Zetor 5545, r.v. 1967 - Honza
Moderátor: Lukashil
- Jan Dolák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zetor 5545, r.v. 1967 - Honza
Mám takový dotaz, jak velký krok má mít páka regulace co je na třetím bodu? Zdá se že je taky zatuhlá protože když se s ní pokoušíme hýbat tak to nemá žádný vliv na vnitřní mechanismus regulace. A nebo působím malou silou?
Zetor 5545, MOJE RAJČE - fotografie, Vlek BSS P53s, Fortschritt K442, Obraceč TON SP4-066, Obraceč Fahr KH4, www.JanDolak.cz
Hlavne tu paku volby regulacie prepinaj vzdy len ked mas ramena dole a paku vnutorneho okruhu v polohe spustanie. Inak hrozi poskodenie kinetiky. Pokial na tretom bode nemas vôlu, bud len rad. Zatlacenim alebo tahanim konzoly tretieho bodu reaguje hydraulika len v danom rezime. Vplyv ma nato druh regulacie, poloha paky vnutorneho okruhu.
Pekné sa hráte, len tak ďalej
Zdarec,vidím že máš taky lis k442,už si sháněl přítlačné kotouče na vázaní?Pokud jo tak kde a za kolik?
- Jan Dolák
- Kontaktovat uživatele:
Na lis k442 by ještě měli mít údajně nějaké díly v Agrowestu v Přešticích - kontakt zde. Vázání je zatím funkční takže jsem to řešit nemusel...
Tak třetí bod se hýbe, bylo potřeba použít větší páku . Co se týče vůlí je na hydraulice vše ok. Dneska to dáme dohromady. Tak snad to bude chodit.
Díky za rady
Tak třetí bod se hýbe, bylo potřeba použít větší páku . Co se týče vůlí je na hydraulice vše ok. Dneska to dáme dohromady. Tak snad to bude chodit.
Díky za rady
Zetor 5545, MOJE RAJČE - fotografie, Vlek BSS P53s, Fortschritt K442, Obraceč TON SP4-066, Obraceč Fahr KH4, www.JanDolak.cz
- Jan Dolák
- Kontaktovat uživatele:
Tak hydraulika je složená a hlavní je, že ramena zvedají . Dneska jsme ještě osadili sedačku a doupravili a namontovali nová ramena z Bazoše, která se doma válí už rok . Táta svařil chybějící čepy. V nejbližších dnech proběhne otestování zdvihu s TONíkem . A v sobotu můžeme vyrazit do lesa pro dříví, traktor je v chodu .
Pěkně pokracujes
Zetor 7011
Class Europa
ex-Zetor 5511
ex-Zetor 4011
Class Europa
ex-Zetor 5511
ex-Zetor 4011
- Jan Dolák
- Kontaktovat uživatele:
Díky. O víkendu se sváželo dřevo, vyvážel hnuj a v neděli se poprvé zapřáhl TON . Ramena po zvednutí a chcípnutí traktoru hezky drží, dlouho, dlouho, tak snad jim to vydrží . TON běží krásně, dalo by se s ním hned vjet do sena . Jen vyměnit 8 ulámaných per a silonová pouzdra. Kdo ví jak to zase dopadne až se to rozhodí a kuchne do toho .
Teď se tátovi v hlavě hemží nápady jak vyrobit rám na brány a zdviž do ramen. Bohužel nám chybí pístnice...
V červenci se musí na STK s traktorem a vozem, už to bude 4 roky co jsme ho dali do výstavní krásy, teď už tak nevypadá . Do té doby se musí vyměnit ložiska v předních kolech, gufera na náhonech, vymezit vůli v čepu přední nápravy ! a dát novou parabolu, je krapet zrzavá...
VIDEO: Kdyby někoho zajímala činnost mechanického posilovače spojky
Teď se tátovi v hlavě hemží nápady jak vyrobit rám na brány a zdviž do ramen. Bohužel nám chybí pístnice...
V červenci se musí na STK s traktorem a vozem, už to bude 4 roky co jsme ho dali do výstavní krásy, teď už tak nevypadá . Do té doby se musí vyměnit ložiska v předních kolech, gufera na náhonech, vymezit vůli v čepu přední nápravy ! a dát novou parabolu, je krapet zrzavá...
VIDEO: Kdyby někoho zajímala činnost mechanického posilovače spojky
- Jan Dolák
- Kontaktovat uživatele:
Máme první jarní den a práce postupují kupředu , vytváříme zásoby topiva na nadcházející zimní období . Vozí se dříví a ještě hodněkrát bude, jak to tak vypadá...
Táta začel vytvářet nesený rám na brány za traktor aby se letos ještě stihly otestovat na záhumenkách a zahradách, když už ty ramena zvedají . Já jsem se dal do drobných oprav konibusu .
Brány:
Nesené brány budou ze 4ks polních bran, 2 budou na pevno a 2 boční sklápěcí.
Táta začel vytvářet nesený rám na brány za traktor aby se letos ještě stihly otestovat na záhumenkách a zahradách, když už ty ramena zvedají . Já jsem se dal do drobných oprav konibusu .
Brány:
Nesené brány budou ze 4ks polních bran, 2 budou na pevno a 2 boční sklápěcí.
- Jirka-pila a les
Pěkně makáš Krásný fotky a ještě hezčí technika
traktorová doprava, přeprava dřeva, služby v lesnictví, pořez kulatiny
opravdu krasny fotky, radost se divat
- Jan Dolák
- Kontaktovat uživatele:
Díky, zrovna jsem si říkal jestli se na to někdo vůbec někdo dívá . Snažíme se to mít trošku v cajku aby se to nevysypalo v tu nejméně vhodnou dobu, ale kolikrát se tomu nedá zabránit .
Přidávám pár starších videí vleku, traktoru, lisu a zahradního traktůrku .
Přidávám pár starších videí vleku, traktoru, lisu a zahradního traktůrku .
Máš to pěkné, jak technika při dobré údržbě maká i po 50 letech máš pěkného koníčka!
Super odvedená robota na vleku ako aj na traktore
Chcel som sa spýtať na vlek si použil akú farbu? syntetiku či niečo iné?
Chcel som sa spýtať na vlek si použil akú farbu? syntetiku či niečo iné?
Zetor 6748
- Jan Dolák
- Kontaktovat uživatele:
Vlek je celý syntetikou, jak základ, tak vrchní (výrobce Roko Email). Odstín šedivé je "ČSN 1010 - Šeď pastelová" na tu modrou bych se musel podívat . To je tak když nás baví se v tom šťourat, opravovat to a vylepšovat ...