Lesácká výstroj, obuv, kalhoty, bundy atd

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
Rad 5

Re: Lesácká výstroj, obuv, kalhoty, bundy atd

#631 Nový příspěvek od Rad 5 »

Díky za rady.
Edefed mám relativně kousek tak se tam zajedu podívat.
Tady by se nemuselo platit za brending od stillu nebo husky a kvalita vypadá slibně.
R.

Rad 5

#632 Nový příspěvek od Rad 5 »

Tak jsem pořídil kalhoty tyto
https://www.edefed.eu/protiporezove-och ... tion--6750
Musím říct, že zatím maximální spokojenost. Cena je teda vysoká, ale z hlediska komfortu super. Uvidíme co vydrží.

Sniper

#633 Nový příspěvek od Sniper »

Sháním nějakou univerzální bundu a zaujala mě tato, která je u v lese dost k vidění.
Tak se chci zeptat, je i trochu prodyšná?
Díky 8)

Obrázek
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

jenicek

#634 Nový příspěvek od jenicek »

Pokud je to ta samá co mám, tak je OK, Jenom ten chlupatej límec je nějakej divně tvarovanej a trochu mě se*e. Nejdřív si ji vyzkoušej a zaměř se na ten límec, mě drbe do krku.

Sniper

#635 Nový příspěvek od Sniper »

Já totiž tu bundu našel ve dvou provedeních :-/
LESNICKÁ BUNDA Forester za 1.179,-
Bunda PILOT Nevada za 1.076, -
Ty ceny se web od webu liší o pár korun, ale rozdíl tam je v ceně vždy, přitom podle fotky jsou ty bundy naprosto identické, tak nevím.
Každopádně ji zkoušet budu.
Líbí se mi, že jde sundat límec, teplotní vložka a rukávy, takže celoroční použití.
Odkazy zde:
https://www.forjobprotect.cz/bunda-pilo ... o-oranzova

https://www.kardanka.cz/lesnicka-bunda- ... APEALw_wcB
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.

TATRA NEZNÁ BRATRA

Zvedy

#636 Nový příspěvek od Zvedy »

Ahoj Chlapi . Prosim vas potrebujem poradit.
Hladam protiporezne nohavice.mam obycajne profesionaly a chcel by so m nieco konfortnejsie. Ma niekto skusenosti s tymito nohavicami.
Protiporezové nohavice Profesional Scilar, tr. 1
https://www.woodman.sk/Protiporezove-no ... 1-d367.htm
Alebo Lesnícke oblečenie SIP Protection BasePro
https://www.chrome.sk/produkt/lesnicke- ... sepro-set/
Dakujem
Mať tak pole lán na ňom na traktore byt sám ako kráľ

Zdenin

#637 Nový příspěvek od Zdenin »

Zdar, mám pásmo stihl 20 m, nicméně už je párkrát zlomené, muselo se opravovat. Přemýšlím, že bych teda koupil nové pásmo, obal je v pohodě. Ale když už to budu kupovat, nevleze se do toho obalu na 20 m i pásmo 25 m? Rovnou bych koupil to delší

DEF110

#638 Nový příspěvek od DEF110 »

Zdenin píše: sob kvě 17, 2025 1:28 pm Zdar, mám pásmo stihl 20 m, nicméně už je párkrát zlomené, muselo se opravovat. Přemýšlím, že bych teda koupil nové pásmo, obal je v pohodě. Ale když už to budu kupovat, nevleze se do toho obalu na 20 m i pásmo 25 m? Rovnou bych koupil to delší
Asi ti neporadim, záleží, jestli máš obal "stihl" pásma oregon nebo bahco nebo jinej výrobce....
Zajímá mě spíš na co potřebuješ mít 25m pásma? Dělám v lese teprve 26 let a nikoho s pásmem 25m neznám, vlastě ani moc lidí nemá 20tku.
Nemyslím to nijak zle, jen mě to vážně zajímá.

Zdenin

#639 Nový příspěvek od Zdenin »

DEF110 píše: stř kvě 28, 2025 12:07 am
Zdenin píše: sob kvě 17, 2025 1:28 pm Zdar, mám pásmo stihl 20 m, nicméně už je párkrát zlomené, muselo se opravovat. Přemýšlím, že bych teda koupil nové pásmo, obal je v pohodě. Ale když už to budu kupovat, nevleze se do toho obalu na 20 m i pásmo 25 m? Rovnou bych koupil to delší
Asi ti neporadim, záleží, jestli máš obal "stihl" pásma oregon nebo bahco nebo jinej výrobce....
Zajímá mě spíš na co potřebuješ mít 25m pásma? Dělám v lese teprve 26 let a nikoho s pásmem 25m neznám, vlastě ani moc lidí nemá 20tku.
Nemyslím to nijak zle, jen mě to vážně zajímá.
Mám přímo obal stihl. Kolikrát tady máme 35 metrové stromy, stromy odvětvujem ale nemanipulujem - jen je okroužkujem pro harvestor aby to měl operátor jednodušší. No a přesně tady to využiju. Protože když se třeba vyznačujou po 4 metrech tak je to jednodušší mít pásmo furt zapíchlé na oddenku než pokaždé nějak složitě hledat místo kde ho zapíchnu znovu - vypadá to jako blbost, vím, ale když už budu měnit vnitřek, tak proč zas rovnou nevzít delší. I když je fakt pravda že těch 5 metrů není moc

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“