Nasetraktory

pro všechny fandy traktorů
reklama
Právě je úte zář 17, 2019 3:03 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1241 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 83  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nastavení pluhu na orání
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 8:48 pm 
Offline

Registrován: stř črc 18, 2007 11:51 pm
Příspěvky: 200
Bydliště: Strakonice
Chci se zeptat jak má být položený pluh na orání vùèi traktoru jestli jsou na to stanovený nejaký ùhly atd. než ho zaènu dìlat . Taky aby správnì pøeklápìl nebo jak jste to øešily ?

_________________
V jednoduchosti je krása


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 8:51 pm 
Offline

Registrován: sob črc 07, 2007 8:46 pm
Příspěvky: 1211
Bydliště: Olomouc
Záleží jestli øešíš výrobu pluhu a nebo chceš vìdìt jak správnì nastavit pluh,aby oral a traktor jel pøímo bez uzávìrky a všechny radlice braly stejnì do hloubky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 8:58 pm 
Offline

Registrován: sob črc 07, 2007 8:46 pm
Příspěvky: 1211
Bydliště: Olomouc
Pardón,nìjak jsem to špatnì pøeèetl,tak dìlat? No já nevim,mìli jsme doma 4 pluhy a mùžu ti øíct,že jsme v 91 koupili roudnickej a nemá chybu,2ka bez uzávìrky a plná hloubka se Z3011 je seøiditelnej v každém smìru.Mùžu ti øíct,že nìjaké trubkové a podobné pluhy na nìj nemají,ten má 300kg a leze sám do zemì o 106.Vyrábìt pluh :-/ máš rùzné typy radlic nejen šíøka ,ale i geometrie,pološroubové,šroubové,atd je jich asi 10 a když si nìkdo koupí pluh na písèitou pùdu a oøe s tím jílovici a diví se,že to nejde,to pak nadává na svoji nevìdomost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 9:11 pm 
Offline

Registrován: stř črc 18, 2007 11:51 pm
Příspěvky: 200
Bydliště: Strakonice
Chtìl bych pøedìlat co byl pùvodnì koòsky pluh obracak tak ho dát za traktùrek a pøesnì nevim úhly nastavení když pojede jedno kolo v brázdì tak jak má jet pluh . Když vemu že stojí taktor na rovinì tak jestli má stát ostøí pluhu taky rovnì nebo jak aby to ve finále fungovalo tak jak má ?

_________________
V jednoduchosti je krása


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 9:14 pm 
Offline

Registrován: sob črc 07, 2007 8:46 pm
Příspěvky: 1211
Bydliště: Olomouc
Tìžko se to vysvìtluje,ale bøity radlic musejí jet celou délkou po zemi a ne na špicu a pak co je ten plaz za radlicou tak ten má být kolmo vùèi zemi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 9:18 pm 
Offline

Registrován: stř črc 18, 2007 11:51 pm
Příspěvky: 200
Bydliště: Strakonice
Tak že pláz musí jít kolmo vùèi zemi když mám zaoráno na požadovanou hloubku a jedno kolo v brázdì ok ?

_________________
V jednoduchosti je krása


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 9:21 pm 
Offline

Registrován: sob črc 07, 2007 8:46 pm
Příspěvky: 1211
Bydliště: Olomouc
jo tak nìjak,správnì by se ten plaz nemìl tøít o vyoranu brázdu,jen se ji lehce dotýkat a pluh musí se zaorat sám vlastní vahou.pokud je geometrie v poøádku tak se táhne sám do zemì.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 9:25 pm 
Offline

Registrován: stř črc 18, 2007 11:51 pm
Příspěvky: 200
Bydliště: Strakonice
Jenom jestli tì mùžu požádat jak jsi øikal že máš ten dvojradlièný pluh jestli bys ho mohl nafotit tak nejak ze ètyø stran jak je tam to štelování zaorávání atd. 8)

_________________
V jednoduchosti je krása


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 9:28 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 03, 2007 10:31 pm
Příspěvky: 344
Bydliště: Brno Komín
Bydliště: Brno
tak toto tema me taky zajima jelikos sem nekde v chytre knize cetl ze pluh ma lezet celou plochou noze na zemy a kolo v brazde a pluh ma stat v rovine ale nevim jednou sem to tak udelal a bylo to na hovno jelikos me to predni kolo hazelo neustale z brazdy

_________________
http://www.hydroglizer.wbs.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 9:30 pm 
Offline

Registrován: sob črc 07, 2007 8:46 pm
Příspěvky: 1211
Bydliště: Olomouc
pluhy které mají boèní koleèko jsou podle mého názoru k ho...u.Nejlepší jsou ty co mají kolo v zadu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 9:32 pm 
Offline

Registrován: stř črc 18, 2007 11:51 pm
Příspěvky: 200
Bydliště: Strakonice
No právì když se koupí original pluh tak ten se nìjak nastaví , ale když ho chci dìlat tak se musim podle nìèeho držet tak proto se ptam . :-/

_________________
V jednoduchosti je krása


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 9:35 pm 
Offline

Registrován: stř črc 18, 2007 11:51 pm
Příspěvky: 200
Bydliště: Strakonice
Ty myslíš co mají koleèko pøed pluhem u šavlí ? Dyt by to mìlo být defakto stejné

_________________
V jednoduchosti je krása


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 9:40 pm 
Offline

Registrován: sob črc 07, 2007 8:46 pm
Příspěvky: 1211
Bydliště: Olomouc
Nevim,to by jsi si musel odzkoušet rùzné pluhy a pak by jsi zhodnotil.Asi tak, znám jednoho co má Z6945 a 3 radlièmý pluh trubkovej s plnou kulatinou v trubce a má 30cm radlice a traktor jen øinèí a my máme 2 radlièný nové konstrukce z roku 91 a kolo je v zadu radlice 30cm,ale dá se seøídit i na 40cm zábìr a Z3011 na 2ku na hnoji bez uzávìrky na 1700ot/min s pøehledem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 10:13 pm 
Offline

Registrován: stř črc 18, 2007 11:51 pm
Příspěvky: 200
Bydliště: Strakonice
Kolik se tak zaorává cm když to mam na prumìrnou zahradu

_________________
V jednoduchosti je krása


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
UNREAD_POSTNapsal: ned zář 09, 2007 11:00 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv črc 05, 2007 10:42 pm
Příspěvky: 880
Bydliště: Pelhøimov
heh dobra otazka uz jsem to tu jednou nekam psal do 15cm je to podmitka nad 15cm orba nad 30 cm velmi hluboka orba..

jinak k tomu roudnickemu krcale to mas privat ze? my ho mame taky a zlusenost nic moc do zeme se mu moc nechtelo a naklady moc neuoral je to 4 a tahalo se to 8011. ted taham s Verunkou 6 radlicnej (6x35) B201 to je uplne jine kafe to ora uplne samo ma to teda telesa z PHX :) kolo musi byt v brazde a pluh pak v rovine nastavujes to na ramenech hydrauliky jinak to nepoleze do zeme.. to ze ti taha predni kolo z brazdy to mas spatne nastaveny pluh do strany ma tendenci traktor vytlacovat a pak je i vetsi spotreba atd... jak jste psali o pluhach co se jezdi kolem traktoru(jestli jsem to dobre pochopil) mimo brazdu tak to se jmenuje ON LEND a je to predevsi pro velke pasove traktory ktery by tezko v brazde jezdili ;-)

_________________
Studoval jsem fakt rád miloval jsem Suchdol CZU - Holky, chlast, pohoda :-) ted uz jen práce ale dělám jako jeden z mála to co me baví :-)

5 traktorů, 170ha, 40ks dobytka... vše v podstatě dělám sám :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1241 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 83  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz