Nože a držák nožů na vertikální mulčovač

sekačky, obracečky, skulovače, lisy, luční stroje a věci k dobytku,...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
johndeere

Nože a držák nožů na vertikální mulčovač

#1 Nový příspěvek od johndeere »

Jaké a kolik nožů máte na vertikálním mulčovači? Mám možnost koupit vertikální mulčovač (vertikální osa rotace a na ni silná pásovina, kde je na každém konci na šroubu s pojistnou matkou nůž). Oba nože jsou nějaké vykuté radličky doma dělané (nejsou originál a každá je trochu jiná, takže ani nejsou vyvážené proti sobě). Plánuji koupit nový vyhlý delší nůž na každou stranu viz foto, ale napadlo mě dát na každou stranu dva nože proti sobě (jeden nad a druhý pod pásovinu), celkem tedy 4 nože na mulčovač (podobně jako foto z netu). Mulčovač má 120 cm čířku a traktor je Šálek 36 koní, takže by to měl v pohodě zvládat výkonově. Máte zkušenosti že to se dvěma noži na každé straně líp mulčuje? Nebo je to naopak na škodu?

kdysi někdo na tento mulčovač navařil dost silnou a těžkou pásovinu jako držák nožů na osu co rotuje. Originál prý byl jekl. Vrátit tam zpět jekl, nebo naopak ta silná pásovina působí jako setrvačník?
Obrázek

Obrázek

sustodp

Re: Nože a držák nožů na vertikální mulčovač

#2 Nový příspěvek od sustodp »

mam taky mulcovac. vyrobil som ho doma a ako unasac mam tiez taky kruh ako na tej foto z 10mm plechu a na nom mam tak isto nasrobovane pasoviny ako noze. predtym som mal noze styri ale dva som dal prec. vysledok je ze na kosenie travy potrebuje menej vykonu- ide to lahsie. ale ked mulcujem kriky, tak tie noze tam chybaju- ma to mensiu zotrvacnost. takze ked pojdem znovu mulcovat nejake nalety, tak tam namontujem tie dva noze naspat.

sustodp

Re: Nože a držák nožů na vertikální mulčovač

#3 Nový příspěvek od sustodp »

ak to budem niekedy prerabat, tak tam dam ako drziak nozov este hrubsiu platnu, aby to malo este viac zotrvacnosti. dost to pomaha prekonat kratkodobe zatazenie. idealny by bol zotrvacnik z auta alebo dodavky. ale mam obavu ze to nieje dost dobry material.

Odpovědět

Zpět na „Luční technika“