Jak vložit fotku

problémy, návrhy apod.

Moderátor: rezis

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
thovt
Příspěvky: 4074
Registrován: pát pro 27, 2013 12:12 am
Bydliště: okr.Mělník

Re: Jak vložit fotku

#181 Nový příspěvek od thovt »

Co mají problém s vkladním fotek na externí servery. Používejte Windows 7,8.1 ,10, Linux ,OS X 10.7.5 nebo novější, Android 4.0 nebo novější, browser Internet explorer 11, Firefox 54, Chrome atd. Hlavně vše aktualizovat.
Windows XP a Vista , zahoďte,už jen pro CNC stroje a plotery :-)
Potom mužete mít problém s pripojením k síti to si mužete odzkoušet http://www.Speedtest.net, ping 8ms dobré(20ms a více nestabilní přenos), rychlost 384 kbps stačí.
Potom ještě muža být problém poskytovatele internetu.
Na zavěr už to muže být jen problém mezi klavesnicí židlí.

Requied
Příspěvky: 305
Registrován: stř lis 12, 2014 5:35 pm
Bydliště: Hýskov

Re: Jak vložit fotku

#182 Nový příspěvek od Requied »

Nesmyslné tvrzení se mnou opravdu nepohnou. Stejně tak by se obrázky dali posílat poštou a taky to bude fungovat... jen už to nebude tak pohodlné jak by mohlo být.

Neomezený hosting myslím jak uložená data, databáze, tak i přenosové linky.

Uživatelský avatar
Terablick
Příspěvky: 10660
Registrován: pon kvě 04, 2009 10:22 pm
Bydliště: 38901
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vložit fotku

#183 Nový příspěvek od Terablick »

Thovt to myslí dobře, ale popravdě řečeno taky nemohu souhlasit s tím, že by měl systém nebo prohlížeč zásadní vliv. Vždycky záleží spíš na tom jak se používá a jestli má vše co je eventuálně potřeba (Flash, Javu, atd...), a jestli je schopen s tím kterým serverem komunikovat. Samotný přenos dat se snad dá realizovat i zcela bez OS :) Taky na rychlosti většinou moc nezáleží, pokud nějaký hosting nemá špatně nastavené limity. Spíš může být problém právě v absenci Javy nebo Flashe v některém prohlížeči (typicky Microsoft Edge, nebo prohlížeč od Seznamu), nebo má zastaralé verze či nekompatibilní addony. Spíš než rychlost připojení pak hraje roli jeho stabilita (ping bych do toho úplně netahal, spíš jde o packetlost, případně další problémy). Problematické mohou být hlavně WiFi sítě ve špatně pokrytých oblastech nebo za špatného počasí, případně přetížené sítě v době špičky, nebo u operátorů s vysokou agregací. Osobně, jak nemám rád O2, tak musím pochválit jejich síť tady u nás. Za pár stokorun (co většinou stojí i ta mizerná WiFi síť lokálního poskytovatele nízké kvality) mám VDSL internet s prakticky 100% stabilitou a špičkovou kvalitou, v rychlosti 50Mbit/s reálně naměřených u mě na PC ve kteroukoliv denní dobu :) WiFi modem mi pak pokryje celý dům a kus zahrady, takže se napojí samozřejmě i další zařízení, jako notebook, TV nebo mobily... Vše v jediné krabičce a jednom drátu, u mě (sleva stálého zákazníka) za 504,- Kč měsíčně :) Mají samozřejmě i levnější varianty s nižší přenosovou rychlostí, a samozřejmě i ADSL internet, který je cenově stejný, ale nahrazuje VDSL tam, kde zatím nemá dosah. Nejlevnější je myslím 2Mbit internet, který by mohl zdejším uživatelům pohodlně stačit, a který stojí snad 2 stovky měsíčně... Nemají ho v ceníku na stránkách, ale na poptání by měl být stále dostupný, hlavně tam, kde nemohou zajistit nic lepšího). Tam kde existuje pevná síť O2 bych tedy s místními operátory moc neexperimentoval... Nabízejí často vysoké teoretické hodnoty, ale praxe je často jiná, o stabilitě a výpadcích nemluvě. Já zažil za 8 let jediný výpadek, a ten byl okresního rozsahu :) Trval jen několik desítek minut, a O2 se za něj veřejně omluvilo :) Takže jakkoliv nemám O2 rád, tak net na pevné síti musím pochválit a dát mu za 1 :) Samozřejmě kdo má možnost optiky, má vystaráno, ale bavíme se tu o venkově :) Já osobně mám do nejbližšího města (malého) něco kolem 5km :)

Obrázek
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Uživatelský avatar
DanculSK
Příspěvky: 10584
Registrován: čtv pro 29, 2011 4:10 pm
Bydliště: ješková Ves

Re: Jak vložit fotku

#184 Nový příspěvek od DanculSK »

som sa kusok nudil,,,,
som urobil zjednodušený navod na postimage :friends:

.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

Uživatelský avatar
rosch8
Příspěvky: 4059
Registrován: pon čer 29, 2015 5:47 pm
Bydliště: Humenné, SR

Re: Jak vložit fotku

#185 Nový příspěvek od rosch8 »

mnohi maju problem s postimg, tak davam este raz kucharku na http://www.rajce.idnes.cz/

obrazky boli urobene s prehliadacom MOZILLA FIREFOX , ale ten isty postup je aj pre ine prehliadace, len odkaz v kontextovom menu sa moze mierne slovne lisit.

Obrázek

Obrázek



este spolocny obrazok, pre lepsie pochopenie:

Obrázek


Postimg je pohodlnejsi, nakolko priamo vygeneruje kod pre forum. U rajce je nutne kod vytvorit poskladanim tagov URL a IMG a vlozit 2 odkazy kopirovanim cez schranku.
Ale rajce nepada, nemiznu fotky..atd..

Standa05
Příspěvky: 6
Registrován: úte kvě 01, 2018 11:29 am
Bydliště: Praha

Re: Jak vložit fotku

#186 Nový příspěvek od Standa05 »

Ahoj, taky jsem se pokusil udělat takovej jednoduchej návod jak vložit fotku v pěti krocích, tentokrát na český server imgway.cz 8)

1) Přejdeme na stránku http://imgway.cz

Obrázek

2) Klikneme na "začít nahrávat" a vyskočí nám tohle okno, do kterého buď myší přesuneme obrázky co máme třebas na ploše, nebo na něj eště jednou klikneme a začneme vybírat ze složek v pc.

Obrázek

3) Když máme vybráno (jeden nebo několik obrázků), klikneme na "uložit"

Obrázek

4) Poté můžeme nahrané obrázky jednotlivě rozklikávat, dostaneme se tím k adresám uložených obrázků

Obrázek

5) Po vložení do fóra stačí překopírovat příslušný odkaz - podle toho zda chcete vložit celý obrázek nebo jen klikatelnou miniaturu.

Obrázek


To by mělo bejt všechno, pokud jsem něco napsal nejasně, napište mi PM ať to můžu napravit...

Uživatelský avatar
Terablick
Příspěvky: 10660
Registrován: pon kvě 04, 2009 10:22 pm
Bydliště: 38901
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vložit fotku

#187 Nový příspěvek od Terablick »

Otázka je jak dlouho tam ty fotky vydrží. Hostingů pro obrázky je řada, ale jestli budou fungovat za 3-5, nebo třeba 10 let... Já kdysi vsadil na Imageshack v USA, velkou zavedenou firmu, a taky už neni funkční (zdarma - za peníze ano). Poslední dobou nás opakovaně vypeklo i Postimage, které používá naprostá většina z nás už léta... Tak čemu pak má člověk věřit... Pro mě třeba je to problém dost zásadní, i když jde "jen" o úpravu linků, protože mám na Postimage nahráno přes 1000 obrázků, které mám kromě desítek témat tady na foru, nalinkované taky na několika dalších webech, forech atd, rozposílané v emailech, SZ, atd, a opravdu nebudu ručně dohledávat přes 1000 obrázků a upravovat jim linky. Nechápu proč prostě Postimage nemůže zprovoznit starý formát linků a přestat dělat kraviny... Můžeme se jen modlit aby za chvíli taky nezvařeli krám... Nahrával jsem si samozřejmě obrázky i přímo na svůj web, ale tam je stejný problém - změním hostitele, URL, koncovku (doménu), a jsem kde jsem byl - všechno ručně předělávat... Velice bych uvítal službu, která prostě bude obrázky uchovávat na jedné fungující URL beze změn alespoň 10-15 let... Za 5 let jsem 3x musel všechno předělat, a už mě to opravdu nebaví, a počet obrázků a stránek které takto musím "řešit" neustále roste.... Vsadit zase na nového nevyzkoušeného koně, který nemá žádnou historii ani zavedené jméno je risk. pokud někdo má jedno vlákno o svém stroji, snadno si fotky v PC uloží, a v případě problémů je prostě obnoví jinam, ale pro mě je to, jak jsem už napsal, veliká rána, která znamená třeba měsíce práce, hledání atd, a výsledek bude v ideálním případě 50-60%, protože v emailech, SZ atd to už nezměním, a plno toho prostě nedohledám. A jde přitom často o věci trvalého rázu - návody, obrázky vložené do webových stránek, do odpovědí na různé dotazy, kam se pak nejen vracejí původní tazatelé, ale taky se tam dostanou noví a noví lidé se stejným dotazem, ale obrázek který by jim pomohl tam nenajdou, protože já si dávno nepamatuju ve kterém z těch více než 10 tisíc mých aktivních přspěvků jen na zdejším foru to bylo... A samozřejmě neodpovídám jen sem...
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Uživatelský avatar
rosch8
Příspěvky: 4059
Registrován: pon čer 29, 2015 5:47 pm
Bydliště: Humenné, SR

Re: Jak vložit fotku

#188 Nový příspěvek od rosch8 »

Rajce funguje vyborne. Som spokojny. A vyzera ze bude este dlho. Je za tym velka firma. A navyse je to ceska firma. Linky do fora sa pridavaju trosku kostrbato ale da sa.

Uživatelský avatar
Terablick
Příspěvky: 10660
Registrován: pon kvě 04, 2009 10:22 pm
Bydliště: 38901
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vložit fotku

#189 Nový příspěvek od Terablick »

Možná by stálo za zvážení aby sem admin šoupl tenhle plugin pro Postimage. Předpokládám, že např. při problému se změnou přípony, který nedávno znepříjemnil život nám všem, si to Postimage při použití tohoto pluginu ohlídá samo, a že zajistí trvalou funkčnost obrázků (píšou, mimo jiné, že je nebudou nikdy automaticky mazat). Obrázek se pak vkládá do fora přímo při psaní příspěvku, jedním kliknutím, ale uložený je na Postimage, kde také má možnost zobrazení v plné velikosti atd.

https://postimages.org/plugins
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Uživatelský avatar
vitex
Příspěvky: 16850
Registrován: ned srp 28, 2011 8:01 pm
Bydliště: Kuřim

Re: Jak vložit fotku

#190 Nový příspěvek od vitex »

Ahoj,nešlo by to pro nás starší v jazyce českém,případně ruském?Nebo už jsme ztratili národní hrdost i jako slované?

Uživatelský avatar
DanculSK
Příspěvky: 10584
Registrován: čtv pro 29, 2011 4:10 pm
Bydliště: ješková Ves

Re: Jak vložit fotku

#191 Nový příspěvek od DanculSK »

Postimage by mal fungovať už normálne
:friends:
Ale toto vypadá zaujímavo
.....AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI....

Kratky navod ako sem nahrať fotky
https://youtu.be/I5ymR1-wi70

duchodce
Příspěvky: 2870
Registrován: pát lis 16, 2007 9:49 pm
Bydliště: Jičín v Čechách

Re: Jak vložit fotku

#192 Nový příspěvek od duchodce »

Taky jsem pohořel, i podle návodu, mě se na postimage zobrazuje trochu jiná obrazovka - rozdíl slov,/čeština ? Dovolí mně to zkopírovat obrázky do náhledu fora ale dál mě to nepustí. Nebo musím být přihlášen do Postimage? Nebo natvrdlý důchodce .... :pc:
Civilizace která neumí opravit své výrobky je odsouzena k zániku.....

Uživatelský avatar
rosch8
Příspěvky: 4059
Registrován: pon čer 29, 2015 5:47 pm
Bydliště: Humenné, SR

Re: Jak vložit fotku

#193 Nový příspěvek od rosch8 »

https://postimages.org/

ked si vytvorite konto, tlacitko "Sign up" tak sa da potom zmenit jazyk na lubovolny.

Uživatelský avatar
Terablick
Příspěvky: 10660
Registrován: pon kvě 04, 2009 10:22 pm
Bydliště: 38901
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vložit fotku

#194 Nový příspěvek od Terablick »

vitex píše:Ahoj,nešlo by to pro nás starší v jazyce českém,případně ruském?Nebo už jsme ztratili národní hrdost i jako slované?
Technické termíny se prostě používaj jak jsou :) Jinak taky nejsem už žádnej mladík, ale anglicky se dorozumím plynule :) Rusky trochu taky, a trochu i německy :) Bez angličtiny bych ale byl úplně marnej :-/ Zvlášt na internetu, ale i při studování různé dokumentace atd... Dneska se skoro nic už nepřekládá, a většinou by se to ani nezaplatilo. Takže existuje obvykle bud jen anglická verze, nebo sem tam ještě německá, francouzská a španělská, případně pak u některých věcí ještě čínská... :D Vyjímečně se najde něco v Italštině nebo Polštině, ale česky to je opravdu vzácnost :(
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Matus3214
Příspěvky: 209
Registrován: úte črc 08, 2014 9:10 pm
Bydliště: Nitra

Re: Jak vložit fotku

#195 Nový příspěvek od Matus3214 »

Cez telefon tie fotky ako pridam ?☺️☺️☺️☺️

Odpovědět

Zpět na „Problémy s fórem“