Mapovo UNC

Moderátor: Franta.cz

Zpráva
Autor
mape
Kontaktovat uživatele:

Re: Mapovo UNC

#646 Nový příspěvek od mape »

Tak pro Tomáše.......
Dneska jsem se na to patřičně naštval a je hotovo.......
Vana utěsněná....... Měl.jsem sundavy startér, altik a filtry abych k tomu mohl i zhora a pak stačilo zvednout asi o 12 cm.....
Vana šla bokem krásné vyndat bez problémů šlo vše očistit.....
Něco že zadu protože jsem dal.prac i ona chladiče a u spojky to šlo dobře vyčistit tou dírou zespodu.......
Paradox je že přestože tom motor byl nahoře strašně zaneseny , tak vana byla čistá , jen pod sacím košem trochu bordelu.....
Dokonce i v bloku bylo téměř čisto.......
Asi ten olej motul tekma je poznat a opravdu tolik netrpí
Já jsem ven motor téměř celý preteanil.protoze už to bylo neúnosný ...... Pořád někde únik a nešlo to jinak vyřešit než tímhle zásahem......
Tak snad už toho úniku oleje bude co.nejmene......
Pár fotek pro pobavení

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
už žádné domadělané stroje. mám už jen své mazlíčky
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300
Vlastnoručně vyrobený dvouosak vlek nebrzděný

Tomas6

#647 Nový příspěvek od Tomas6 »

8)
Já bych na to neměl se s tím jebat
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

mape
Kontaktovat uživatele:

#648 Nový příspěvek od mape »

Já bych asi taky raději vyndal motor ...... Ale beztak jsem potřeboval zkontrolovat uhlíky v alternátoru a ve startéru tak jsem ho musel vyndat, naftové filtry dávám úplně pryč a budu tam dávat jeden filtr s výměnou patronu z Avie, všechno ostatní jsem stejně přetěsňoval......
Mně právě přišla větší j****** rozebrat všechno hydrauliku abych to mohl vyndat ven........
Takhle jsem odpojil akorát chladič a tam při dobré vůli ti vyteče tak maximálně 5 l oleje......
Ještě večer jsem to měl komplet složený i s hlavama a seřízení ventilů....... Dneska akorát dodělám startér altík nasadím chladiče a může vrčet
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

Tomas6

#649 Nový příspěvek od Tomas6 »

Tak my to dycky tahali tak že se z hydrauliky nic nerozebíralo. Jen nad rozvaděčem dycky zavazely ty hadice k těm ventilům. Sem tam se stalo že některá naše snažení nepochopila, tak v autě byl metr hadice kdyby něco. Tahali jsme dycky jen samotný motor bez čerpadel. Když byl bagr nebo ruka tak tak se jen vysunul ze spojkového koše a šel rovnou nahoru. Když kozou, tak se podkládal hranolkem aby nedodrbal ty ventily na rozvaděči a převazoval se, páč zavazí ta horní vzpěra na rámu.

mape
Kontaktovat uživatele:

#650 Nový příspěvek od mape »

Jo tak vytáhnout jenom motor je samozřejmě taky řešení......
Já zase byl asi u čtyřech akcí kdy se to tahalo ven i s čerpadlama......
Celý komplet jeřábem nebo rukou nahoru......
To se zase ani nemuseli sundávat chladiče.......
Ono tam ve finále těch hadic do toho zase nevede tolik ale mě vždycky s*** že z toho neřízených c***** odevšat mraky oleje 🤣🤣🤣
Pro mě je důležité že se to takhle povedlo a že už těch úniků okolo motoru bude opravdu minimum........
Tam je nejhorší že to těsnění na vaně vlastně drží celou náplň oleje takže já tam měl pořád někde loužičku.......
Měrka oleje je vlastně až vysoko v bloku cca 2 cm nad tím těsněním vany......
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

Tomas6

#651 Nový příspěvek od Tomas6 »

Jo no. My to vždycky tahali solo, páč ti olej vyteče jen z chladiče a díru v oku na připojení chladiče jsem dycky ucpával hadrou. A dělali jsme to dycky ve dvou. Kolega si klekl na čerpadla, odšrouboval obvod a starter, odpojil naftu a topení, já vypustil vodu a sundal chladiče, vrtulu a alternátor, měli jsme udělaný úvazek aby šel pěkně ven, když se vracel zpátky tak se musely velkým pajzrem naklonit čerpadla aby tam šel motor zešikma.

mape
Kontaktovat uživatele:

#652 Nový příspěvek od mape »

Tak zkouška motoru ....... Zatím ani kapka oleje ......
Dokonce se mi povedlo utěsnit vývod oleje pro vstřikovací čerpadlo...... Ten prostě tekl ať jsem dělal co jsem chtěl..... Zřejmě nějaký problém obrábění..... Já ho tam zalepili a teď zatím klid.....ono až to dostane trochu zahul tak se ještě uvidí.....
K mému překvapení ten motor i teď výborně startuje ...... Těsnost ventilu a asi i správně těsnění pod hlavu ukázalo vliv....
Dával jsem tam totiž tehdy 1,5 protože jsem ho tam měl a teď jsem zjistil že mám nulový přebeh pístu a tak tam má být 1,2.....
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

Fizz

#653 Nový příspěvek od Fizz »

já ti to psal kam prispevek priletel netusim... s netesnyma ventilama to muselo nutně startovat na prd...

jinak mas na tom redukčni starter?

mýmu HONíkovi to pomohlo fest... a taky to startování nezní tak děsivě.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

mape
Kontaktovat uživatele:

#654 Nový příspěvek od mape »

Redukrorovy startér byl první úkon poté co jsem to přivezl
Ty hlavy byly rok po opravě .......
Teď zas netěsné..... Asi nějaký smejt tak uvidíme ....
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

mape
Kontaktovat uživatele:

#655 Nový příspěvek od mape »

Mám ještě trochu času se povenovat strojům před sezonou v novém bydlišti a tak ještě asi poladim zubatou lopatu ......
Původně jsem chtěl jen zuby utáhnout ...... Nakonec jsem se hecnul a dám nový břit a udělám sjednocení zubového systému pro oba stroje .......
Ona je celkem dost prohnutá tak se aspoň srovná.......
Ještě další změna bude v podobě nahrazení původní naftové filtrace za filtr včetně konzole z Avie......
Postupně chci takto nahradit i naftovou filtraci v kobelcu a mít tak pro všechny stroje jeden typ naftového filtru......
Baví mě když se to dá takto sjednotit.....
Dokonce ani není třeba řešit naftové vedení..... Pruchodaky šrouby pasují.......

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

Fizz

#656 Nový příspěvek od Fizz »

mě by se hodil nejaky odlučovač vody pruhledný s nejakym sitkem... zatim nemuzu najit nic vhodného.

tak pokud by bylo neco zajimavyho v tom co tě bude opouštět mam zajem...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23

Zetor15

#657 Nový příspěvek od Zetor15 »

mape
Kontaktovat uživatele:

#658 Nový příspěvek od mape »

Fizz..... Tyjo já to třeba na Avii nemám a nikdy problém ......
Kobelco má hrubý čistič se sítkem , ten občas nějakou nečistotu chytí ale jinak voda téměř žádná......
Já jsem teda na tyhle věci celkem svědomitý a tak před každou zimou filtry ven a dat nové ...... Investice do jistoty .....
Sklenička u Bobka je vždycky průser protože je v místě kde občas vypadne z ruky při výměně a výstupné se nebo praskne....
Takže už mám vyhlidnuty stejný hrubý čistič jako v kobelcu abych to taky postejnil.
Avia D60 Turbo E3
unc 060
Kobelco SK30
Westvood 1300

Fizz

#659 Nový příspěvek od Fizz »

Jasně dobrý dobrý... Akorát že když jsem zvyklý podívat se průběžně a vidím bublinu vodu bordel. Na náklaďáku jsem s tím bojoval z ničeho nic asi pul roku a pal jak když utne. Bylo to po tom co jsem našel lehce napraskly koleno sání z nádrže.

Za jízdy to nedělalo problém ale když někde auto stálo par dnů a v nádrži pod půlkou blbě to chytalo, ucho říkalo vzduch v naftě. Tak jsem to vyměnil a pak to začlo hrubý před filtr furt plný.

Moje teorie, čerpadlo dalo dostatečný podtlak any to tahalo naftu aby to jelo. Dneska vím že zo bylo trošku horší ale tak nejak v normě na starý auto. Ale ne dosti aby to bralo hrubší bordel z nádrže. Po výměně to bylo furt. Nakonec jsem dával jinou nádrž a po druhé vyjeté to přestalo. Co do ní bylo vidět vypadala normálně lesklá, dole neco bylo ale na problem bylo ze neco z toho bylo jak sopel. Tam kde mám viditelno do filtru to průběžně kontroluju. Párkrát se objeví z ničeho nic nějaký smetí a pak zas třeba půlrok klid.

Prostě do techle věci rád vidím.
Other-Side II. '23

Sadra17

#660 Nový příspěvek od Sadra17 »

Řešení je snadné
Obrázek
malej traktorista v malým traktoru

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - lesní stroje a bagry“