Domácí destilace
Re: Domácí destilace
To bude něco jako sekyrková polívka...
Re: Domácí destilace
Není to z "čehokoli"...?
Brambory, chleba, co najdeš a kvasí ....
Brambory, chleba, co najdeš a kvasí ....
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
- Veteranista!
- Příspěvky: 2416
- Registrován: stř led 16, 2008 7:26 pm
- Bydliště: Kroměříž
Re: Domácí destilace
Pamatuji jak známí došel a doslova úplně zelenej, říkám co je? Ale byl jsme na bráně a pili jsme řepovicu
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!
Re: Domácí destilace
To jsem pil jen na Slovensku, je to podobný jako pít takový ten kartáč na čištění lahví.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Re: Domácí destilace
No jak jsem říkal, jedná se o způsob "vytáhnutí" alkoholu z kvasu. Postup je snadný- v silném mraze se o něco opře pajsr, a na vrchní honec se nechá kapat kvas, a co nepřimrzne na pajsr a steče až dolů tak je "pálenka" jenom jsem to od kohosi slyšel nevím jestli to funguje...
Re: Domácí destilace
Ja som kedysi repák robil a nikto nepovedal že by to bol kartáč, človek to musí vedieť urobiť a najdôležitejšie je repu poctivo očistiť. Takí umelci čo nahádžu do miešačky a že je čistá, to je potom humus. Odo mňa doktori brali.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
Re: Domácí destilace
deane: suhlasim kvalitne urobeny repak je dobry. Ked yam nechaju aj hlinu tak jento humus.
Re: Domácí destilace
Recept je prostý Váňo, na kilo hoven kilo cukru.
Re: Domácí destilace
MUZEUM LIDOVÝCH PÁLENIC VE VLČNOVĚ - Vlčnov č. p. 65
Stálá expozice podomácké výroby destilátů na moravsko-slovenském pomezí.
http://www.slovackemuzeum.cz/doc/7/
http://www.vlcnov.cz/informace-o-obci/m ... -palenic-/
https://www.facebook.com/slovackemuzeum ... 5264562300
Po zimní odstávce je dnešním dnem zahájena 13. výstavní sezóna Muzea lidových pálenic Vlčnov. Stálá expozice v památkově chráněné hospodářské usedlosti čp. 65 ve Vlčnově je věnována podomácké výrobě slivovice a ovocných destilátů a její historii na moravsko-slovenském pomezí.
Otevírací doba: pondělí–pátek 9.00–17.00 hodin (po předchozím objednání), sobota, neděle 13.00–17.00 hodin (bez nutnosti předchozího objednání). Kontakt pro objednání: průvodce: Josef Šobáň, mobil, 733 621 063, Libuše Stloukalová, mobil: 733 621 054, v případě nedostupnosti: Jana Řezníčková, provozní: mobil, 774 124 020 nebo Jitka Zpěváková, ekonom: e-mail: jitka.zpevakova@slovackemuzeum.cz. Na Velikonoční pondělí 18. dubna bude zavřeno.
Více informací a krátká reportáž Regionální televize TVS na tomto odkazu: http://www.slovackemuzeum.cz/doc/7/
Stálá expozice podomácké výroby destilátů na moravsko-slovenském pomezí.
http://www.slovackemuzeum.cz/doc/7/
http://www.vlcnov.cz/informace-o-obci/m ... -palenic-/
https://www.facebook.com/slovackemuzeum ... 5264562300
Po zimní odstávce je dnešním dnem zahájena 13. výstavní sezóna Muzea lidových pálenic Vlčnov. Stálá expozice v památkově chráněné hospodářské usedlosti čp. 65 ve Vlčnově je věnována podomácké výrobě slivovice a ovocných destilátů a její historii na moravsko-slovenském pomezí.
Otevírací doba: pondělí–pátek 9.00–17.00 hodin (po předchozím objednání), sobota, neděle 13.00–17.00 hodin (bez nutnosti předchozího objednání). Kontakt pro objednání: průvodce: Josef Šobáň, mobil, 733 621 063, Libuše Stloukalová, mobil: 733 621 054, v případě nedostupnosti: Jana Řezníčková, provozní: mobil, 774 124 020 nebo Jitka Zpěváková, ekonom: e-mail: jitka.zpevakova@slovackemuzeum.cz. Na Velikonoční pondělí 18. dubna bude zavřeno.
Více informací a krátká reportáž Regionální televize TVS na tomto odkazu: http://www.slovackemuzeum.cz/doc/7/
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Re: Domácí destilace
Z Vlčnova je Jara, to by nám tam moh dohodnout nějakou protekci
Re: Domácí destilace
Ano, udělali bychom výjezdní zasedání na jihu.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Re: Domácí destilace
Na lihu??....
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Re: Domácí destilace
Na obojím, na jihu na lihu.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Re: Domácí destilace
Kdy jedeme?
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.