TDT-40M - lesný veterán
Moderátor: Franta.cz
TDT-40M - lesný veterán
Vyzývam všetkých, čo majú záujem - prispejte vlastnými fotkami, informáciami a príspevkami ohľadom tohto veterána. Sovietske traktory TDT-40M a ich predchodcovia aj nástupcovia priblížili v československých lesoch nejaké stovky tisíc kubíkov dreva, myslím že stojí za to zaspomínať na ne. Určite mi mnohí dajú za pravdu, že tieto pásaky mali osobitý "imidž" - preglejková kabína, ohromná priechodnosť a za srdce chytajúci rev výfuku bez tlmiča. Vie niekto o nejakých "posledných mohykánoch" - ešte pojazdných a používaných?
- palisander
Re: TDT-40M - lesný veterán
Presne na tomto stroji kedysi začínal môj otec
- palisander
- josip
a co povies na toto dobove foto toto behalo unas to som objavil v historii nasho mesta
Pre mňa hodnotná fotka, ďakujem. Traktor bol určený na približovanie kmeňov, ale občas sa s ním vyvážala aj "metrovica".
Ja pripájam foto staršieho typu - KT12, poháňaného drevoplynom.
Ja pripájam foto staršieho typu - KT12, poháňaného drevoplynom.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Jumzi, víš ještě o nějakém, který je v Česku nebo spíš na Slovensku v provozu?
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Práve že neviem. A bol by som veľmi rád, keby dal niekto vedieť, ak vie o nejakom TDT-40M, či už funkčnom alebo aj vraku. Ak by bol za prijatelnú cenu, kúpil by som na renováciu - aby sa nezabudlo na tieto mašiny. Mal som kedysi taký stroj a neviem si odpustiť, že som ho predal. Zostal mi len vlastnoručne vyrobený model a zopár náhradných dielov.
Mám na predaj, ak má niekto záujem.
Traktor TDT 40. 1ks plne pojazdný+ 1ks na náhradné diely + ďalšie náhradné diely podľa dohody. Cena 0,5Euro/kg. Hmotnosť 1 stroja cca 6500kg.
Tel: 0903811044
Traktor TDT 40. 1ks plne pojazdný+ 1ks na náhradné diely + ďalšie náhradné diely podľa dohody. Cena 0,5Euro/kg. Hmotnosť 1 stroja cca 6500kg.
Naposledy upravil(a) jjonas dne ned bře 20, 2011 11:39 am, celkem upraveno 1 x.
- traktorista-plkac
Tak dej nějaké foto,potřebuješ je prodat dohromady nebo i jednotlivě?jjonas píše:Mám na predaj, ak má niekto záujem.
Moje videa na
http://www.youtube.com/watch?v=Y_upwXh1E1c
Doprava zemědělské a jiné techniky do 4,2tuny.Vozidlo AVIA 75L.Tel. 605 450 280 non stop.
http://www.youtube.com/watch?v=Y_upwXh1E1c
Doprava zemědělské a jiné techniky do 4,2tuny.Vozidlo AVIA 75L.Tel. 605 450 280 non stop.
Najlepšie v celku, ale uvidím aká bude odozva, prinajhoršom pôjdu do šrotu.
Nemá niekto model traktoru TDT, najlebšie RC? Roman
Na Romanov podnet pridávam foto svojho modelu z roku 1981 (ten ochranný rám sa montoval až na Slovensku, pretože u nás sa tieto traktory používali aj v krkolomných podmienkach a bolo dosť ťažkých, aj smrteľných úrazov). K originálnemu stavu mu chýbajú ochranné mriežky na reflektoroch, vyčnievajúci klaksón na maske chladiča, odkalovač na nádržke pre štartovací motor a odstraňovače snehu pred zadnými hnacími rozetami.