Používá se na sečení a obracení sena, na různou přepravu co je potřeba a v zimě do lesa jednak na tahání a hlavně na svoz dřeva. Máme k tomu rotačku, obracák, vlek 5t (s TP), klaďák na dřevo, 2 menší kárky, ale nejsou to sklopky

Zjišťuji, že nemám samostatnou fotku traktoru, takže toto je 5t vlek s TP

Klaďák doma dělaný ze starými klanicemi, které se pěkně prohnuli

A teď s novými z 80-úček zádam k sobě

stojnu tvoří jekl 30x40 a v něm je prostrčený plech 30x40

rotačka

fotky z roku 2010

13metrů dlouhá klada, už nikdy více, to motání s tím bylo pro mě neskutečného

tady jsem si říkal, taková trocha, ale pak jsem na blatě pokrytém listí pochopil, že může z kopce pěkně překvapit

trochu suků

jeden z nejtěžších nákladů co jsem vezl

trocha uhelného prachu

dřevo 2011

Takhle to dopadá když se špatné pootočily uložení pro klady, musel nám to zvedat tatrovka za flašku myslivca

A konečně 2012
natahování lankem, sice neradi, ale nic jiného nám nezbylo, šlo o krajové stromy a pod nimi je mladý les

nakládka

a pěkně za sebou

odvoz na velkou pilu, kvůli průměrum 70cm, jinak jezdíme za soukromníkem na katr kam dá 60cm

nedopadl nejlépe

ale nakonec nařezali

pořez na šedesátkovém katru

další fůra dřeva, měl jsem trochu obavy, bylo toho dost

nakonec, ale pořezali a bylo toho 7,1 kubíků

děda litoval vlek

a skládka suků

Letos jsme udělali cca 20 kubíků pořezu a dost paliva + 6vleček suků. Upozorňuji nejsme profíci, ale děláme o sobotách ve třech lidech a párkrát v 5. Přes veliké mrazy jsme do lesa nechodili a když napadl sníh, tak jsme se tam zase nedostali, ale jinak to letos dopadlo celkem dobře a jsem spokojený, projelo se 140 litrů nafty. V lese taháme jednoválcový Stayerem, jen veliké stromy s šestapadesátkou.
Fotky jsem nedal všechny, jen takový průřez
No je to docela dlouhé, ale třeba si to někdo i přečte