John Hare 4x4
Re: John Hare 4x4
Hřídel jsem zkoušel pilníkem a jde pilovat skoro stejně jako polotovar, takže asi nebudu popouštět, Japonec má hřídel určitě tvrdší, tohle je asi jako poloosa co jsem zkracoval. Podařilo se mi sehnat elektrodu ok 67.81, taky na svařování různých ocelí, podle tabulek údajně skoro to stejný jako doporučil atlan, spojím to závitem

Jasné, ser na popúšťanie. Ale po zvarení to aj tak zabal a nechaj pomaly chladnúť. Zaujímavé, na poloosách žiguláka má rusák materiál, že z toho idú robiť majzle a v prevodovke má blato? Už by sa mohol ozvať niekto, čo to už robil, viackrát som to tu videl v domadeloch...
No třeba když jsem rozebíral převodovku z vw Touran (kvůli kolečkům)
tak jsem do jednoho Klepl kladivem a tím ho rozpůlil, ta měla hřídel, napadlo mě jestli to není někdy kvůli rázům?, vyrovnávací převodovka bude asi z 8mm plechu a ložiska 30x62x16
tady bylo řešeno to prodloužení hřídele :
http://www2000.nasetraktory.eu/forum/vi ... 20&t=79968
tady bylo řešeno to prodloužení hřídele :
http://www2000.nasetraktory.eu/forum/vi ... 20&t=79968
Díky, už jsem začal řešit i vyrovnávací převodovku vymyšlená je, nakreslená taky teď to ještě vyrobit
Na řadě teď bude asi přední kardan, mám v plánu použít klouby z poloosy osobáku.
Na řadě teď bude asi přední kardan, mám v plánu použít klouby z poloosy osobáku.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ta prevodovka Riadenia ani v Lade nebola dobrá nieto ešte na traktor. (odhliadnuc od toho ze budeš točiť do ľavá a traktor pôjde do práva) Taj tam aspoň normálne hrebeňové riadenie napr z 120 favorit Felícia.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
To si iny vestec, ked vies, ako ju ma namontovanu. A prosim pekne, aky problem je s prevodkou riadenia v ziguliku?
Zajic, mam tu skrinku riadenia skreslenu ako model, ak chces.
Zajic, mam tu skrinku riadenia skreslenu ako model, ak chces.
Ja som mal na Kubovi z dvoch osobákov a ani za svatého to utočiť, dal som V3S, sice je to velké ako krava, ale sila pri točení je už ako-tak prijatelná. Ak by to nebola hanba na "kvetináčový" traktor tak tam dám Orstu a piest. Prekvapivo Iseki s tou japonskou skrinkou riadenia ide lahko.
Edit: pomery prepákovania som preberal z original japonca.
Ja s tym problem nemam. Na kolko otacok volantu si to mal naprevodovane?
Tolko čo osobák - neviem 4? od kraja po kraj
počet otáčok predsa nezmeníš na skrinke riadenia , ale silu vieš ovplyvniť pomerom dlžky pák.
Sak tym pomerom si vies upravit otacky volantu.