Hydrostatické řízení

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
oakenfold

Re: Hydrostatické řízení

#616 Nový příspěvek od oakenfold »

Přemýšlím, jestli nemám spíš koupit prémium sadu od AGS.
https://www.atpmotor.cz/cs/e-shop/80708 ... at_id=5385
To by asi měla být kvalita.
Z7711, Z3011, Z Super P, UNHZ 750, Bss 3,5t, Bss P73S, RUR 5

-sheppard-

#617 Nový příspěvek od -sheppard- »

Ta první sada je defakto to samé co ta origo s tím rozdílem že je na našroubování na nápravnici. Za mě original je originál, já jsem navařoval konzolu a Zendass před par dny dělal taky orstu a rozhodoval se jestli šroubovací či navařovat konzolu a nakonec navařil a je spokojen, tak samo já. Taky na STK nikdo se nepozastaví páč navařená konzola je jak to šlo z fabriky takže nikdo nebude polemizovat.
Zetor 7211 Tunis

oakenfold

#618 Nový příspěvek od oakenfold »

Včera přišla ta od AGS, tak se dnes pustím do montáže.

-sheppard-

#619 Nový příspěvek od -sheppard- »

Dokonce jsme se díval že v ATP nabízí i tu konzolu na navaření, to za mě ještě nebylo, musel jsem si to vytvořit pomocí své kreativity :smich: Dneska se dá koupit už úplně všechno :D
Zetor 7211 Tunis

oakenfold

#620 Nový příspěvek od oakenfold »

Ano, taky sem tu konzoli viděl :) Apropo- je nějaký speciální postup na uvedení hydrostatického řízení do provozu- myslím hlavně odvzdušnění, aby to nešlo na prázdno...

jojo7011

#621 Nový příspěvek od jojo7011 »

Nechas povolene holendre a tocis s volantom kym z nich nebude striekat olej. Ja som dal podla odporucania skusenejsich motorovy 10W-40 nakolko moze prdnut semering na cerpadle a pusti olej z posilovaca alebo serva dnu do motora. Hydraulicky by velmi zriedil ten motorovy a mohlo by dojst k zadretiu.

Přemo

#622 Nový příspěvek od Přemo »

Chlapi když sme u toho řízení, čím je docíleno u nových traktoru že to jde maličkém, váha jak blázen gumy metr široké a nic,, pořád vpoho měli sme půjčeného holanda a vlezl sem do Crystala s orstou a hrůza :smich: co mam proto udělat ať to jde taki tak lehce,,jiny typ orsty nebo nvm?ted co skládám 160 tak sem dal silnější čerpadlo,tak nvm jestli byto něco zlepšilo
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

-sheppard-

#623 Nový příspěvek od -sheppard- »

Tam je hodně možností proč to jde těžko, musel bys to projít už od svislých rejdových ložisek přes vylítané čerpadlo a v neposlední řadě kardanové klouby od volantu až po orbitrol. U krystalu to je tak originál ale za mě je to hodně neštastné řešení, ideální je ten orbitrol hned pod volantem, vyrušíš další negativní komponenty. Silnější čerpadlo ti pomůže jen když budeš potřebovat rychleji otočit na volnoběh, stává se mi že když chcu rychle zatočit a mam málo plynu tak to jde strašně ztěžka a to mam jen nehnanou nápravu, jsem zvědav co to bude dělat až namontuju hnanou :-/ Co se týče odvzdušnování, tak bych doporučil to udělat jak píšou v návodu, zvednout nápravu nechat chvíli motor na volnoběh ať se odvzdušní soustava mezi čerpadlem a orbitrolem a pak dvakrát až třikrát do leva, doprava a je odvzdušněno, tak jsem to dělal taky a naprostý úspěch hned na poprvé :smich: , žádné povolování šroubení není třeba 8)
Zetor 7211 Tunis

Přemo

#624 Nový příspěvek od Přemo »

Já nikde neříkal zeto jde těžko duvodem že je neco zadrene,,Toje samozřejmé to jsem tady nechtěl ani rozebírat loziska na svislacich klouby atd,. já osobně orstu pod volant nechci,bud vedle bloku,(zbytečná teplota od motoru nebo vepředu ppd chladičem, takto sem to měl na 100vce mam na 161 a víceméně jeto vtom řízení dost stejné, i když 161 je odost vic naskládaná závažím větší kola atd..
Teďka dělám 160 a chtěl bych to vyladit ať to prostě jde lehčeji,jiny orbitrol jiný válec nvn něco..
Budou nani celkem velké široké kola takže bych to chtěl vyladit.
zetor 50super,Z10045turbo,7011,E516B,BSS P53S,6T,P93S,10.08-agro,hon un 050 2x,BDT po faceliftu,bogballe,kertitox ala Napa,a spousta dalších stroju co uz není kam davat:)

jiriSBS

#625 Nový příspěvek od jiriSBS »

...zvyšování síly a rychlostí reakce u orbitrolu
-síla se zvyšuje tlakem -pojistný ventil ,po zvýšení tlaku na poj. ventilu , se musí zvednou tlak na rázových ventilech - tlak na poj. ventilu + 1/3 tlaku
poj, ventilu.
- rychlost reakce řízení výkonnějším čerpadlem (litráž) , případně změnou převodu mezi čerpadlem a motorem (větší otáčky čerpadla) , při
zvyšování otáček čerpadla pozor na max. otáčky čerpadla , případně použít čerpadlo , které má větší maximální otáčky.
- toto platí jen pokud je mechanická část nápravy v bezchybném stavu.

jojo7011

#626 Nový příspěvek od jojo7011 »

Este treba brat v uvahu kapacitu ( priepustnost ) RJ hydrostatickeho riadenia ( Orsta, Orbitol ) napr OSPC 80 ON , OSPC 100 ON, OSPC 120 ON a pod.

pavel sk

#627 Nový příspěvek od pavel sk »

A treba brat do uvahy aj spravne vymedzenie vôlí na zvyslych loziskach. Nie len vymenit loziska za nove a surovo to tam natvrdo drbnut a stiahnut šrobami na fest. U 16145 s plnym zavazim v predu tocim volantom aj na mieste lahučko.

xlmen

#628 Nový příspěvek od xlmen »

Ahoj, poradí někdo ohledně orbitrolu ON100 kde koupit aby fungoval? Na netu jsou ceny od 1700kč po XX Kč, nerad bych koupil něco co po roce poteče nebo nebude fungovat.
Děkuji

marek.st

#629 Nový příspěvek od marek.st »

Dobré odpoledne přeju, ogaři, mám takovou blbou otázku. Když neznám velikost původního orbitrolu a neznám ani kolik dává čerpadlo, co sa stane, když např. misto OSPC 50 dám OSPC 80 nebo 100. Potřebuju nahradit starý orbitrol z reformu 3000 a nevím co tam dát. Dík

Lukashil

#630 Nový příspěvek od Lukashil »

Kdyz das vetei cislo budou kola na otacku volantu zatavet vic.
Resp. Z plneho do plneho rejdu nebude 5 otacek volantu ale treba jen 3

A dle rezerv cerpadla a potrubi bude teoreticky volant tocit pomaleji ale nemusi
Stydím se za tuto zem

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“