyž z mýho pohledu bohužel vyjímečně máme nejakó fišlu tak to vždycky filetuju.
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Šlo ale pak udit na sítu. Podkovy jdou na háčku Já snad začnu zas rybařit sice tahle zábava je plánována na důchod ale ten kapřík mě navnadil chutě
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Síto není potřeba, měl jsem porce jak je vidět, stačí když "je v kůži", i když - vyndal jsem dva kousky z mrazáku od Vánoc - nebylyl stažené, jen seříznuté šupiny a provázek to udržel taky....
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Většina ryb se dá filetovat, možná všechny, kapra dělávám, akorát ypsilonky nějak nejdou... Na trubce najdeš návody jak filetovat, je to piplačka, ale rychle to dostaneš do ruky a pak to jde rychle...
A kapry mám radši mladší, nechutnají potom jak bahno...
A kapry mám radši mladší, nechutnají potom jak bahno...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Za chvíli přijede starší potomec se svou vyvolenou a chtějí si u mě udělat a vyudit klobásky a nějaký sýr. Dílo je od včerejška připravené v lednici, udírna se už vysouší a docela se těším na bezva den.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Uzení se povedlo na jedničku, užili jsme si spoustu legrace a mladí odjížděli před půlnocí nadšení z výsledků jejich celodenního snažení. Před plněním jsem jim osmažil kousek díla, aby se mohlo případně dochutit. Málem sežrali i tu páničku a nemohli se dočkat, až koštnou finální výsledek. Sýr byl v poledne hotový a dva kousky zblajzli ještě teplé a nedbali na to, že to mají nechat vystydnout a vyvětrat. Prý to bylo vynikající i tak.
Odpoledne nám průběžně poprchávalo, nicméně díky tomu, že udírna nepotřebuje obsluhu, užili jsme si spoustu legrace. Nevím proč, ale poprvé jsem musel nechat běžet vzduchovací kompresor na minimální výkon po celou dobu, jinak jsem ho vždycky používal jen pár minut na roztopení a pak už to frčelo samo. Klobásky se opravdu povedly. Mlel jsem všechno na hrubo, přesto mají spíš strukturu šunkových klobás, ale jsou chuťově opravdu vynikající. Jediné co mě štve je, že takhle hodně ztmavly na povrchu. Jestli je to tím, že pršelo a byla velká vlhkost.... Dělal jsem je na 65°C po dobu 7 hodin a spálené nebo přesušené nejsou.
Odpoledne nám průběžně poprchávalo, nicméně díky tomu, že udírna nepotřebuje obsluhu, užili jsme si spoustu legrace. Nevím proč, ale poprvé jsem musel nechat běžet vzduchovací kompresor na minimální výkon po celou dobu, jinak jsem ho vždycky používal jen pár minut na roztopení a pak už to frčelo samo. Klobásky se opravdu povedly. Mlel jsem všechno na hrubo, přesto mají spíš strukturu šunkových klobás, ale jsou chuťově opravdu vynikající. Jediné co mě štve je, že takhle hodně ztmavly na povrchu. Jestli je to tím, že pršelo a byla velká vlhkost.... Dělal jsem je na 65°C po dobu 7 hodin a spálené nebo přesušené nejsou.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Právě jsem naložil do soli 4,5 kila bůčku a 6 kilo masa. Za 5 týdnů se bude udit.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Ejha uz je to tu.
Uz aj ja premyslam ze to bude chciet dajaku klobasku urobit.
Uz aj ja premyslam ze to bude chciet dajaku klobasku urobit.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Britte , už zase začínáš provokovat..?
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To jsem nikdy neměl v úmyslu, ale venku se ochladilo a mě už jde huba šejdrem.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Kokam že ti už je zas dobře No snad do jara přes zejmu taky něco urobím na uzení teď bude čas
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Dobře mi není, ale tohle se dá zvládnout.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.