Pokud to je za obě sluníčka tak je to dobrá cena. Mě z traktor servisu na dotaz ohledně ceny pružin odpověděli: "kde jste kola vzal, máte je na našem balíkovači? Tyto pružiny si vyrábíme sami, tak nevím, zda vám budou vyhovovat k jiným kolům"
Minibalíkovače
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Minibalíkovače
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Prodají i samostatné pružiny? Asi budu muset do Agrofortelu taky napsat, protože pružiny z Senohrabu jsou jen na jednu stranu a to není úplně ideální. Měli by být pravé a levé. Včera jsem dopiloval otvory v plotně druhého unašeče a dnes jsem osadil pružiny. Těm na levou stranu (dolní sluníčko) jsem musel změnit směr vyhnutí té pracovní části o nějakých 90°. To celkem nebyl problém a pružina je velkou částí závitu opřena o plotnu. Na druhém jsem nic nedělal ale závit pružiny se téměř neopírá o plotnu, protože oko pro uchyceni je umístěno asymetricky. Chtělo by to aby bylo oko buď symetricky uprostřed závitu, nebo levé a pravé pružiny.

V krabici pod pružinami jsem vyhrabal fakturu - jedna pružina stála bez daně 68 korun, takže dohromady mě s daní stály 1646,-Kč a pár stovek jsem dal za pevnostní vraťáky pro uchycení pružin. Takže už se blížím té ceně za sluníčka z Agrofortelu, pokud je tedy za obě.

V krabici pod pružinami jsem vyhrabal fakturu - jedna pružina stála bez daně 68 korun, takže dohromady mě s daní stály 1646,-Kč a pár stovek jsem dal za pevnostní vraťáky pro uchycení pružin. Takže už se blížím té ceně za sluníčka z Agrofortelu, pokud je tedy za obě.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
S Agrofortelem to musím dotáhnout a objednám pokud je to takto. Komunikace hrozná.
Ta pera by nešla dát na druhé kolo obráceně?
Ta pera by nešla dát na druhé kolo obráceně?
Tak mi konečně přisel provázek z Agrofortelu .. zabalený šíleným způsobem ... ale je to plus minus ten stejný jaký jsem k tomu dostal
vzhledově je cívka trošku menší ale ne o moc a i smrdí podobně ... něco mezi plísní a plastem
takovej ten činskej smrad ... našel jsem jeste jeden originální doma tak jsem je porovnával 
Kdyby někdo chtěl tak už mám nabídku z alibaby s dopravou až ke dveřím.
Balíkovat 870 s vázáním do sítě 1890$
doprava na 3kusy 2850$ = 1ks/950$
Síť 20m - 30$
Budete se chtít ještě někdo přidat? Objednávat budu cca. do 14dní.
Balíkovat 870 s vázáním do sítě 1890$
doprava na 3kusy 2850$ = 1ks/950$
Síť 20m - 30$
Budete se chtít ještě někdo přidat? Objednávat budu cca. do 14dní.
Hinomoto N249
Ta sit je asi 2000m?
Pokud se bude brat sit na 870 tak bych vzal 3Ks.
Pokud se bude brat sit na 870 tak bych vzal 3Ks.
Prosím tě, co znamená u sítě těch "20m"? Ty ceny jsou "inklude VAT", nebo bude potřeba ještě doplatit (v případě nákupu neplátcem daně) DPH?
Dal bych sem obrázek jak jsou uchyceny péra sluníček, ale momentálně jsou u soustružníka, takže až později...
Dal bych sem obrázek jak jsou uchyceny péra sluníček, ale momentálně jsou u soustružníka, takže až později...
Však už jsem se opravil ,že je to 2000m.
Všechno jsou ceny s dopravou, jak tu někdo zmiňoval,,door to door,, to znamená včetně DPH a cel, kromě ty sítě. Na tu jsem se ptal až potom co mi psali dopravu za tři balíkovače. Před objednávkou pro jistotu upřesním.
Všechno jsou ceny s dopravou, jak tu někdo zmiňoval,,door to door,, to znamená včetně DPH a cel, kromě ty sítě. Na tu jsem se ptal až potom co mi psali dopravu za tři balíkovače. Před objednávkou pro jistotu upřesním.
Hinomoto N249
Ok klidne napis sem nebo do sz az to bude aktualni ale jak jsem psal 3 ks bych vzal to se nekazi a je lepsi mit zasobu.
Tak už jsou sluníčka s vylepšenými podložkami mezi unašeč a ložisko doma. Takhle jsou na unašeči osazeny pružiny:

Zásadní chyba je v tom oku pružiny, za které je uchycena šroubem k unašeči viz druhý a třetí obrázek pravého a levého sluníčka, že je mimo osu závitu. Ono to nejspíš bude fungovat i tak, ale bude to mít daleko k dokonalosti.
Tak daly by se dát opačně ne?
Já napsal objednávku na sluníčka do Agrofortelu a už asi druhý týden bez odezvy.
Jinak zkouším ladit elektro ovládání otevírání komory, ale zatím nic moc. Koupil jsem tažný elektromagnet a ten z toho nemá sílu a včera jsem zkoušel cívku ze starteru a taky nic moc
Já napsal objednávku na sluníčka do Agrofortelu a už asi druhý týden bez odezvy.
Jinak zkouším ladit elektro ovládání otevírání komory, ale zatím nic moc. Koupil jsem tažný elektromagnet a ten z toho nemá sílu a včera jsem zkoušel cívku ze starteru a taky nic moc
Myslíš oko pružiny z druhé strany unašeče? Jedině s jiným šroubem, protože je použit "vraťák" držící za čtyřhran v unašeči a který nemá nic čím by šel podržet při utahování. Celé je to dělané tak, aby bylo na vnitřní straně před péry co nejmíň hran o které by se mohlo zachytit seno. Teoreticky bych mohl zkusit sehnat šroub s TX, nebo imbus drážkou a talířovou hlavou. Imbus moc nemusím, rád se při pořádném zabrání smekne a pak nejde kloudně povolit. Torx je oproti němu s přenosem síly o parník jinde.
Takhle na té fotce je vidět, jak je disk unašeče a všechno co je ze strany kde bude seno, ta na dolní straně obrázku, ukryté:

Takhle na té fotce je vidět, jak je disk unašeče a všechno co je ze strany kde bude seno, ta na dolní straně obrázku, ukryté:

Stroje objednaný, zaplacený a číňan začíná vyrábět. Nakonec jsme tři, cena myslím celkem férová. Ted budem čekat,že stroje naloží a fakt odešlou 
Hinomoto N249
Tak jsem napsal do Agrofortelu že pořád čekám na reakci na objednávku kol na sberak. A přišla omluva a kola prý pošlou. Kdyby se to tak stihlo do otavy, zítra nebo pozítří chci sekat ale to asi nehrozí