To Jojo 7011 kdysi jsem byl v malém povovaru. Majitelka mi vyprávěla, jak to pivo dělají. Oni dělají spodně a svrchně kvašená piva. U těchto piv je rozdíl v tom značení. U jednoho ( nevím už kterého ) znamená ten procentuelní poměr přísady chmele. Já že si vezmu 12% tu že mám rád. A ona jo máme jak svrchně tak spodně 12%. To jedno je hořké bo má toho chmelu víc. No nejsem pivař, všechny 4 druhy byly moc dobré. Ale cena byla od 100 Kč za lahvičku. A to byly myslím 0,6l. To jedno bylo za 140 Kč. No dobré, ale bylo by to tak jen na košt.
Koukni na net a tam bude popsané co to znamená. Já si to už nepamatuju, ale majitelky mi to vysvětlovala co je ten % poměr. Jak píšu, u jednoho je to procenta chmelu.
Nejoblíbenější pivo
Re: Nejoblíbenější pivo
Napísal Google:
Stupňovitosť piva určuje podiel látok, ktoré sa počas jeho varenia uvoľnia zo sladu a chmeľu. Čím je týchto látok viac, tým je pivo chutnejšie (výraznejšie). V desaťstupňovom pive je týchto látok 10 %, v dvanásťstupňovom 12 %, v štrnásťstupňovom je 14 %.Inými slovami – percentá napísané na fľaši určujú podiel gramov sušiny na 100 gramov objemu pred kvasením. Až po pridaní pivovarských kvasníc sa začne tvoriť alkohol. Môžeme teda povedať, že čím viac stupňové pivo, tým viac cukrov, ktoré tieto kvasnice premenia na alkohol, a preto má veľakrát aj vyšší podiel alkoholu.:
:
Čím je týchto látok viac, tým je pivo chutnejšie (výraznejšie). V desaťstupňovom pive je týchto látok 10 %, v dvanásťstupňovom 12 %, v štrnásťstupňovom je 14 %.Inými slovami – percentá napísané na fľaši určujú podiel gramov sušiny na 100 gramov objemu pred kvasením