výfuk na Zetor 5545

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
johndeere

výfuk na Zetor 5545

#1 Nový příspěvek od johndeere »

Chtěl bych udělat nový výfuk na zetor, ten můj sice neni uplně špatný, nijak díravý apod, ale říkal sem si kdybych udělal nerezový, tak je na pořád, nebo sem přemýšlel že bych udělal místo klasického nahoru vyvedený dolů za traktor, ale mám strach abych pří žních a lisování slámy neco nepodpálil. Nemáte s tím někdo zkušenosti např. jestli koupit radší nerezovou trubku nebo stočit a zavařit silnější nerez plech? Popř fotky výfuku spodem? Díky za rady

bulanek88
Kontaktovat uživatele:

Re: výfuk na zetor 5545

#2 Nový příspěvek od bulanek88 »

Pod ten traktor bych se stim necpal, mě u eresa kape vstřikovač a bleje to naftu do vejfuku a jak je o senách prašno tak se celej obalil a v delším kopečku chytil plamenem, naštěstí na tom nemá co hořet tak to odnesl jen klíňák, ale od tý doby mám z toho respekt

johndeere

#3 Nový příspěvek od johndeere »

8) díky za info, já právě z toho mám taky trochu strach, protože když v létě lisuju např. po velké laverdě, tak když přejíždím na úvratí posád, tak o něj dřu spodkem traktoru jak je velkej, takže mám obavu že by ta sláma chytla hned a dělat na ten výfuk nějaký ochraný mřížky nebudu, dám ho klasicky jak má být, akorát ho možná trochu zmenším aby tak nezavazel v sadu pod stromama a jinak na něj budu dávat lapač jisker, abych zas pořád nedýchal ty splodiny když ho udělám nižší :)

Robert
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Robert »

taky jsem přemejšlel o výměně výfuku, nedávno jsem někde na webu viděl místo výfuku jenom nerez rouru , myslíte si že je to blbost :-/

jirka320i

#5 Nový příspěvek od jirka320i »

holá roura tak na turbo,. ale na atmosféře to dělá hroznej kravál ,. tahá to za uši :pohlavek:
Naposledy upravil(a) jirka320i dne stř čer 09, 2010 10:38 pm, celkem upraveno 2 x.
dívej se mi pod ruce věčně tady nebudu..

Robert
Kontaktovat uživatele:

#6 Nový příspěvek od Robert »

:pohlavek: au , jenom se ptám na názor :-/

jirka320i

#7 Nový příspěvek od jirka320i »

;-) já dělal tenhle,. ale taky se moc nepoved http://www.youtube.com/watch?v=a8_5ghwhNpI :nene:

Robert
Kontaktovat uživatele:

#8 Nový příspěvek od Robert »

něco takovýho jsem viděl , a proč se ti nepovedl :-/ řve to hodně nebo co

johndeere

#9 Nový příspěvek od johndeere »

Něco takovýho bych chtěl udělat, ale z nerezu a udělat ho klasicky jak býval na starších UŘ1. :) Dvě trubky nerezový s menším průměrem a mezi to navařit doprostřed jednu sirší a do ni vevařit pár kruhů vyřízlých z perforovaného nerezového plechu a to nasadit na to originál litinové koleno co vede z motoru, ale nevím jak to bude vypadat, jestli se nebude nejak deformovat, z jak silného materiálu apod...

ola

#10 Nový příspěvek od ola »

Ahoj,nejlacinší to budeš měť dyž zeženeš kus plěchu necháš stočiť a povařiť,silu bych viďél tak 1,5-2mm Ináč zhnije aj ten.Měl sem totiž také na autě takový fajný tuninkový,dva ľaufy,kurva šak stál 8500 a zhruba za 8 roků bylo po něm,takže co rok to tisícovka :smich:
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240

jirka320i

#11 Nový příspěvek od jirka320i »

Robert píše:něco takovýho jsem viděl , a proč se ti nepovedl :-/ řve to hodně nebo co
ale neřval zvuk celkem dobrej ale dusil se,. měl moc přepážek,. malej průchod,. ale až bude nálada pude pod kudlu.. ehm pod flexu :twist:

johndeere

#12 Nový příspěvek od johndeere »

jirka320i píše: ale neřval zvuk celkem dobrej ale dusil se,. měl moc přepážek,. malej průchod,. ale až bude nálada pude pod kudlu.. ehm pod flexu :twist:
Kolik jsi tam měl přepážek a jaký? Z čeho? Perforovanej plech, jaké díry, nejaky kruhy z pevnějšího ocelovýho síta???

Robert
Kontaktovat uživatele:

#13 Nový příspěvek od Robert »

jeden děda ve vsi přišel že potřebuje zavařit vejfuk , a že prej si ho zalepí sám jenom abych mu natáhl hadice od autogenu, a jak vaři to spodní čelo tak jsem se podíval dovvitř a měl ho normálně durch, bez přepážek , byl to ten starej kulatej a neřek bych že mu to řvalo :-/

Mirdik

Re: výfuk na Zetor 5545

#14 Nový příspěvek od Mirdik »

johndeere píše:Chtěl bych udělat nový výfuk na zetor, ten můj sice neni uplně špatný, nijak díravý apod, ale říkal sem si kdybych udělal nerezový, tak je na pořád, nebo sem přemýšlel že bych udělal místo klasického nahoru vyvedený dolů za traktor, ale mám strach abych pří žních a lisování slámy neco nepodpálil. Nemáte s tím někdo zkušenosti např. jestli koupit radší nerezovou trubku nebo stočit a zavařit silnější nerez plech? Popř fotky výfuku spodem? Díky za rady

Predelat spodek misto trihranu dat rouru aby pasla na tvy koleno a je to 8)

http://stroje.bazos.cz/inzerat/53186137/Zetor.php

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“