Děkuji, pro upřesnění, jak byl na prvním obrázku, v úvodním příspěvku, byl tam ten kardanový kloub.
Z důvodu málo místa, byl kardan zkrácen, aby zůstalo cca 1cm té nad vařené trubky, která měla ideální průměr pro nalisování do toho kusu, co je nasunutý na převodovce, rozeta je jen jako bonus, pravděpodobně pro čerpadlo hydraulické, které teď mám na rozetě z druhé strany, kde jde vývod na druhou převodovku a pak diferenciál.
To kolo mělo tedy ideální průměr vnitřně pro nasunutí za tepla do kousku té trubky, na vystředění, to se povedlo. Pak by se to akorát zavařilo.
https://i.postimg.cc/tY7ssrSy/poloosa.jpg
A vlastně ta poloosa bude z druhé strany nasunutá do té převodovky Trabant, v kamenech, a tato část co jsem vsunul do toho kloubu (té trubky), bude nasazená do druhé převodovky, ve předu, s vývodem na šestidrážku hřídel, dvě tam jsou na různé směry otáčení. Všechen výkon bude přenášet šroub, co se střihne v případě přetížení na té převodovce s šestidrážkou. Hřídel je masivní a je provrtaná, původně to přenášelo M10 originálně u jiného stroje, já ji budu mít navrtanou kousek blíže a začnu třeba od M6.
Takže převodovka Trabant - Kameny-------kloub------mezikus (rozeta bonus)---vstupní hřídel převodovky ----přenos M6 šroub------vývodová hřídel šestidrážka----externí volnoběžka----kardan----vstup do úhlové převodovky sekačky.
Převodovku jinou dávat nemůžu, druhá strana je už udělaná na nápravu komplet, a potřebuji dostat akorát vývod na předek, mám horizontální mulčovač malý do předu.