Minibalíkovače

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
pajik

Re: Minibalíkovače

#661 Nový příspěvek od pajik »

Václav007 píše: pát čer 13, 2025 7:05 pm Tak dnes proběhl první test, mám hotových asi 50 balíků a zítra budu pokračovat. Nějak nefunguje klakson,ale jinak jede bez problémů
Taky mi ten klakson nechtěl ze začátku troubit ... A bylo to v tom spínači... Byla v něm jaká si vazelína nebo co stačilo ho pořádně prostrikat a promackat

Václav007

#662 Nový příspěvek od Václav007 »

Klaksonem jsem se už dál nezabýval a jel jsem bez něj.
Já používám jenom plastový provázek a chci ještě do budoucna zkusit menší gramáž.

Určitě půjde objednat z Číny nebo se prodává i u nás
https://www.eshop-zemedelske-potreby.cz ... -HEALw_wcB

Jinak jsem koukal že Číňan má originál sluníčka na sberak
https://www.alibaba.com/x/AzqjYE?ck=pdp

pajik

#663 Nový příspěvek od pajik »

A váže ti to stejnej plastovej jako ten jutovej ? Mě se právě mlč nelíbí ty ceny na českých e-shopech a když jsem ten balíková kupoval Číňanka byla smutná že nechci paletu provázku 😀😀 teď si říkal že jsem ji měl vzít 😀

pajik

#664 Nový příspěvek od pajik »

Jinak k těm sluníčkum... V manuálu jsou jaké si plechy jako volitelné příslušenství a sběrač má i jaké si oválné díry ... Ale tady u nás ve vesnici má chlápek na balikovaci udělane takové prihrnovaci kolecka je to jen vyrizly bok pneumatiky a z plechu kolo o průměru díry na které je ta guma našroubována a uprostřed čep s ložiskem aby se to točilo a funguje mu to parádně

palobobo

#665 Nový příspěvek od palobobo »

Ja som ten klason nikdy ani nezapojil. Je pekne pocut ked cvakne ramienko a zacne viazat. Ten sisalovy spagat je lepsi, lepsie drzi na baliku ako ten silonovy ktory sa povoli. Pouzivam co sa zozeniem takze uz som poskusal rozne spagaty.

pajik

#666 Nový příspěvek od pajik »

No já mám všechno na půdě právě jsem to dodělal ale teda ten provázek je opravdu peklo 3-4 balíky bez problémů a pak to nechce vázat nebo se přetrhne nebo skočí mezi kladku a tím pádem se neodvíjí ... Možná by stačil plastový ale nějakej silnější ...na tim sisalovým jsem nemusel vůbec koukat dozadu vázalo to 100% 🙂...

Ale stala se mi hrozná věc sebral jsem klacek kterej nebyl vidět a ohnulo to takové ty ,,prsty,, co jsou nad sběračem a cinkalo to o válce ... Ještě že to drží jen dvě závlačky a dá se to relativně pěkně narovnat zpět ... Každopádně jsem se brutálně lekl byly to hrozný rány ...

fikejz

#667 Nový příspěvek od fikejz »

S provázkem je to tak, že lis sdělá každý který se do něj dá. Jen když je to slabší plastový pomáhám mu uzlíkem na volném konci - lépe se pak začne odmotávat a musí se mu přitáhnout ta brzdička na vstupu, aby dobře utahoval a neodmotával se kam nemá. Jinak to dělá rotyku. Ale já u každého balíku vysedám, protože tady v kopci by byly všechny v rokli a couvat s každým, aby spolehlivě zůstal stát zabere ještě víc času než vysedat.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Václav007

#668 Nový příspěvek od Václav007 »

Mel jsem 2x pujceny lis od kamaráda a problém s provázkem nebyl. Včera taky v pohodě a dnes mě to docela zlobilo že se neodvijel a musel jsem tomu jít pomoct. Ještě mě napadlo jestli to nemá kamarád na větší tlak. Musím porovnat nastavení.

Klakson jsem zatím neoživoval, ale byl by dobrý. Snažím je mít traktor co nejvíce zavřený kvůli prachu. Mám na to alergii.
Ale už to mám vymyšlené úplně jinak.

Jinak uděláno 95 balíků

fikejz

#669 Nový příspěvek od fikejz »

Já zatím letos jen 78, ale jsou utažený tak, že do nich nejde nacpat ruka. A ty sluníčka jsem samozřejmě nestihl. Náboje jsou opět u soustružníka, protože do nich dělá ještě vymezovací podložky mezi ložiska a mezi ložisko a disk držící pružiny. Ani nevím protože si to už nepamutuju, jestli když jsem mu to loni dával tak jsem na ty podložky zapomenul já a nenakreslil jsem mu je, nebo on. Na ty disky držící pružiny, ale zapomenul on jejich výkres ve složce s výkresem náboje byl ;-)
Obrázek

Pajik, mohl by jsi sem prosím tě dát sken/ fotku té stránky z manuálu a fotku těch oválných otvorů na sběrači?
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

pajik

#670 Nový příspěvek od pajik »

Myslíš tenhle obrázek ?

Obrázek

Oválné díry vyfotím jak půjdu kolem :) jinak kdyby jste měl někdo zájem mám ten manuál naskenovaný celý a není problém ho poslat :) ... Snažil jsem se ho přeložit pro volných chvílích v práci jenže oni to mají Číňani přeložené přes nějaký překládač a nedává to hlavu ani patu tak jsem to vzdal 😀

fikejz

#671 Nový příspěvek od fikejz »

Tohle ne, to je obrázek pákového mechanismu ovládajícího vázání a signalizaci naplněnosti komory. To nemá s přihrnovacími sluníčky nic do činění.

Václav007

#672 Nový příspěvek od Václav007 »

Ty plechy jsem tam asi našel, ale nechápu úplně funkci. Jsou malý a.jen směrem dolů. Ale psal jsem dnes výrobci ohledně sluníček

pajik

#673 Nový příspěvek od pajik »

Obrázek

Obrázek
Ty díry jsou tady

pajik

#674 Nový příspěvek od pajik »

Omlouvám se 🤦 já jsem to špatně přečetl scan Pošlu zítra mám ten manuál v práci v šuplíku 🙂

fikejz

#675 Nový příspěvek od fikejz »

Jo tyhle dvě díry. Do těch jsem přišrouboval konstrukci přizvedávacích koleček sběrače:
Obrázek
Na těch, které prodává fa. NEREZ (výrobce BGROUP lis RRX 60/rrx 60s) jsou přihrnovací sluníčka uchycena až za nápravu a na tělese sběrače je pouze plech kterým prochází rameno sluníčka a který sluníčku umožňuje nezávislý volný pohyb vertikálním směrem:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“