Traktor Zetor 3320 problém s řízením

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
pavel233

Re: Traktor Zetor 3320 problém s řízením

#31 Nový příspěvek od pavel233 »

Stará Desta píše: pát led 24, 2025 4:31 pm Pořád nerozumím, doleval jsem olej do nádobky co je uvnitř boudy na podlaze pod volantem. Řízení má samostatnou nádobku?
Vážený pane. Evidentně vůbec neznáte místa pro doplňování a kontrolu provozních kapalin traktoru, ani jednotlivé náplně a mazací plán asi nevyjímaje.
„Takové práce to dalo a přitom taková blbost", píšete a mohl jste si ji ušetřit jen vědět nebo si zjistit kde a co se doplňuje. Sice jste rozchodil řízení, ale svou neznalostí jste si zřejmě vyrobil další problém. Vaše otázky ohledně nádobky řízení mě opravdu bavily. 8)

Stará Desta

#32 Nový příspěvek od Stará Desta »

Ano vůbec tomu nerozumím a ano nalil jsem hydraulický olej do převodovky. Traktor dřív servisoval "zkušený" mechanik a "znalec" těchto strojů. Podle mě pěkný debil a fušer. Ten taky radil a tohle byla jedna z jeho špatnách rad. Další rada závlačka je přežitek když se matka podmázne lepidlem a řádně utahne. Výsledek při jizdě se matka uvolnila a vypadl kulový čep z páky. Traktor řídila přítelkyně, já na něj nemám ani řidičák. Výsledek: zničena pneumatika, kolo šejdrem, holka v šoku a ted co s tím? No nějak jsem si poradil aby traktor s valníkem dojel aspon na parcelu a neblokoval silnici.
Elektrická oprava pomocí izolačky byla taky super, trochu se zajiskřilo a zakouřilo atd. Takže tak, po těchto zkušenostech to raději opravím sám, ten traktor víc stojí než jezdí, mesíčně ujede max. 20km.

Takže mě čeká výměna oleje, samé radosti 8)

Lukashil

#33 Nový příspěvek od Lukashil »

Zalezi kolik jsi ho tam nalil.
Stydím se za tuto zem

fikejz

#34 Nový příspěvek od fikejz »

Tak pokud nemáš řidičák na traktor a jezdí s ním přítelkyně,není se čemu divit, žes z neznalosti udělal chybu. Na druhou stranu je dobrý co všechno jsi zvládl. Dvacet km není u traktoru zas tak málo. Já se svým najezdím o dost míň, ale většinou stojí někde na místě a vrčí jako zdroj energie pro nějakou práci. Nebo když se dělají polní / luční práce tak za den najede sotva pár km, ale přitom se nezastaví. A nerozčiluj se, že se někteří neudrželi nad školáckou chybou. Nemohli tušit, že ohledně traktorů ještě pořádně nejsi ani školák. A kolik toho hydraulického a taky jakého jsi tedy nalil do převodovky? Protože jestli to je sotva pár litrů asi bys to řešit nemusel.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 2511-5645“