Motor a převodovka - Fiat 126 Maluch

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Rosta
Příspěvky: 120
Registrován: ned srp 26, 2007 11:58 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

Motor a převodovka - Fiat 126 Maluch

#1 Nový příspěvek od Rosta »

Ahoj, nema nekdo tuseni, jak vypada montazni celek motoru a prevodovky z malucha? (Fiat 126) Chtel bych ho pouzit na predelani trakturka. Neni to postaveny tak nesikovne jako treba na skode 120?

Uživatelský avatar
Frantík
Příspěvky: 697
Registrován: pát črc 27, 2007 11:15 am
Bydliště: Plzeň

Re: Pomoc:Motor-prevodovka z malucha

#2 Nový příspěvek od Frantík »

To mam já. Teda ještě se to nehlo z místa, ale jednou ...... ! Ještě uvidíte. Jinak je to jak píšeš. V podstatě jako u 120. Takže buď naštorc, nebo jinou převodovku. :friends:
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)

Uživatelský avatar
chavier
Site Admin
Příspěvky: 2559
Registrován: úte črc 03, 2007 9:50 pm
Bydliště: okres Karviná
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od chavier »

Dneska jsem se taky dival na Malucha v autovrakaci, cena pekna, ale nesedi mi vystup, pry po malych upravach to pasuje na prevodovku z Una a naopak. :-/

Uživatelský avatar
Rosta
Příspěvky: 120
Registrován: ned srp 26, 2007 11:58 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

#4 Nový příspěvek od Rosta »

Chlapi, diky! Toho jsem se bal, ze to bude takhle naprd... :'(
Ovsem ten motor me moc laka. Byl by proste pro ten traktak tak akorat....trba to nejak napasuju na to co tam uz mam....

Uživatelský avatar
chavier
Site Admin
Příspěvky: 2559
Registrován: úte črc 03, 2007 9:50 pm
Bydliště: okres Karviná
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od chavier »

Posílam fotky jeste ze stareho fora, kde Frantik motor z Malucha ukazoval..

Obrázek

Uživatelský avatar
Frantík
Příspěvky: 697
Registrován: pát črc 27, 2007 11:15 am
Bydliště: Plzeň

#6 Nový příspěvek od Frantík »

To je vono. 8) Na převody z una to nepasuje. Ani omylem. To sem tu už ale někde psal. Jó pokud se udělá fréma, tak pak jo. :nakres:
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)

Uživatelský avatar
artemio
Příspěvky: 2089
Registrován: čtv črc 05, 2007 10:06 am
Bydliště: Severní Čechy

#7 Nový příspěvek od artemio »

Nemá náhodou Uno startér na motoru :-/ Pak by to byl problém. Spíš bych zkusil na převodovku z favorita :jazyk:.

Uživatelský avatar
Frantík
Příspěvky: 697
Registrován: pát črc 27, 2007 11:15 am
Bydliště: Plzeň

#8 Nový příspěvek od Frantík »

Když uděláš fremu, tak jo. Motor z Malucha je svým způsobem ekzot. Je to řada malých motorù Fiat a ta je jenom u 2 válù. :jazyk:
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)

Uživatelský avatar
chavier
Site Admin
Příspěvky: 2559
Registrován: úte črc 03, 2007 9:50 pm
Bydliště: okres Karviná
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od chavier »

ale uz jsem videl na nejakem polskem trakturku motor maluch bez prevodovky, s kardanem ktery vedl do jinaci prevodovky, ale jak mel udelanou spojku to netusim.

Uživatelský avatar
Frantík
Příspěvky: 697
Registrován: pát črc 27, 2007 11:15 am
Bydliště: Plzeň

#10 Nový příspěvek od Frantík »

System Transaxle!!! Hustý. A u traktoru trošku neběžný. Jinak mě na tom motoru fascinuje ten chod. Zkrátka dvouvál. :jazyk:
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)

Uživatelský avatar
chavier
Site Admin
Příspěvky: 2559
Registrován: úte črc 03, 2007 9:50 pm
Bydliště: okres Karviná
Kontaktovat uživatele:

#11 Nový příspěvek od chavier »

ja bych ten motor taky hned bral, mam i moznost, ale ta prevodovka, jedine fakt na to dat Favo, ale zas money za prirubu.... :(
Zvuk to ma fajn, hlavne jak jsem v Polsku a jede jich treba 8 za sebou :)

Uživatelský avatar
rezis
Příspěvky: 3714
Registrován: úte črc 03, 2007 10:29 pm
Bydliště: Dithmari villa

#12 Nový příspěvek od rezis »

Hlavne ty vibrace jsou neuveritelne. Ony ty pisty jdou totiz oba nahoru a oba dolu soucastne.Ja mel malucha a nejak se neuchladil
Bydlím v Dětmarovicích udal bych i ulici, ale bohužel je tady nemáme

Uživatelský avatar
Frantík
Příspěvky: 697
Registrován: pát črc 27, 2007 11:15 am
Bydliště: Plzeň

nebo

#13 Nový příspěvek od Frantík »

Nebo ho naroubovat jak je a třeba úhlovou převodovku. Dozadu jakoukoliv nápravu a je to. Já ho tam dal tak, jak je i s převodovku a to naštorc. Diferák zavařil, a jednou poloosou vedu otáčky dozadu na dif z audi se špérou. Tím jsem vyřešil i celkovou rychlost. Traktor má jet pomalu a důstojně. A něco utáhnout. K čemu by mi byl rychlej jako blesk. Bych se ani nepokochal krajinou. :D
Když mùžu, pomùžu a poradim a občas kecam. :-)

Uživatelský avatar
Rosta
Příspěvky: 120
Registrován: ned srp 26, 2007 11:58 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

#14 Nový příspěvek od Rosta »

Diky za veskere rady! Sakra to, ze je to dvouval co mu jdou pisty soucasne jsem nevedel!!! Jo ted koukam na obrazek nejaky schematu motoru....je to tak! Krucipisek to mi to s tim trakturkem bude pekne skubat!! Ja totiz mam ten traktak z 250 jawy pak pres hnaci hridel do oktavacky prevodovky a pak oktavackej diferak. Je to konstrukce uz asi 16 let stara a ten motor uz je taky vyhonenej a ted kdyz prestavuju barak sem zjistil, ze bych potreboval silnejsi motor! :)

Jinak mame jeste traktor porsche z roku asi 58, jenze tenhle malej traktak je takovej praktictejsi.... :smich:

Uživatelský avatar
Rosta
Příspěvky: 120
Registrován: ned srp 26, 2007 11:58 pm
Bydliště: jsem lenivý své bydliště vypsat

#15 Nový příspěvek od Rosta »

Nebo myslite, ze bych se mel poohlednout po jinym motoru? Predstavuju si tak cca 20koni a kroutak tak 40. Tak nejak to ma myslim maluch...mam doma funkcni motor ze 120, ale to se mi zda uplne zbytecny. Nehlede, ze bych to tam do toho prostoru co tam mam tezko pasoval. A taky ta prevodovka v celku....za jakoukoliv radu predem diky! :)

Odpovědět

Zpět na „Motory“