Pěkný fotky radost koukat Ta země to je nádhera,přejedeš smykem a mužeš sejt. Asi ti vyfotím tady u nás..... Já dnes zkoušel záhumenku na brambory co mám vedle louky. Když jsem vláčel louku a po tý oranici jedu jak po skále a brany s tím nic moc neudělali Když tam najedu s kultivátorem nadělám takové hroudy že je problém je rozbít potom. Tady u nás jsou jílovitý země hrozná práce s nima... At se daří
Děkuji Michale zem je tu docela dobrá aspoň co mám pole já akorát ty kameny to je neštěstí dost pomůže když je to na podzim oraný za sucha to je potom na jaře uplně jiná práce než když se orá pozdě a je to mokrý. Dneska jsem připravil 2ha a stihnul eště kousek zasít, zítra musím jít makat do práce tak bude pokračovat tatík
Tak ještě něco z posledního setí
To se nám dařilo, mě se povedlo ohnout jednu bránu na smyku a tatíkovi jednu botku na sečce ale není to nic tragickýho
Tak zase pár fotek
Přihnojování obilí
Příprava obracáku, na příští rok asi už půjde do světa
A konečně senáž
S lisařem velká spokojenost , měl parádní stroj, balíky pěkný, super domluva i pokec
Balička fakčila taky super
A jedna pracovní fotka
Ahoj parádní práce a fotky Cože máš furt na 5211 lapač na výfuku? A koukám v baličce sedí asi manželka co?
Hele a jak to máš s časem když děláš taky v družstvu a práce je furt mraky a jestě doma práce a potřebuješ dělat doma. Tak co na to v práci? U mě to je někdy na prd v práci toho je hodně a pak mě nechtěj nechat doma abych si mohl něco dělat...to je víkendů v práci to mě na tom sere asi nejvíc...
Ať se daří
Čau Michale, děkuju
Hele lapače teď dávám furt i na 70tku, parkuju traktory v kulně kde je stará sláma a plno prachu takže nechci nic riskovat
Jo v baličce je manželka prvně jsem byl já a táta navážel, ale pak šel na noční a tak jsem povolal ženu a dost mě to pomohlo časově takže super
S časem mi ani nemluv, jsem rád když dojedu večer na statek nakrmit a vykydat. Na tu senáž jsem měl ,, takový volno''. V práci děláme taky senáže dokonce chodím i dřív abych šel dřív domu, ale je to prd platný Nejradši by byli, kdyby tam člověk byl 24 hodin denně. Ale já se snažím to vždycky nějak udělat, když je živočišná tak se musí Ale to víš skloubit zemědělství doma a v práci je hodně náročný
Tak nějaké foto ze sušení, sušili jsme asi 5ha já měl týden dovolenou a táta noční takže to docela šlo až na pár poruch
Tak prvně sečení dosekal jsem louky a najednou v rotačce zamlátilo a bylo tak jsem jí rozebral a zjistil že mi na zadním bubnu netěsnil simering a vazelína vytekla do bubnu což nebylo vidět a tím pádem se zadní soukolí točilo nasucho takže soukolí v háji tak jsem 2dny sháněl díly a vyměnil rovnou komplet ložiska na rotačce takže taková GO, ještě že se to stalo až po sečení
Pak obracení, toho jsem se trochu bál protože při přípravě obracáku jsem si řikal že by to nemusel vydržet má svý nejlepší za sebou, ale kupodivu obracák šlapal teda až na jedno vysypaný ložisko na rotoru tam oprava nebyla na dlouho
A potom konečně lisování asi 1ha jsme si nechali slisovat do koulí a zbytek hezky malé balíky bylo jich cca 1000 nejvíc mě těší že lis fungoval na 1 zavázal každý balík trošku náročnější pak byl jejich úklid to jsme se s tátou zapotily ale všechno je pod ustřechou takže spokojenost
Což o to fekál vypadá hezky, ale na tý jedný nápravě nevím nevím to je strašná jízda s tím.....uvidíte podle mě zlatá HTS s kyvnou dvou nápravou. Měli jsme v práci 8 kubíkovýho Agrostára na jedný nápravě a cestování s ním bylo katastrofa na tý jedný nápravě. Uvidíš no
Věřím tomu že jízda bude stát za prd... mě se to naštěstí netýká jezdí s tím kolega, maximálně nějaký záskok
Ale kastlíky na postřiky a hnojivo jsme museli vzít z Htsky asi nezbyli love
Tohle by byl pěknej fekálek pro soukromníka a né do družstva kde se za celý rok postřikovač nezastaví