Castle garden problém s řazením

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Jan Biskup
Příspěvky: 2
Registrován: pon srp 17, 2020 7:35 am
Bydliště: Všelibice

Castle garden problém s řazením

#1 Nový příspěvek od Jan Biskup »

Dobrý den, potřeboval bych poradit se zahradní sekačkou Castle garden PDC140. Po výměně klínového řemene, který převádí pohon z motoru na manuální převodovku se mi děje to, že po nastartování v pohodě zařadím rychlost ať dopředu nebo dozadu, rozjedu se, žádný problém. V momentě, kdy jízdu přeruším tím ze sešlápnu spojku, traktůrek zastaví, ale já nejsem schopen změnit rychlostní stupeň nebo vyřadit na neutrál, dokud nechcípnu motor. Prostě radící pákou nejde pohnout. Po zhasnutí motoru to jde úplně bez problému. Dokáže mi někdo poradit????

Uživatelský avatar
thovt
Příspěvky: 4076
Registrován: pát pro 27, 2013 12:12 am
Bydliště: okr.Mělník

Re: Castle garden problém s řazením

#2 Nový příspěvek od thovt »

Zdravím zkusil bych to podle návodu.https://www.mountfield.cz/traktor-pdc-140-1tkk0079
Řazení bych provaděl při volnoběžných otáčkach.
Problem je asi , že vystavuje špatně spojka, lanko u pedálu se časem natáhlo je potřeba nastavit . Když se čast převodovky točí s motorem je problém řadit, u mech. převodovek sekaček nejsou synchrony.

Uživatelský avatar
Vladimír2
Příspěvky: 12811
Registrován: stř led 26, 2011 9:05 pm
Bydliště: Přece na Hané

Re: Castle garden problém s řazením

#3 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...doktor thovt zase prská rozumy a ani neví , že tenhle traktůrek nemá spojku , natož lanko k němu . Pokusím se poradit , ale po SZ .

Uživatelský avatar
Britt
Příspěvky: 15069
Registrován: čtv lis 06, 2008 9:04 pm
Bydliště: Poděbrady

Re: Castle garden problém s řazením

#4 Nový příspěvek od Britt »

Já bych to viděl na nesprávnou délku řemenu. Spojku bych tam rozhodně nehledal. :)
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Uživatelský avatar
oco13
Příspěvky: 9890
Registrován: ned říj 20, 2013 5:56 pm
Bydliště: Nové Zámky

Re: Castle garden problém s řazením

#5 Nový příspěvek od oco13 »

Vladimíre, ale aj našponovanie a povolenie remeňa je vlastne spojka
:typek:

Uživatelský avatar
thovt
Příspěvky: 4076
Registrován: pát pro 27, 2013 12:12 am
Bydliště: okr.Mělník

Re: Castle garden problém s řazením

#6 Nový příspěvek od thovt »

Presne tak, vladimir2 je pedant takze remenova spojka s napinaci kladkou, je dost caste u sekacek,ale jsou i vyjimky.

Jan Biskup
Příspěvky: 2
Registrován: pon srp 17, 2020 7:35 am
Bydliště: Všelibice

Re: Castle garden problém s řazením

#7 Nový příspěvek od Jan Biskup »

Přesně tak, je tam kladka, která po sešlápnutí spojky povolí klínový řemen a umožní mu prokluzovat. Vzhledem k tomu, že po sešlápnutí spojky sekačka zastaví a nejeví žádnou známky toho, že by byla málo vypnutá. Ale je možné, že potřebuje trošičku více povolit, aby se víc uvolnila ta řemenice na převodovce. Možná tam zůstává nějaký tah a proto nejde přeřadit. Zkusím tedy trošku povolit poštelovat krok spojky. Zatím děkuji za rady...

Odpovědět

Zpět na „Motory“