CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Re: CO JSTE DNESKA DĚLALI III
Mě za kulnou rostla mirabelka neboli špendlík nálet Několikrát jsem ji uříz u samý zemně a nic za par let vyrostla a soused tam měl slepice Co umřel žrala mě nervy Neb to znám jak se rozleze je to jak Ocova džungle Dva roky mě trvalo než ji randap zmohl a to sem ji pořádně krmil To je opravdu odolná potvora a si jako jasan a další co nestačí jen uříznout u zemně Buď vykopat nebo umořit randapem a navrtat kmen a další rok větve co se zazelenají zas navrtat co jsou suchý tak už neobrazí
To je jediný co s odolnou mrchou stromem lze udělat když ho už nechceš
To je jediný co s odolnou mrchou stromem lze udělat když ho už nechceš
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Tak jsem kámošovi brousnul dva kotouče s SK plátkama. Půjčil si mafla a chytil hřebík. No a když jsem měl tu brusku na ponku, vzal jsem ten ,,novej" kotouč z kovošrotu a brousnul ho taky. No myslím ještě 2 broušení a bude kloudnej. Někdo brousil karbikem. Šraňku je dost a jsou vytáčený zuby. Není to klasicky šraňkovníkem. To měl kámoš. Takovej přípravek. Do něj nastojáka kotouč a na zub nasazoval páku s drážkou a zuby vytáčel do stran. Měl tam doraz a na doraz. No mám klasiku velkej šraňkovník, zatím nechám a pak někdy přešraňkuju. No je to naostřený, dám do skládku k ostatním kotoučům. Připraveno a až půjdu šmikat oblice zkusím ho. Však je novej stál mě aspoň 40 Kč! Tak snad bude řezat! Když stál tolik peněz.
Byl jsem s Haliusem na procházce. Šli jsme dolů za ves na louku. Je tam běžně močál. Pořát i v létě. Teď je umrzlo, tak to šlo suchou nohou. Kurva tam by bylo dřeva! Vočíhnul jsem to. Na té louce z obou stran min 10m zabráno vývratama. Všelijaké olše, osiky, i něco tvrdýho. Jestli střemcha, habry. No povídám doma manželce že by to stálo za vyčištění. Zvedla oči od nějakého štupování a velmi se zamračila! Máš toho v lese a tady málo, blázne starej! Teď bych tam zajel domádem jak nic!

Byl jsem s Haliusem na procházce. Šli jsme dolů za ves na louku. Je tam běžně močál. Pořát i v létě. Teď je umrzlo, tak to šlo suchou nohou. Kurva tam by bylo dřeva! Vočíhnul jsem to. Na té louce z obou stran min 10m zabráno vývratama. Všelijaké olše, osiky, i něco tvrdýho. Jestli střemcha, habry. No povídám doma manželce že by to stálo za vyčištění. Zvedla oči od nějakého štupování a velmi se zamračila! Máš toho v lese a tady málo, blázne starej! Teď bych tam zajel domádem jak nic!

oto tak najít ve štotu nejaky pásový nebo obojživelný verk... vim kam ho poslat... střemcha i habr do kamen luxus...
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
Dystak se stav dám ti krmení pro brizu

Mám teď kácet 3 krásné košaté habry. Jsou nízké, tak z nich moc dřeva nebude. Když metr ze všech budu rád. Ale bude z nich tak 2-3 kubíky špalíčků. A to mi dělá radost. Prvně když se s tím ten bibošův stroj pěkně popere a druhou jak se s tím pak krásně topí.
Dneska jsem navážel do sklepa materiál z loňska a to bylo nějaké trní. Kubík drobných větviček různě spletených do sebe. Z toho kubíku je tak třičtvrtě vzduchu.
Dneska jsem navážel do sklepa materiál z loňska a to bylo nějaké trní. Kubík drobných větviček různě spletených do sebe. Z toho kubíku je tak třičtvrtě vzduchu.

Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Já spaluji špalíčky z r 23,měl jsem jich 30 kubíků, aletos budu vyrábět nové ,špalíkovač výroby mých šikovných kamarádů..
Přesně. Bagr s drapákem a jiným a vecma. Občas nakladač jeřáb nebo ještěrka, pak k operátorovi stačí jeden makáč... A odsypa to.bourač píše: ↑ned úno 16, 2025 1:05 amchápu, vozil sem na práci 10lidí, pak jsem objevil ještěrku, z tech deseti lidí jsem 5 vyhodil.
Loni jsem objevil manipulátor, JCB, Genie a Manitou - ten poslední jmenovaný je kříženec RolsRoyce s Lamborgini.
Vyhodil jsem další 2 lidi. Děláme ve třech to na co jiní potřebují 15lidí + ještěrku a manipulátor.![]()
Jo ještě plošina...

"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Other-Side II. '23
nemůžu tady dát komplet seznam mechanizmů
(byl by dlouhej jak otovo příspěvky a nudnej jak ty zetorovo
)
k tomu manipulátoru ještě montážní klec (na vidle) a také jeřábový naviják
Jardo: mějme betonový bazén 12x50metrů hluboký 6metrů. V Liberci.
Na dně je vrstva 3 - 4cm led, bazén sem vyprázdnil kalovkou ale poslední 3cm už nevzala.
To bylo začátkem týdne, pak se přihnaly současné mrazy, nestihl jsem to vývěvou vysát dosucha.
To dno musí být dokonale čisté a suché pro následnou montáž technologie.
Vezmi hovnocuc + plamenomet a help please. (platba hotově)
(byl by dlouhej jak otovo příspěvky a nudnej jak ty zetorovo

k tomu manipulátoru ještě montážní klec (na vidle) a také jeřábový naviják

Jardo: mějme betonový bazén 12x50metrů hluboký 6metrů. V Liberci.
Na dně je vrstva 3 - 4cm led, bazén sem vyprázdnil kalovkou ale poslední 3cm už nevzala.
To bylo začátkem týdne, pak se přihnaly současné mrazy, nestihl jsem to vývěvou vysát dosucha.
To dno musí být dokonale čisté a suché pro následnou montáž technologie.
Vezmi hovnocuc + plamenomet a help please. (platba hotově)

Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
A dneska špatnej den. Mám tu práci a vůbec se mi do ní nechce.
Od rána jsem upnul do soustruhu jeden kus. A po značné házivosti přehodil čelisti a znovu upnul a konečně vyrovnal první kus. Uf no co už i blbá práce se musí udělat. Ale je to na mě velký a hlavně vnitřní zápichy a nemám na ně měřidla. Musím zkusit, jestli mi nepůjčí k tomu výrobku měřidla. Po obědě vezu manželku k doktorce do města. Tak to nějak neženu, vůbec mě to dneska nebaví. Jo kdyby mi poslali raději 500 objímek! To bych byl spokojenej. Ale tohle je 8 ks dohromady a všechno pakárna. I závity na trubce bez zápichu. No to bude pakec. 

Oto udělej si z kružítka odpich sice to nejni nejpřesnější ale jde to z nouze Nebo jsme používali usečový pera a mikrometr odpich pokud to muselo být přesný
Jo takovou práci nezávidím jak nejni čím kloudně změřit je to na pikaču
Jo takovou práci nezávidím jak nejni čím kloudně změřit je to na pikaču

Jsou to hlavy pístnic. Tuším 6 zápichů. Většina je v přesných tolerancích. A ještě vnitřní závit M82x1,5. Naštěstí do zápichu. A 120 mm dlouhej kus. K tomu trubky. Dno a píst. Tedy on je to ,,plunžr". Začal jsem s níma, ty jsou jednoduchý. Ale je tam pak díra pro oko. Zfrézovat plochy a vyvrtat díru. Nemám na to výstružník. A nechce se mi to vyvrtávat na frézce vyvrtávací hlavou. Naštěstí tam nejsou zápichy na segrovky. No uvidím, musím se domluvit se synem, to co zvládnu a zbytek kdyby udělali u něj. Ale jsou to dva kusy komplet a to se nevyplatí štelovat na CNC.
Právě jsem o obědě našel šupleru na měření zápichů. Analogovou tuším od 30 po 160 mm. Ale problém je, že ty nožičky nejsou moc dlouhý. Nemají to v popisu kolik. Ale typuju max 60 mm. To by zatím stačilo, stejně to budu otáčet a dělat ze dvou stran. No zkusím syna čím to měří u nich na kontrole. Třeba by mi to půjčili.
Ve fabryce bylo takové hmatadlo. Po různých průměrech. Nastavilo se na mikrometru. Pak se pacičkou zmáčklo a ty doteky se stahly. Vsunulo do díry pustila pacička a doteky změřili hloubku. A na číselníkovém uchylkoměru to ukázalo odchylku. Podle nastavení z mikrometru. A už jsem věděl kolik ještě zabrat. No ale nemám to doma.
Ve fabryce bylo takové hmatadlo. Po různých průměrech. Nastavilo se na mikrometru. Pak se pacičkou zmáčklo a ty doteky se stahly. Vsunulo do díry pustila pacička a doteky změřili hloubku. A na číselníkovém uchylkoměru to ukázalo odchylku. Podle nastavení z mikrometru. A už jsem věděl kolik ještě zabrat. No ale nemám to doma.
Oto brzo budeš mít jiný starosti, budeš vylepšovat frézku, koukni do SZ

Oto teď jsem si vzopněl Nástrojařský nam takový šuplery vyráběl On je nechal naletovat nožky a a pak to bylo po zkalibrování od určitýho pruměru zas nic extra přesnýho ale na desetinu se to nechalo změřit Dělal je z 250 posuvek