Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Dnes jsem poprvé stočil víno vyrobené z černých jeřabin.Koncem června jsem zachránil před špačky pár jeřabin.Podle internetu podrtil,přidal cukrovou vodu s kvasinkami nacpal do demižonu a čekal do dnešního dne.Svátek má Štěpánka tak jsem víno pojmenoval Štěpánka.Celou dobu byl demižon venku v koši.Nikdy před tím jsem nic podobného nedělal,víno jenom piju.Mám ho asi 15 litrů, je sladké zdá se silné,tak že už ho nebudu vylepšovat .Když se z něj ráno vzbudím,nebude mě bolet hlava, tak něco rozdám, zbytek chci dát do sklepa v nějakém 5 l demižonu.Jak dlouho vydrží?Ve sklepě mám asi 8 stupňů, bude z něj do Vánoc ocet?
Díky za rady a další příspěvky na podobné téma.O pěstování ovoce to být nemusí,občas něco vyroste i když se moc nesnažíme.
Díky za rady a další příspěvky na podobné téma.O pěstování ovoce to být nemusí,občas něco vyroste i když se moc nesnažíme.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Taky jsem zkoušel vloni udělat víno z aronie a katastrofa vůbec se mě nepovedlo.Můj otec ho dělal ale nestačil jsem si říci o recept.Teda byl to spíše takovej aperitiv.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Z jeřabin jsem víno teda nikdy nedělal, ale mám nějaké zkušenosti z výroby vína z hroznů . Ty kvasinky musíš oddělit od té šťávy( stočit a dát je pryč). Dále by to chtělo přidat nějaký konzervant, aby si to zastavil a aby to vydrželo( dále nekvasilo). Tím mám na mysli síru .
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Jsem rád,že někdo zareagoval,už jsem myslel že tu jsou jenom pivaři a kořalečníci.
Tu Štěpánku jsem koštoval 2 večery, ráno pohoda.Na můj vkus dost sladká ,něco mi ale říká že proto déle vydrží.Na netu informace o nějaké chemii mě moc nepotěšili.V naší dědině jsou jenom samé voňavkárny,ale drogerie kde dostanu věci pro výrobu vína nejsou.I kdybych to sehnal, asi bych to neuměl dobře použít.Víno mám ve 3x5l demižonech,bez drti .
Když to začne kysat udělám vinobraní,asi jediné v širém okolí.Vinotéky jsou tu v každém větším obchodě,ale víno v těch nerez sudech z nějakých hroznů nepochází,proto tu nikdo žádné vinobraní asi nedělá.Flašku za víc jak 100KČ si dovolím jen občas a někdy chutná hůř,než víno pro Pražáky.
Tu Štěpánku jsem koštoval 2 večery, ráno pohoda.Na můj vkus dost sladká ,něco mi ale říká že proto déle vydrží.Na netu informace o nějaké chemii mě moc nepotěšili.V naší dědině jsou jenom samé voňavkárny,ale drogerie kde dostanu věci pro výrobu vína nejsou.I kdybych to sehnal, asi bych to neuměl dobře použít.Víno mám ve 3x5l demižonech,bez drti .
Když to začne kysat udělám vinobraní,asi jediné v širém okolí.Vinotéky jsou tu v každém větším obchodě,ale víno v těch nerez sudech z nějakých hroznů nepochází,proto tu nikdo žádné vinobraní asi nedělá.Flašku za víc jak 100KČ si dovolím jen občas a někdy chutná hůř,než víno pro Pražáky.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Můžeš prosím tě dát odkaz na recept kterej jsi použil.Děkuji
Příští rok ho zkusím .
Příští rok ho zkusím .
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
http://www.receptyonline.cz/recept--vin ... -5424.html
Bylo to něco takového.Je mi jasné,že příště se příště nejspíš nepovede.Nejblbější práce-rozmixovat dva kýble jeřabin tyč.mixerem.Z mnoha důvodů jsem to měl celou dobu venku v koši,jenom ještě trochu přikryté polystyrenem.Ani jsem neviděl co se v tom děje.Někdy už byla taková zima,že se zdálo že už to nebublá.
Bylo to něco takového.Je mi jasné,že příště se příště nejspíš nepovede.Nejblbější práce-rozmixovat dva kýble jeřabin tyč.mixerem.Z mnoha důvodů jsem to měl celou dobu venku v koši,jenom ještě trochu přikryté polystyrenem.Ani jsem neviděl co se v tom děje.Někdy už byla taková zima,že se zdálo že už to nebublá.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
To jsem dělal podle jiného receptu.Tam bylo vice cukru a stejně se to nedalo pít .
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Doma ma este odlozeny 50l demižon jablkoveho vina. Robene v roku 2003.Na 50l islo 11kg rozpusteneho cukru v teplej stave Co myslite ake bude? Bolo ho 200l. 150 sa vypilo uz davno cca v 2004-2005rokoch a vtedy bolo a pilo sa lahodne . Doma este robime vino cervene s cierneho ribezlia s troskov cerveneho a este aj černicove. To je bykaver
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Já myslím ,že ten jabčák už má nejlepší léta za sebou,ale nerozumím tomu.A proč to vlastně neokoštuješ,si byl na léčení nebo co?
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Tak nieco ako pobyt na lieceni mi zatial nebolo treba. Zase taky aktivny štamgasta niesom
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Dělá archivníJARDY píše:A proč to vlastně neokoštuješ,si byl na léčení nebo co?
malej traktorista v malým traktoru
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Presne tak Je riadne uzavrete, v tme a na jednom mieste so stalou teplotou. Na 40-tku ho načnem
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Já když jsem slavil 50tku,otevřel jsem vína poměrně drahá a která jsem dlouho šetřil.Asi 3 flašky byly vyloženě špatné něco jako stařina,neumím to popsat.Ostatní nebyly moc lepší, samé prima značky,skladované ve sklepě.
Od té doby uběhlo 13 let a vím že sebelepší víno skladovat tak dva roky a vypít.Nějaký odborník by nám tu asi dal školení co bychom,kdybychom.Moje obyčejná huba pozná jenom dá sa nedá sa.Může to být klidně i víno z nějakého jiného ovoce než je réva.
Jsem zvědavý za týden co bude dobrého,mladé víno mám rád.
Od té doby uběhlo 13 let a vím že sebelepší víno skladovat tak dva roky a vypít.Nějaký odborník by nám tu asi dal školení co bychom,kdybychom.Moje obyčejná huba pozná jenom dá sa nedá sa.Může to být klidně i víno z nějakého jiného ovoce než je réva.
Jsem zvědavý za týden co bude dobrého,mladé víno mám rád.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Re: Vinárna-stránka věnovaná výrobě a konzumaci vína
Jardy. Ja som s poznatkami o vine asi podobne na tom. Delim ich na pitne, nepitne a stolove (musis sa chytit stola pri preglgnuti). Ak sa to nebude dat pit, tak aspon zmeriam grady pripadne to prezeniem cez rurky a bude kalvados.