CO DNES NA OBED II
Re: CO DNES NA OBED II
gulášová polévka, kuřecí stehno, rýže. Dobré to bylo!
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Re: CO DNES NA OBED II
Dneska jen smažák. A kvasnicová polévka se zeleninou. Ale aj tak jsem si náramně pochutnal. Akorát už mám teď zase hlad
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Re: CO DNES NA OBED II
Gulášek od dcery(telecí).Ten se jí ale povedl,málem mě překonala.K večeři topinky s volským okem.Prostě dnes pouze hovězí.
Re: CO DNES NA OBED II
Vařím už 14 dní co je bábinka po úrazu ale už si nepamatuji co.Vnouček přišel ze školky s básničkou "o čertovském guláši"Tak jej spolu budeme zítra vařit.
Musel jsem vnoučka ošidit,protože pravej čertovskej by nejedl.Zde je recept:
https://www.toprecepty.cz/recept/33615- ... y-a-husty/
Musel jsem vnoučka ošidit,protože pravej čertovskej by nejedl.Zde je recept:
https://www.toprecepty.cz/recept/33615- ... y-a-husty/
Re: CO DNES NA OBED II
Vitexův buřtguláš je klasika. Doma byl vždy se smetanou. Poslední dobou je dost důležité, pokud použijeme špekáčky, či kabanos, vše oloupat. Střívka jsou dnes tak kvalitní, že vařením nezměknou a jezení guláše je pak hlavně o žužlání nerozkousatelných cárů střívek.
-
- Příspěvky: 4265
- Registrován: stř říj 22, 2008 6:54 pm
- Bydliště: cyklostezka
Re: CO DNES NA OBED II
upustil jsem od buřtguláše a dělám bramborovej guláš s pleckem.když je v akci,tak si ho sem natahám balíky. houby,tak ty tam vyloženě patří a zase šmrncnout tím kořením divočinka...ten náš největší hrnec zmizne během chvilky...tomuhle se to dá připodobnit https://www.toprecepty.cz/recept/31346- ... a-houbami/
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Re: CO DNES NA OBED II
Teď právě ochutnávám.Je špicovej.I bábinka mě ho pochválila.Nyní čekám na vnoučka,jak mu bude chutnat.Jako uzeninu jsem použil globusácký kabanos,dá se krásně oloupat a je špicovej.Akorát se mě guláš zdá pálivý a to dávám místo pepře špetku namletého hořčákuITS píše: ↑sob pro 30, 2023 5:44 am Vitexův buřtguláš je klasika. Doma byl vždy se smetanou. Poslední dobou je dost důležité, pokud použijeme špekáčky, či kabanos, vše oloupat. Střívka jsou dnes tak kvalitní, že vařením nezměknou a jezení guláše je pak hlavně o žužlání nerozkousatelných cárů střívek.
Re: CO DNES NA OBED II
Tak jsem pokračoval chleborákama,silným kuřecím vývarem,fazolovými lusky na smetaně,hovězím gulášem a dnes bude opět na přání bábinky smažený sýr s hranolky a tatarkou.Ostatní,již proběhlé vaření jsem zapomněl-
Re: CO DNES NA OBED II
Ječtě nevím co bude du skoknout co je v mražáku ale měla by tam být krkovice tak udělám na pivu s cibulí a s nivou + brambor Du to vomrknout
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: CO DNES NA OBED II
Vyndal jsem z mrazáku vánoční vývar s knedlíčky co zbyl a taky kačenu, kterou jsem koupil na svátky a nepekla se, zajedu do obchodu pro zelí a bude bašta.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Re: CO DNES NA OBED II
Zejtra bude pečený bůček,zelího mám plnej kýbl.Mladí se vrací z Jeseníků,tak ať nemají hlad.Polívku mám hotovou.
Re: CO DNES NA OBED II
Re: CO DNES NA OBED II
Dnes pro vnoučka čertovskou polévku.A chutnala všem.Byl toho skoro kýbl a zůstala na zítra půlka.
Re: CO DNES NA OBED II
Co je čertovská polévka? Když to můžou aj děcka.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Re: CO DNES NA OBED II
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA