šarkáň a ostatné ocove hračky

Moderátoři: rezis, zdeněk 1

Zpráva
Autor
ota

Re: šarkáň a ostatné ocove hračky

#6946 Nový příspěvek od ota »

Oco dojdeš do kovošrotu, nebo požádáš souseda jako já, až potká závaží z traktoru, aby ho donesl. Nasadíš na předek a tradááá!! V sobotu jsem v kovošrotě koukal na 3 závaží z Crystala. Nuž myslím že bude mít jistě nad 25 kg. Tedy 250 Kč? kus :vysmech: No a v bedně byly asi 3 závaží možná z Rumuna? Takové jiné kanistry. Ale byly až vespod a jen jsem je zahlídnul. Byly už v bedně připravený k odvozu.
Já mám vpředu 3x po 25 kg ze Zetoru. Mám ještě dvě bokem, kdyby něco. Tyhle závaží jak sused uvidí, už je nakládá! Už jich donesl min 10 ks. Pořát se tak nějak objevujou.
No sežeň si je a máš klid. Jsou nasouvací a stačí dvě navařený silný tyče a na koncích vyvrtat dírky podle počtu kusů. A stačí nasázet a zajistit jen závlačkou.
Čumtec co mám vpředu. Akorát ty menší závaží jsem vyměnil za větší.

Obrázek

oco13

#6947 Nový příspěvek od oco13 »

Otíku závaží mám momentalne viac ako je potrebné , ale vieš že ja stále skúšam nemožné
Tutok som Kuba skúšal s bigbagom Obrázek po pridaní 50kg na predok už tých 300kg dvíhal a aj s nimi jazdil :D Obrázek
Po skúške hore v džungli stačila lepšia jama a zlomil som vrchné rameno hydrauliky. Zavaril som ho spevnil a zase budem pokúšať ďalej. :pohlavek:
Preto som dovliekol domov tých dvoch malých aby som mohol stále niečo robiť - zlomím, opravím, zosilním a zase zlomím inde a........ :typek: Ako som už niekde písal pre mňa je cesta cielom. Shiba jazdí funguje nič netečie je proste super stroj, ale už nie je mojím miláčikom. :-/ to miesto už jej ukradli tí menší.
Edit: kovošrot je u nás asi ako EU - celkom na nič - predať nepredajú nič a ak donesiem zvyšok z auta tak nevykúpia ale pošlú ma na ekolikvidaciu aby som to odovzdal zadarmo. Jak u jebnutých. :vztek:

fikejz

#6948 Nový příspěvek od fikejz »

Jak jebnutých? Toto je ještě horší - jak u blbých na dvorku!
Však když někoho jebneš (po papuli) tak se mu může aj rozsvítit!
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

oco13

#6949 Nový příspěvek od oco13 »

Ono sa to volá aj "varenie žaby" - keď žabu hodíš do vriacej vody samozrejme vyskočí a ujde, ale ak ju dáš do studenej a tú potom ohrievaš, tak ju v pohode uvaríš za živa. Nám pomaličky čas od času pridajú nejaké nariadenie alebo vyhlášku a nikto si ani nevšimne že je to tu stále horšie a horšie. Dlho sme chovali prasce, potom sme prestali a keď by som chcel znova začať tak treba registraciu, od tohto roka aj formuláre a hlasenia posielať na úrad, zabíjačku hlasiť dopredu na úrad. A tak je to vo všetkých oblastiach života -STKčky, domáce zvieratá, žumpy, kotle, školy a aj v práci je to stále viac o hovne. Vymenil som v kratkej dobe tri firmy lebo som naivne veril, že niekde si ešte cenia vedomosti a robotu. Riť palovu akurát namiesto manualneho vypisovania nezmyslov ich ťukám do počítača. :vztek:

fikejz

#6950 Nový příspěvek od fikejz »

Ano, v tomto ohledu a světle chápu Delona a rozumím tomu, že pár měsíců před smrtí prohlásil že už v tomhle světě nemá co hledat ...
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

oco13

#6951 Nový příspěvek od oco13 »

Taká pixovina, ale no nekup to kyž je to tak levný :vysmech:
Obrázek

harijaro

#6952 Nový příspěvek od harijaro »

Hoď odkaz na tie zamračené 👁👁

oco13

#6953 Nový příspěvek od oco13 »

harijaro píše: čtv úno 13, 2025 8:30 pm Hoď odkaz na tie zamračené 👁👁
https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs= ... e_sn=10045
Totalna blbosť, ale Shiba ich dostane tiež. :pohar: Vraciam sa do detských čias :zapomel:

oco13

#6954 Nový příspěvek od oco13 »

Ešte Iseky blokuje celú dielňu a ja už mám ďalší napad na projekt :pohlavek:

oco13

#6955 Nový příspěvek od oco13 »

Tak sa pomaly posúvam dopredu, implantacia motora je na konci a traktor už zase drží pohromade.
Obrázek Obrázek Obrázek
Teraz ešte milion drobností okolo toho. :pistol:
Dávam to sem ako návod pre niekoho do budúcnosti :typek: Z ksichtoknihy viem najmenej o jednom pánovi čo už rok verí že niekde zoženie klukovku. Tento moj chudák stál 5 rokov a klukovku nezohnali, ani celý motor. Takže verím, že toto je pre niekoho alternatíva. 8)

oco13

#6956 Nový příspěvek od oco13 »

Začínam uvažovať či od japoncov neprestúpim k JD :typek:

murár

#6957 Nový příspěvek od murár »

Vykašli sa na jeleňa? Ak chceš raketraktor tak jedna pani na Bazoši od Trebišova predáva 8V motor z Kirovca! Neviem či by ten traktor išiel ako raketa ale aspoň takú spotrebu by mal! :D

oco13

#6958 Nový příspěvek od oco13 »

Už som videl za 5 stoviek aj 10 valec z Tatry 8)

oco13

#6959 Nový příspěvek od oco13 »

Tak prvé foto na kolesách po klinickej smrti
Obrázek Obrázek Obrázek
ideme do kopca, ale nijako inak z toho nevybruslím - olejovú vaňu prerábať nebudem a ani neviem či by to šlo :-/

fikejz

#6960 Nový příspěvek od fikejz »

A co máš s vanou? Nevejde se? Mnozí ji tady na fóru ořezali a i jinak přestavěli. Myslím že třeba Ivan ve vláknu Ivanov traktor...

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x2“