Fikejzova 67
Moderátor: Lukashil
Re: Fikejzova 67
S tím čidlem mě neděs. Kupoval jsem ho na krámě nové s tím, že potřebuji čidlo na tlak oleje do UŘI. Tak snad je správné. Jinak jestli by umístění holendru vadil jen ten nálitek okolo díry na bloku, tak by asi nejsnazší pomoc byla vrtačka s rotačním pilníkem a kousek nálitku odbrousit. Mě to možná sedí i díky tomu, že na něm jsou použité hliníkové těsnící podložky a ty jsou proti měděným o dost vyšší.
Co by to dělalo, kdyby tam nebylo to správné tlakové čidlo?
Co by to dělalo, kdyby tam nebylo to správné tlakové čidlo?
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.
Cidlo pre prevodovku Ur2 by ti vypinalo kontrolku len pri vysokych otackach motora. To cidlo rozpina pri tesne pod 1MPa. Je inak nakalibrovane pre väcsie tlaky. Spomenul som to preto, lebo mne sa to stalo ked som domontyval cidlo na 69-tku doma. Zobral som cidlo narychlo zo šuflika a nepozrel si hodnotu a nasroboval. Nastartujem motor, budik vyskocil na 4 a kontrolka svieti
Ked som mu pridal na max. otacky, tak vtedy zacala kontrolka blikat. Tak cidlo von. Pozeram hodnotu a
asi slepnem
Dal som tam druhe, to co tam patri a
Zhasla hned na volnobehu
Neviem ako sa mi tam zamiesalo to pre prevodovku

Dík za vysvětlení. To je naštěstí lehce rozpoznatelná a odstranitelná závada. 

Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Tak zase nějaké štípání. Ještě kousek chybí a budu mít nad chalupou hotovo. Pak mě čeká prořezávání ovocných stromů a štěpkování klestí. Při STK jsem měl stav počítadla 326mth, dnes tam mám 342mth a zatím všechno funguje perfektně. Jo a pořídil jsem šedesát sedmě proximácký ramena s CBM háky.

Ještě tedy na ně musím předělat zadní šrouby napínáků, aby to bylo tip-top. A na štípačce jsem předělal úchyt třetího bodu. Posunul jsem ho víc k traktoru, zhruba nad konec hřídele. Předtím byl nad ložisky štípačky a při větším zvednutí ramen kolidoval kloub kardanu s táhlem třetího bodu a ohýbal jej. To teď už nehrozí.

Ještě tedy na ně musím předělat zadní šrouby napínáků, aby to bylo tip-top. A na štípačce jsem předělal úchyt třetího bodu. Posunul jsem ho víc k traktoru, zhruba nad konec hřídele. Předtím byl nad ložisky štípačky a při větším zvednutí ramen kolidoval kloub kardanu s táhlem třetího bodu a ohýbal jej. To teď už nehrozí.
- pepa.traktor
fikejz krásná barvička pěknej mazel
ty jsi sral celý den sousedy že budou závidět dřevo na topení a zadarmo 

zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Kdepak, vrčel jsem jen cca dvě hodiny včera dopoledne a hoďku a půl dnes odpoledne. Včera jsme po obědě jeli totiž na návštěvu -slavit mátiny narozeniny. A tak jsem dnes dopoledne relaxoval u kompletace automatické pračky
A dnes je vlastně výročí taťkovy smrti. Už je to čtyři roky, co tu s námi není, včera si na to máti vzpomenula, tak jsme trochu zavzpomínali. Ty sousedi z chalupy nahoře jsou penzisti a dřeva mají naděláno ještě víc jak já 

Dnes jsem dosvářel příkrmiště na malé kulaté balíky pro ovce. Začal jsem s tím už včera, ale díky zvlhlým elektrodám se nedařilo. Dnes to s usušenými nebylo o mnoho lepší a tak jsem vzal jiné z radiátoru a těmi už to šlo "jedna báseň". A už v něm mají ovce senáž.
A takovouhle kupu potvory nechali, když jsem jim dal balík na volno, samozřejmě původně roztahanou po placu:

Jestli se konstrukce osvědčí, tak až zkrmím senáž pošlu to do zinkovny.

A takovouhle kupu potvory nechali, když jsem jim dal balík na volno, samozřejmě původně roztahanou po placu:

Jestli se konstrukce osvědčí, tak až zkrmím senáž pošlu to do zinkovny.
Nechci radit, měl jsi to udělat trochu většího průměru. Páč ovce jsou ludry a budou to tahat ven. A na spodek jsi měl navařit dookola plech. To proto aby nevypadlo a nepošmatlaly to co spadne když žerou.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Plech tam ještě pořád naheftovat můžu. A i průměr by šel určitě zvětšit, jen mi to přijde široký už dost - má to 82cm a balík má 60 - takže deset cm na stranu je vůle. Zas aby taky dostali až doprostřed.
Jak vysoký bys ten plech udělal? 15cm?

Jak vysoký bys ten plech udělal? 15cm?
Plech mám minimálně 25 cm, balíky mám 120, krmište je minimálně 140, spíš 150 nebo 160 a doprostřed sice úplně nedostanou, ale zůstanou tak dvoje vidle. Třeba kravám jsem koupil menší krmište a tahají to ven. Prodejce mne nutil do většího, že to tak trousit nebudou, asi na tom něco bude, páč když nedám balík úplně doprostřed a tam kde je blíž krmište to zahradím aby se tam nedostaly, tak toho vytahují výrazně míň
Tohle je všechno zmenšené i balíky. Ty mají rozměry ø60 x 70cm výška. Tak zkusím dát 20cm folie, co to udělá. Pak bych zkusil dát třeba ještě víc a podle výsledku pak udělám ty plechy.
Balíky zmenšené jasné, ale průměr bych udělal klidně 100cm. Šak vidíš kolik toho mají venku a to jsi to tam teprve dal. Ale jak jsem psal, nechci být za chytrého, jen píšu svoje poznatky. Ovce jsou opice, samozřejmě záleží jak je máš naučené, kolega zemědělec krmí do žebřin, pod tím koryto, po jeho ovcích nezůstane stéblo. Ale on je jak ten cikán, co málem odnaučil koňa žrat. To asi znáš ne?
Znám, znám. A když už to skoro uměl, tak si ta kurva zdechl!
To co je kolem vypadalo, jen jak jsem odmotával provázek z balíku
Jedno mi není jasné, jak někdo může mít ovce jak bečky a přitom pase na vypaseném, kde ani kopřivy nejsou a jiný je má hubené jak ludry a přitom mají plná koryta i jesle 
To co je kolem vypadalo, jen jak jsem odmotával provázek z balíku

Dnes jsem konečně do toho příkrmiště dovařil dolů plechy, jak mi Tom radil. Ten první balík celkem vyžrali a ani okolo nic moc neroztahali, jen to těm ludrám mlsnejm trvalo. Ve středu odpoledne jsem jim to konečně mohl sebrat a začal do toho řezat a navařovat 20cm pruh. Plech jsem vzal ze staré střechy co byla na traktoru, když jsem ho koupil, 3mm silný
Ale už bude skoro zdělaná, protože už jsem z ní navařoval dna pod splávky do cesty, aby do nich hraboši nehrnuli hlínu.

A naskytla se mi příležitost relativně blízko, za dobré peníze koupit Pirbu s pravoúhlou převodovkou a závěsem na vlek. S majitelkou byla domluva, takže jsem si na káře přivezl březové větve na vyzkoušení. Na místě jsem pak stroj vyzkoušel a viděl co to umí. Musím napsat, že jsem byl příjemně překvapený jak si to poradilo s těmi drobnými větvičkami. Kousky z nich jsou podobně dlouhé jak z toho válcového, který mám doma, ale spíš ještě kratší. No už je to doma.

A naskytla se mi příležitost relativně blízko, za dobré peníze koupit Pirbu s pravoúhlou převodovkou a závěsem na vlek. S majitelkou byla domluva, takže jsem si na káře přivezl březové větve na vyzkoušení. Na místě jsem pak stroj vyzkoušel a viděl co to umí. Musím napsat, že jsem byl příjemně překvapený jak si to poradilo s těmi drobnými větvičkami. Kousky z nich jsou podobně dlouhé jak z toho válcového, který mám doma, ale spíš ještě kratší. No už je to doma.

Jediná nevýhoda takového krmište je, že se v něm naučí spávat jehňata. Jinak já z něj dneska vyhazoval tak troje vidle už jen vyloženě slamnatých zbytků. Sežerou úplně všechno a nic nepřijde vniveč.