Jarduv 7745
Moderátor: Lukashil
Re: Jarduv 7745
Myslíš vložky?tam snad ani jinak nejdou dát.nebo?
Vložky idú do bloku znakom triedenia ku vacke.
Takže když tam bylo vypálené zvrchu C.tak by mělo být k vačce?tohle jsem ani nevěděl.a na těch starých válcích nebylo nic vidět.
Jak natočíš vložku je jedno, vždyť jsou obráběný do kruhu ne na elipsu či jiný patvar...
Presne tak. Tym C, k vackovej hriadeli.
No vyndavat se mi to už nechce.písty asi by měli být označením k vačce.ale ta vložka nevim no.
Když to vyndám.tak to bude zase na nové gumičky?
Nový valec nikdy není presný dokonaly kruh. Kruhovy tvar dostáva zabehom a prevadzkov. Pri zabehu si sadajú a zabiehaju piesty krúžka ale aj stena valcov. Opotrebovaný valec dostáva dostáva spätne oválny tvar v priečnej osy motora. Preto má valec značku ktorá zároveň aj stanovuje jeho polohu v bloku. Znakom ku vacke je nová vložka ovalitou vo vodorovnej osy motora. Polohu valca v bloku uvádza dokonca aj Dielenská príručka. Kedysi dávno som sa tomu tiež čudoval a tým znakom som nedával niejaky význam hlavne čo sa týka polohy. Potom ma pár starých majstrov s toho dostalo a takto niejak mi to aj vysvetlili.
Takže myslíš že to mám ještě vyndat a přetočit?
Osobne by som to dal tak ako to má byť. Tým gumičkam pokiaľ ich nijak nepoškodis nič nebude. Pred montážou ich furt jemne maznem silikónom, hladšie vkĺznu do bloku a zároveň ich dotesni. Škoda že nemáš Dielensku príručku. Predysiel by si takýmto blamazam.
Tak to zítra předělám.namazano to mám tak by to mělo jít ještě dobře venškoda no.prirucku mám.ale nikde jsem to tam nevídel.aspon jsem zase drobet chytrejsi
Tak jsem to dneska přeházel.slo to dobře jak to bylo namazané tak vložky ,pisty ,a celý spodek mám poskládané.zitra poskládám hlavy.a bude nejspíš test .jestli nebudu muset na nějaký výlet s dětma
Foto nebude??? Ojnice si dal na kluku tak ako boli, alebo tak ako maju byt ?
dal jsem je tak jak byly.tak doufám že i byly dobré daný. by mě asi jinak jeblo.motor před tím běžel dobře.krom že malinko tlačil do vody.zitra udělám nějakou fotku.