Tak jsem dovezl dřevo na vazbu pro dílnu, druhou část ješťě přivezu.
Ale tentokrát jsem měl z pr...le štěstí:
Mám doma na chvíli 7211, špatně chytala, tak jsem dělal údržbu palivové soustavy a podle majitele je v háji baterka, tak jsem změřil elektrolit, jeden článek malinko horší zbytek OK. Otec ještě půjčil zátězový měřák a baterka držela, lepší než v mé 5611, ale traktor málo motal. Tak jsem kuchnul startér, vyčistil kontakty na cívce, ale pořád nic. Nakonec jsem startér odvezl elektrikáři a ten ho opravil. Byli uklepané kablíky na vynutí, takže tam byli přechodové odpory.
No ale proč o to píši, traktor stál na kopci, vzhledem k špatnému startování byli kola natočeno dolů a mírně dobprava ( vlevo taras), protože minule děda když byli kola vlevo, nemohl volantem hnout, aby ho pustil z kopce. Ruční brzda nějak blbne, takže se nepoužívá. No a já jsem v dešti namontoval startér, vyzkouším, motor chytne na otočení, říkám paráda, ale zapomněl jsem tam dát rychlost nazpět a hurá v dešti štípat dřevo (protže jsem si zase navalil práce, že nevím co dříve). Traktor asi 4 hodiny stál a pak se sám rozjel a praskl do dveří dílny. Díky bohu tam nikdo nešel by ho ze zadu sejmul do háje. Jedinné zranění mám já s nateklou rukou když jsem to zjistil, tak jsem praskl do dvěrí skříně.
Naštěstí na traktoře je rám na závaží a ty dveře ho trochu zpomalily a kola pak náraz utlumily. Kdyby to šlo plnou silou do zdi, tak o možná i vyvalil. Traktor jen těsně minul roh stodoli, jinak by se o ni taky pěkně rozmlátil. No prostě Štěstí jako prase. 5611 vždycky ještě zakládám špalkem a tady to tak potentuji.