Riešite tu kurenie a zateplovanie v dobe kedy cely svet riesi vo velkom globabalne oteplovanie, ktore vlastne aj pocitujeme na vlastnej koži. Tak naco to zateplovanie???? Zateplovanie bytov a domov pred teplom??????? Skor by som riesil izotermu. Ja uz poslednych 13 rokov v zime v mesiacoch 12,1,2,3,4, nekurim riadne vôbec. A to mam v zimnych mesiacoch v baraku vsade 24 stupnov C. A to byvam v obycajnom baraku ktory dodnes neni nijak zatepleny, nijak odyzolovany skolaudovany v roku 1988.
Jo víťo každej má svý nároky my s tou svou už 15 let oddělený hospodaření Já hradím nájem a vše co se v bytě pos.... od baterie k vodovodu až pračku atd ona jídlo a hygienu a bohužel ať to srovnávám jak chci furt rozfofruje hromadu peněz a pičovinky ale už to nejde z mýho takže její problém a už pochopila že Pokud nesníží naroky pna darečky pro dospělý synovečy a jejich dětičky že prostě víc mít nebude a ono to prostě jde Nedávno dost držkovala a já ukaž kolik jsi dala za jídlo a to co bylo potřřeba v domácnosti Porovnaly a já jen řek tvůj problém nedám ani korunu a bylo chvilka hudrování a držkování a pak klid a ticho po pěšině
Boleslav Taky sem v JZD dělaval dost na tvrdo třeba když sem byl v kravíně nebo na soustruhu v JZD tak ještě střídače na dalším kravíně ale to šlo bez problémů
Pak když sem byl v Jutě a bylo hodně práce tak klidně i v sobotu sem chodil nebo prostě jak bylo potřeba při havárkách Někdy s nadávkama ale šel jsem Prachy byli potřeba dcerka študovala a já šetřil na novou kuchyň či jinou předělávku nebo prostě jen spořil aby byla rezerva Takže i když sem šel do předčasnýho měl sem duchod co byl pruměrnej v republice a Lidově řečeno nebejt covid a buzerace a bylo by dost práce abych se nemusel nudit v práci tak sem ještě dělal dál Prostě to nešlo Já buzeraci prostě nesnáším a v 61 shánět jiný zaměstnání na to se mužu vyprdnout Takže sem už tři roky doma dělám co je potřeba co je nutný občas něco pro zábavu a známým brousím nože kuchyňáky a ono to za měsíc dá na ty mý hřebíčky cigárka Nejsem vorkoholik že prostě bez práce nevydržím Prostě se rád courám a třeba i na místa kde jsem byl už mnohokrát Kouknu na telku a nějaký ten film nebo sui zahraju pro sebe na kytaru či něco kutím v dilničce když je potřeba ale jen to co je opravdu potřeba a nejde jednoduše koupit
To do politiky nepatří
Osobně spíš teď sleduji koho vlastně volit neb z toho co se dostane do parlamentu dle preferencí je mi na blití
Čárlsi je to s tím věkem přesně jak píšeš. Po 60 nikdo nezaměstná. Zrovna teď to řeší ségra a švagr. Shodou okolností ségra z Mitazky a švagr ze Spolany. Ségru vyhodili už dřív. Poslala 50 životopisů. Ozvaly se dva a když řekla že 60 už se neozvali. Ségra celej život laborantka u chemie, pak Mitaz rozbiry směsí gum. V podobném oboru uplnej minus. Teď 3 má nastoupit jako pomocná kuchařka v pečováku. A to měla štěstí, původní Ukrajinka na tom mistě jde na mateřskou. Tak ji vzali.
No po té 60 ty lidi nikdo nechce. I když umí. Tady u nás je to podobné. Akorát řidiče ty by brali i dědky. Tady jezdí s autobusama dost důchodci. Tuhle mi povídal kámoš autobusák, že střídá kolegu a tomu je 71 roků. Kdyby ho neměli, neví kdo by jezdil.
Jinak já zatím nevydržím sedět doma. Pořát taky něco musim dělat. Když by tak jedu do lesa. Tam je práce furt. Jen kdybych neměl stačí vzít telefon a hajnej bude rád, že mi ukáže dílo. A hned se bude sychrovat, až to zděláš hned si volej o další práci! Mám u něj hotovo a dávám si pauzu. Jinak bych mohl jet hned. Dneska a zítra jdu do práce. Mám tu teď nával a termíny. Ono to je že nic a najednou ryc. Ale mám tu na příští týden podložky. Ty rád dělám. Už to mám odladěný. Je to dobrá, přesná práce i dobře placená. Teď dělám čepy, pouzdra asi do nějakého bagru, nebo kopátka. Taky v tolerancích. Dneska, možná zítra do dodělám. Dělám na tom týden. Je toho hromada. A další práci mi zítra přiveze syn. Vcelku na leden to ujde. Hlavně aby to bylo takhle pořát!
Oto - tu dolu juh Slovenska je nezamestnanosť 1.7% a keď som bol doma v pauze medzi zamestnaniami som ani nemusel posielať nič . Stačilo životopis na profesii a personalisti sami volali. Skúsil som jedno a onedlho volali z inej firmy, proste tú prvú preplatili. Išiel som na pohovor a chlapík hovorí - konečne niekto kto neutečie prvý týždeň a neboji sa mať ruky od vazeliny. Nastúpil som na smenu a drvivá väčšina po 40ke, ale skôr aj po 50ke , nastupovali so mnou aj mladé dievčatá o dva dni už aj utekali. A tak zase na linkách ostali ženy tesne pred dôchodkom. Chýbajú pracovné návyky a rešpekt.
však ota píše... nemá prácu u verštatu, a v lese hromadu...
holt chces pracu musis se prizpusobit, kdo na to prijde nevi co driv,... když maš vic možnosti nedelas vse za každou cenu ale mužes si to nakombinovat tak aby to treba davalo vetsi financni smysl... když to za tebe dela zamestnavatel proste si jedoduše "benefity" vytěží sám... samozřejmě jsou vyjimky ale rozhodně to není obvyklé.
"... to že máš internet neznamená, že sr@čky co máš v hlavě a považuješ je za myšlenky musíš ventilovat veřejně..."
Other-Side II. '23
Přesně teď situace u nás v práci,včera jsme -konečně- z kontošů vytàhli 3D laser,příští týden dojede firma a poskládá to a jedem,budem si pálit sami.Ohraňovák má zpoždění,nevadí.
Velká spousta věcí,co děláme je skládačka z výpalků,třeba třasáky pro kamenolomy komplet puzzle a má to třeba i 1,5-2 tuny,měsíčně odcházel kurva velký balík do firem,které pro nás pálily......člověk by řekl,že spolupracovníci budou rádi,rozvoj firmy k technologicky lepšímu,prachy zůstanou doma a šéfi jsou v tomto hodně dobří,neschlamstnou to sami,ale investují jak do firmy,tak do nás,,bude víc práce a odborné a ono houby......lidi nasraní,hlavně příprava,bo se budou muset učit něco nového,někteří i vyhrožují odchodem.......hlava mi to nebere,přitom to nejsou žádní staří lidé,peníz si myslím na valašské poměry dostávají velmi dobrý a stejně.......mrmlají.
No vidíš, dělal jsem na ohraňováku, CNC vysekávačce plechu, tedy příprava výroby dlouhé roky. Bavilo mě to až do doby, když se majitel rozhodl předat ,,žezlo" synovi. Ten zkurvil co šlo. Všichni jsme taky odešli. Bylo to o jeho přístupu k nám ,,nulám" jak nám říkal. Lidé se vyměnili, a s agenturníma jedou dál.
Kdysi jsem byl ve firmě pro výpalky z laseru a myslím, že by to nemuselo bejt marná práce. Programy posílali po síti. Operátor nahrál, skouknul program v simulaci. A založil tabuly a pustil. Nakonec vybral z rastru výrobky, srovnal na palety a zbylej rastr vyhodil ještěrkou do kontíku. Dalši plech založil. A jel dál.
Ready píše: ↑sob led 25, 2025 10:12 am
..hlava mi to nebere,přitom to nejsou žádní staří lidé,peníz si myslím na valašské poměry dostávají velmi dobrý a stejně.......mrmlají.
O tom to je mladšia generacia vidí privela možností volby a tak radšej skúšajú 20 firiem namiesto toho aby vydržali v jednej.
No vidíte jak to je nedavno sem volal do juty jestli nepotřebují střídače na vrátnici Kde jste dělal no já v Jutě v generálkovně a no my teď máme dostatek střídačů
Jo tohle by nebylo špatnýa dělaj to duchodci jenže nemaj zájem Jak sem se bavil s kamarádem dávaj na vratnici ty co se zničili na nepřetržitým provozu a poloviční invalidy za to maj prachy Takže mínus Kravín žádný v okolí nejni taky - a soustruhy jsou ty klasika momentálně přeplníno neb zavřeli bejvalý strojtex a další fagrička je taky na pokraji bankrotu Tak se prostě nevzrušuji Když nejni nejni vyžiju tak jak to je a fertig Toho vrátnýho střídače bych bral moh bych mít Elfinku zavislačku sebou A do bejvalý práce Prej si mě mistr nechává v záloze kdyby nahodou Jak to vidím nikdá se neozve maj taky těžkosti sehnat dost práce pro ty svý co dělají