výroba kmenové pily
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
-
Re: výroba kmenové pily
https://www.youtube.com/watch?v=IlXFoq4vVUI
Netuším, co vidím. V čase asi 5.20 při výměně pásu je na oběžným kole vidět jakási volná, tzn s kolem nespojená guma nebo co to je?
Netuším, co vidím. V čase asi 5.20 při výměně pásu je na oběžným kole vidět jakási volná, tzn s kolem nespojená guma nebo co to je?
Neni to jakasi guma ale je to klinovy remen...woodmizer to pouziva uz leta jako obezne kolo pouziva klinovou remenici a na ni nasazeny klinovy remen jen aby se tak tak navlek
-
Ahá... To by mě teda nenapadlo.
-
No určitě to je funkční. Protože jsem to nikdy neviděl tak bych si ani nepomyslel, že se kola daj řešit i takhle. Bordel z řezání se tam nedostává? Když si představím voda, piliny co lítaj všude... Na tom videu to vypadá, že řemen je na kole dost volnej.
Tak wood mizer je profi masina a maj to i velke modely ktere jsou delane na provoz 7 dni v tydnu od rana do vecera a problemy to nedela.
Pilous měl šísly, ty řemeny z alternátoru u aut. Taky fungovaly
Budu poptávat nový pásy 4380x1x35 modul zubu22mm. Je to typizovaný rozměr. Máte někdo typ na dobrý prodejce Wood Mizer, Lenox??
Ja kupujem simonds. Jeden den objednam, druhy alebo treti to mam doma
-
Málek - jestli chceš Wood Mizer tak objednej přímo u zástupce v ČR v Klatovech. Udělaj je na míru. Prodejce u nás (nejsou všichni stejní) chtěl za mých 3800mm 750 Kč a u nich to tuším bylo za malinko pod 400,- Kč. Posílaj to poštou v krabici. Rozdíl v ceně hroznej. Podle mýho to ten prodejce u nás objednává taky tam a pak si na to hodí vélikánskou přirážku.
Dík za radu. Koukal jsem na jejich stránky, mají značený zuby 30/10, to znamená 30mm rozteč a 10 hloubka?? 22 rozteč nedělají?
-
Mám pocit že zuby maj rozteč 22mm. Co znamená označení 30/10 netuším. Zejtra ti to poměřím.
-
Mam tady pasy wood mizer tusim ze 10ks jednou max 2x brousene zustaly po prodeji pily rozmer si nepamatuju ale muzu zmerit pokud by mel nekdo zajem. Bylo to na LT20
Tak pásy došly, šel jsem do těch WOOD MIZER, ceny se už vyrovnaly s ostatními. Tak proč nevzít značku, když stojí 500,- bez DPH kus.
Zatím řežou dobře, ale mají podle mne pasivní úhel čela 10°, já měl všechny 14 do měkýho a 10 tvrdý. Tak aby vydržely, bruska to srovná.
Zatím řežou dobře, ale mají podle mne pasivní úhel čela 10°, já měl všechny 14 do měkýho a 10 tvrdý. Tak aby vydržely, bruska to srovná.