Popravdě jsem zorganizoval tochu větší akci. Stabilně chodíme do lesa va 3 lidech já, otec a otcův brácha. Občas se k nám přídá bratranec nebo od sestřenky manžel.
Tady šli ještě další dva strejci s manželkami. V pátek jsme šli ve 4, udělali jsme 6 stromů a v sobotu nás tam bylo 10 a udělali jsme dva stromy

. Ale vše se poklidilo spálilo a kus lesa se vyčistil. Krom toho jsme se s tím krajákem mordovali 3h. Většinou nám strom i s odvozem dolů trval 1h, včetně očištění suků.
No u nás je to takové trochu vyjímečné otec má dva bráchy, kterým můžeme kdykoliv říci a vždy nám a my jim pomůžeme. Napamatuji se, že by se kvůli něčemu někdy rozhádali a jejich manželky jsou taky celkem v klidu. Celkově i z širší rodiny nám nikomu nedělá problém jet pomoci druhým.
Ale čert ví jak to bude do budoucna, bratranec má dost zlé zdravotní problémy, ten moc dělat nemůže a zbytek mladých mají rodiny trochu dál. Proto, jsem řešil ten jeřábek a vyvážečku, aby to člověk mohl zvládat sám, případně mě delší dobu v hlavě leží věž z desty do 3bodu za traktor

.
Ohledně vleku, ale 7t má z trubky nápravy. Co jsem se dočetl tak 5t PZ50, má na kolech 8 šroubů a každé kolo más vůj brzdový válec, stejně jako 7t. Ještě změřím rozměry korby. Zítra bych měl jet se dřevem na pilu, pak vlečku vrátím.
Jinak včera se zadařilo

a 5t má:
Cenu říkat nebudu, protože, ač to byl zcela neznámý člověk, tak cena byla velmi kamarádská. Teď už jen udělat GO

.
Jinak v pátek se chystáme opět do lesa, ale už jen v 3-4, máme tam z loňska padený statný smrk o kterém jsme si mysleli, že je sousedův. Pak dřevo doma zpracovat a pustíme se do stavění dílny