Kluci ještě teď jsem si vzpoměl. Ta babka jak ji zmiňuju co nám vždycky ošetřila bolesti. No určitě ti starší budou znát z okolí z dětských let. Bába vzrůstu Růžičková. Nepamatuju si že by neměla na hlavě šátek a takovou tu širokánckou sukni. Holiny v zimě důchodky na nohou. Říkali jsme ji ,,stodvojka" to podle tanku ,,4 z tanku a pes" tam měli tank 102. Tedy jak se něco poondilo šlo se ke stodvojce. Bába řimbaba mohla by lámat meče! Dojila od svejch asi 10 let krávy. Pak už na kravíně. Musela od mala pomáhat. Doma měla kýbl amastolu masti. To se tuším dávalo kravám na vemena, ona říkala ,,na vimena" a tím mastila i bolavej zub v hubě. Prostě ji bylo dost a zabrala na každý hovno jak říkala. Dlaždič mluví proti ní velmi slušně. Měla hlas jak když zapne amplion. Když pak byla v důchodu, tak někdy v 80 letech ji poslali do důchodu, stála třeba půldne opřená o plot před barákem a čekala, až někdo půjde kolem, že si pohovoří.
Zase druhej kámoš měl mámu a to byl hroznej rapl. Když jsme něco vyvedli, třeba se zmáchali v prosinci když praskl led, nebo prodřeli na prdeli kalhory náročnou jízdou z náspu tratě po prdeli dolů. Tak jsme se pak báli jit s kámošem domů. Stalo se, že mámu chytil rapl a naflákala hubu všem kdo tam stáli. Kolikrát i tomu, kdo s průserem neměl nic společnýho. Že ,,já tam nebyl, já za nic nemůžu"! A máma že ,,to máš forotu parchante, však ještě není večer a určitě nějakou kravinu stihneš udělat"! Měřila snad 150 cm. Hubená jak tyčka. Ale facky, zahlavce rozdavala jak dvoumetrovej chlap!
Klucí jedem do kovošrotu, tak třeba pak zase napíšu nějakou příhodu. Mě to po přečtení Vašich příhod naskakuje v hlavě samo.