Ja si myslím, že sa to zajace žrať určite nebudú. Ten mulčovač to rozbil, a všetka "dobrota" sa premenila na prach - drobné lístočky, stebielka. Suchý mulč tak akurát pre sliepky na hniezda, a aby sa v čom mali hrabať, ale ani to som nenechal. Nevoňalo ak seno. Myslím si, že moja tráva bola kvalitná, rastú tam aj bilinky a dôležité je, aj kedy sa tráva kosí. Nemala by byť suchá "na steble". Na mojej je vidieť, že je to už na hrane, alebo tak akurát, že sa tráva vysemení a ale byľ nie je suchá od koreňa. Tuším že pred tromi rokmi som to robil na seno, ale kosila to moja

s malou bubnovkou Perla. Nahrabával som to do riadkov (len potiahnuť a zdvihnúť a zase...) a potom sme to lisovali v ručnom drevenom lise. Seno pekné voňavé. Pred X rokmi som to kosil lištovou kosou so Zetorom 25 (to tam ešte neboli stromy) a voľne ložené do stodoly, otec to mal pre zajacov. Prestal chovať tak seno mu netreba. Teraz tú trávu obdivoval, že je krásna a mi to pokosí (ručne, ani nevie že mám bubnovku), a potom prehlásil, že zajacov chovať nebude, že je nimi prejedený. A to nemal zajaca minimálne 8 rokov. Nechce sa mu chovať. Roky sme chovali len senom, a trocha jačmeňa. Ak pokosíš a usušíš prerastenú trávu, tak to nie je pre zajacov žiadna šmakocina. Aj to lisovanie má na kvalitu podľa mňa vplyv. Nové profi vysokotlaké balíkovače to riadne postláčajú. Je aj rozdiel, ak sa vytvára kotúčový balík - tak tam sa tie steblá namotávajú. Ale napríklad v niektorých , sa lisujú "piestom" a byľky sa lámu. Je to na uváženie každého. seno by malo byť zelené a nie spálené od slnka na "žlto".
Presne ako píšeš, bubnovka , obravač (nahrabovač), zberák... Otázne je, aj ako máš poriešené miesto pre uskladnenie sena. My sme vždy seno vozili na vlečke 3x1,6m a na výšku aj 2metre a stiahlo sa to pavúzom a potom do stodoly vyhádzať na "polešenie" a sa to bralo do plachty do zásobníka k zajačníkom . Jednoduchšie je podľa mňa ručne zbalíkovať, (môj malý balík má 8kg), a balík si dáš do 200 litrového suda a odtiaľ do krmítka. Stačilo to na celý rok.
Už si tu druhý užívateľ o ktorom viem, že zajacom nechutí seno.