mám traktůrek s motorem z Feldy 1.3 MPI. Přímo proti klice mám hydraulické čerpadlo UN20A, které pohání čelní nakladač. Čerpadlo jsem kupoval jako součást převodovky z avie a je tedy nevyzkoušené - ani nevím jak vyzkoušet.
Čelní nakladač jsem přendal z původního traktůrku, kde bylo čerpadlo UN16 za první převodovkou, tam vše fungovalo v pohodě.
Když nastartuju a jede čerpadlo bez zatížení, tak o něm nevím (myšleno výkonově na motoru). Když ale chci pohyb pístnice, tak jde motor na hubu. Když vezmu za páčku neopatrně, tak chcípne hned. Když ale velmi opatrně, tak pracuje nakladač správně - všechno se zdvihá a pohybuje tak, jak má. Ale sílu to má malinkou, jak něco naložím, tak musím posun dělat opravdu pomalu a opatrně, jinak motor chcípne. Mám v soustavě ukazatel tlaku, a nedostanu se na víc než 80 (přepoušťák mám nastaven ze starého traktoru na 160). Problém je i v případě, že třeba prázdný nakladač pouštím dolů = žádné zatížení, naopak váha čeláku tomu pomáhá sama. Když je vypnutý motor, tak jde čelák posunutím páčky rozvaděče normálně správně dolů. Nepomáhá ani přidání otáček, volnoběh je jasný a je mi jasné, že tam motor moc sílu nemá. Ale ani 1500 otáček, ani 2000 otáček nic na výkonu nezmění (vím, že při vyšších otáčkách by nemělo jet na plný výkon, ale toho nedosahuje ani zdaleka).
Čerpadlo ještě začne skoro vždy v zátěži jakoby hučet, ale nevím, jestli to je normální. Vlastně hučí, i když začnu spouštět čelák dolů (takže samotíží padá a je čerpadlo bez námahy). S čelákem jde při držení páčky pohybovat rukou, takže žádná velká zátěž to není.
Motor na jízdu funguje bez problému, většinu pohybu zvládne i na volnoběh, ale je to hodně zpřevodované, takže nevím, jestli to něco dokazuje.
Dá se nějak diagnostikovat čerpadlo, jestli je ok? Přijde mi, že by ten motor měl zvládat v pohodě, ale nemám zkušenost, jestli to čerpadlo na tento motor není moc silné. Takže vlastně nevím, jestli hledat závadu v motoru nebo v čerpadle

Moc díky za rady.