Hukot hydraulického čerpadla
Moderátor: Lukashil
- Martin z vesnice...
Re: Hukot hydraulického čerpadla
Nevím, zkusím to na to PTO bez čerpadla, a dám vědět.
- Martin z vesnice...
Když zatáhnu nahonovou spojku, přestane to a je úplně ticho, na neutra tam jakoby taky něco hučí, ale o 50% min, a při vyšších otáčkách to nejde slyšet vůbec
Noo tak už se pomaličku blížíš k finišu.
Pokud ti to dělá i na neutrál a při vypnutí spojky PTO to utichne, je chyba někde mezi. Ložiska? Zuby? Teoreticky, když shodíš vrchní víko z převodovky, uvidíš alespoň část převodu. Nejsem si však jistej, zda není řazení PTO pod víkem hydrauliky - to bych kecal.
Pokud ti to dělá i na neutrál a při vypnutí spojky PTO to utichne, je chyba někde mezi. Ložiska? Zuby? Teoreticky, když shodíš vrchní víko z převodovky, uvidíš alespoň část převodu. Nejsem si však jistej, zda není řazení PTO pod víkem hydrauliky - to bych kecal.
Zetor 7711 Turbo
- Martin z vesnice...
Tak jsem to byl zkusit, a je to stejný jak když dám neutrál, malinko to jakoby hučí, ale nic tak nesnesitelného to není jako když je zaplé to čerpadlo, výko klidně sundám, stejně jsem to chtěl pretesnit, ale co vím je, že řazení čerpadla je v rozvodovce u diferenciálu pokud se nepletu, víko hydrauliky budu taky sundavat, padají mi už strašně ramena a tak to pretesnim, jen jsem chtěl vědět kde mám hledat chybu, takže se zaměřit na ložiska, popřípadě ozubená kola
Vem kus tyčky nebo šroubová a opři ji v místech co jsou ložiska Poznáš hned když dáš ucho na k tyčce ideal by byl stetoskop Podle mne hučí nějaký ložisko Takle jsme hledali špatný ložiska na soustruhách poznalo se spolehlivě že je vadný Je docela možný že pán tenkrát sice vyměnil kola ale už ne ložiska Ještě by to mohla dělat špatná zubová vule v ozubených kolech Davat starý kolo a nový je vždy jen nouzový řešení taky to pak šrotuje
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Podla toho videa co si urobil (vypocul som si to 3x) my ta prevodovka pride na generalku. Minimalne vymenu lozisk hriadeli hnacej aj hnanej pre PTO. Pocut to dost v predu. Nahon samotneho cerpadla by tak nebolo v tom oleji pocut do kabiny.
Jak říká pavel..
Je to fakt hukot, podobnej mrdník dělala služební 7711. Ne však dlouho.. ale co přesně se tam vysypalo, to nevím
Je to fakt hukot, podobnej mrdník dělala služební 7711. Ne však dlouho.. ale co přesně se tam vysypalo, to nevím
Zetor 7711 Turbo
- Martin z vesnice...
No, otevřu to víko, a mrknu na to, kdyžtak jsem pošlu foto, a pak se uvidí.
Ještě mám dotaz, když vypustíme olej z převodovky, tak to vyteče i z rozvodovky, nebo má rozvodovka vlastní náplň
Ještě mám dotaz, když vypustíme olej z převodovky, tak to vyteče i z rozvodovky, nebo má rozvodovka vlastní náplň
Napln je spolocna. Ale aj samotna rozvodovka dole ma vypustny srob. Je na veku cerpadla.
- Martin z vesnice...
Dobře, díky
Hned jak budu moct, tak se do toho pustím, a uvidíme...
Hned jak budu moct, tak se do toho pustím, a uvidíme...
- -sheppard-
dle přiloženého videa bych typoval převodovka na GO, sice nevím jak to ten dotyčný před lety udělal ale dle zvuku to asi moc dobře nebylo
co se týče hučení čerpadla tak to nejlíp poznáš zezadu přímo u vývodu PTO, mě to třeba dělá tohle: https://youtu.be/51KGjxkti8o Dělá mi to už několik let a dělá to i po tom co jsem měnil čerpadlo za nové i s ozubenýma kolama, pokud ti to dělá taky tak, tak bych šel po čerpadle jinak je to spíš ta převodovka. Nutno říct že to moje hrčení čerpadla nejde v kabině slyšet.

- Martin z vesnice...
Mám to skoro stejný, když zapnu to čerpadlo, tak to kde vzadu hodně slyšet, když to dám do neutrálu, tak skoro nic, jen to jakoby trošku ťuká, takže bych se podíval na to čerpadlo.
Když ho zespoda dodělám, tak to ozubení uvidím ne ??
Když ho zespoda dodělám, tak to ozubení uvidím ne ??
Kdysi řešil kámoš něco podobného- někdo nabastlil na čerpadlo kolečko co mělo o jeden zub víc- aby se to točilo rychleji- pod víko se muselo dát několik těsnění, aby to sedělo. Hučelo to jako kráva, ale už si to přesně nepamatuju.
Z7711, Z3011, Z Super P, UNHZ 750, Bss 3,5t, Bss P73S, RUR 5
Tym si dotycny nepomohol. Ked tam dal väcsie koliesko tak tie otacky cerpadla naopak zmensil. Neviem uz presne ktore typy mali to koliesko väcsie a ktore mensie. Ale viem ze taka 5211-7745 toci pri 540 ot.min. PTO cerpadlo cca.1430 otackami.