CO DNES NA OBED II
Re: CO DNES NA OBED II
Ale ohneš Danku,akorát si budeš muset zítra dát trenky obráceně.
Dnes vařila bábinka.Zase to kuře.Blééééé,kdo to má do sebe cpát.A to jsem ji včera sehnal vynikající presvuřt.
Dnes vařila bábinka.Zase to kuře.Blééééé,kdo to má do sebe cpát.A to jsem ji včera sehnal vynikající presvuřt.
Re: CO DNES NA OBED II
k obedu bramborak se zelim a uzeny a zejtra bude rajska
Re: CO DNES NA OBED II
Zejtra mě bábinka pozvala na oběd do mé oblíbené restaurace,tak jsem zvědav co mě objedná.Asi limonádu.
Re: CO DNES NA OBED II
Aby to nebol len sifón
-
- Příspěvky: 4211
- Registrován: stř říj 22, 2008 6:54 pm
- Bydliště: cyklostezka
Re: CO DNES NA OBED II
dost brambor zbejvá ve sklepě po úspěšným roku.tak jsem zprovoznil bramborákovou kolonu.struhadlo,mísa velká,do ní odkapavací cedníková mísa .nepřilnavá pánev.a naučil jsem se je jen s přidáním solamylu..podle týhle sympaťačky https://www.mall.tv/menutovka/bramborov ... bramboraku
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Re: CO DNES NA OBED II
Chtěl jsem svíčkovou,ale neměli.Tak jsem si dal brněnského draka s hranolky a tatarkou.
Re: CO DNES NA OBED II
Danku,dobrý ale proč u toho máš ten gambrihnus?Takovej Kelt je tisíckrát lepší.
Re: CO DNES NA OBED II
kelt?
ten bol volakedy dobrý... ked začinal
inak preto že bol v akcii
ten bol volakedy dobrý... ked začinal
inak preto že bol v akcii
Re: CO DNES NA OBED II
Jo jo můj kámoš Jirka by to taky nevzal do huby! V hospodě z montáže jedeme dom a já řídil. Jirka že pivo k jídlu! Servirka jaké si dáte? Jirka jaké máte. Servírka Gambrinus a jmenovala různé názvy. A Jirka malinovku tu červenou máte? A servírka ano máme. Jirka tak velkou malinovku. A servírka to pivečko si nedáte? Jirka Gambrinus bych nedal ani největšímu nepříteli natož já abych to pil. Tak tu malinovku! On to má tak. A když se zastavilo u hospody kde měli Gambrinus jelo se jinam. Prostě Růžičková ,,Gambrinus pro nás neexistuje" XXX.
-
- Příspěvky: 4211
- Registrován: stř říj 22, 2008 6:54 pm
- Bydliště: cyklostezka
Re: CO DNES NA OBED II
gulášovka!!to je balzám!! ta by se mohla podávat i v lékarně pro všechny za dnešek dvakrát zmoklý elektrojezdce!! v kaufu jsem ukořistil hovězí mletý ze 150,- na 70,- zlevněno den před koncem zpracování.byl o něj celkem boj.ňákou zásobičku na opakování mám v mrazáku..
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Re: CO DNES NA OBED II
Ve středu jsme se synem dovlekli badnu s 30 kg hovězího. Nerozumím tomu vůbec. Maso a nějaké kosti. Včera manželka půlden dovolené a zdělala maso a dneska druhej půlden dovolené a jen vařila a vařila vývary. Axis byl celou dobu s ní v kuchyni. Ani nevoplendoval u mě v dílně. Prej ji pomáhal s vařením. Nevím co stojí maso jak v obchodě, nebo takhle od soukromníka. Nemám vůbec tuchu. Ale manželka pro jistotu odmrazila mrazák a přerovnala. Měla to co nacpat naspátek co toho tam je! Pořát nadávám proč máme tak plnej mrazák. Manželka povídala, no kdyby byl poloprázdnej budeš nadávat, že to běží a je v tom luft. Tak prej nekecej a nechej to na mě.
Maso jsme v obchodě nekupovali nu pár roků. Čuně vezmeme vždycky půlku a je zásoba. Až se to sežere, vezme se další.
Obyčejná gulášovka a v lékárně? No pro Pražáky asi jo. Nebo šašky co se klepou na kole po cestách. Ale to by pro naší famílii asi žádnej lék nebyl. Jsme jak říká kámoš ,,masácí". To je u nás standart k třeba masu jako předkrm. Nebo klidně k lívancům, nebo před sladkou rejží. A k večeři pak kus masa!
To Sekalsemmalo možná by Jsi si měl někdy koupit uplně kousek čerstvýho masa. Nedá se to srovnat. To je pak asi lék a ne přestárlá flákota s jednodení trvanlivostí! Možná by Jsi ty šlapky na tom kole pak ukroutil, až by Jsi do toho krámu šlápnul!
Maso jsme v obchodě nekupovali nu pár roků. Čuně vezmeme vždycky půlku a je zásoba. Až se to sežere, vezme se další.
Obyčejná gulášovka a v lékárně? No pro Pražáky asi jo. Nebo šašky co se klepou na kole po cestách. Ale to by pro naší famílii asi žádnej lék nebyl. Jsme jak říká kámoš ,,masácí". To je u nás standart k třeba masu jako předkrm. Nebo klidně k lívancům, nebo před sladkou rejží. A k večeři pak kus masa!
To Sekalsemmalo možná by Jsi si měl někdy koupit uplně kousek čerstvýho masa. Nedá se to srovnat. To je pak asi lék a ne přestárlá flákota s jednodení trvanlivostí! Možná by Jsi ty šlapky na tom kole pak ukroutil, až by Jsi do toho krámu šlápnul!
Re: CO DNES NA OBED II
Hoši,gulášovka pouze z mělněného masa.Z mletýho to není vono.
-
- Příspěvky: 4211
- Registrován: stř říj 22, 2008 6:54 pm
- Bydliště: cyklostezka
Re: CO DNES NA OBED II
mělněný je ňák mixovaný?pastovitý? jemnější?já tu technologii zpracování neznám.našel jsem si jen tohle vysvětlení https://www.vitalia.cz/clanky/proc-se-v ... nene-maso/ .no,gulášovka musí bejt z toho prvotřídní.hrnec už je fuč... ale to není na výbušnou sílu,jako se cpe Ota,asi do klece MMA bojovníků ,ale na vytrvalost pro mírné a nadčasové elektrocyklisty a mikromobilisty.....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Re: CO DNES NA OBED II
Já do žádné klece nelezu a tenhle ,,sport" nesnáším. Přijde mi zbytečnej. Ale když je třeba občas vzít za práci pořádně máknout, ne se jen pindat někde na kole, což mi opět přijde jako ztráta času je dobré se trochu slušně najist. Když jsem celej den v lese ono tam tráví. U nás je tak nějak to jídlo dost v popředí. Takové ty náhražky u nás moc nejdou. Vždycky když manželka něco ,,slabšího" na zkoušku uvaří, říkáme ji se synem: ,,mamko bylo to dobré, ale už to nevař. Uvař nějakou ověřenou klasiku".
Další věc je u nás se málokdy vaří ,,kotel" jídla. Většinou tak na jeden max dva obědy. Jak zase říkala babička ,,z čerstva". Druhý den jiné jídlo. Třeba králíka já můžu klíďo na 3 obědy. Když je pečenej s knedlikem zelí, klidně si ho sežeru sám na více obědů. Ale ,,běžná" gulášovka, to je u nás běžné jídlo není to jako u Tebe takové posvícení! Na to máme jiný jídla.
Další věc je u nás se málokdy vaří ,,kotel" jídla. Většinou tak na jeden max dva obědy. Jak zase říkala babička ,,z čerstva". Druhý den jiné jídlo. Třeba králíka já můžu klíďo na 3 obědy. Když je pečenej s knedlikem zelí, klidně si ho sežeru sám na více obědů. Ale ,,běžná" gulášovka, to je u nás běžné jídlo není to jako u Tebe takové posvícení! Na to máme jiný jídla.