Ondras83 - traktor

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Ondras83
Kontaktovat uživatele:

Re: Ondras83 - traktor

#4306 Nový příspěvek od Ondras83 »

No tak konečně jsem se k tomu zase dostal, končil jsem kousek po půlnoci...
Obrázek Obrázek

Ještě předělat tu dezolátní elektriku, ale tu az bude snih. Ještě je práce.

ota

#4307 Nový příspěvek od ota »

Ondro vím že jsem starej žvanil do všeho, ale tento ,,forychtuňk" není hoden Tvého zpracování ostarních částí stroje! Přijde mi to jen jako taková ,,vějička" která přidržuje převodovku. To nebude dělat dobrotu. To myslím je taková nouzovka. Při výkonech které odebíráš z traktoru je to čajíček. Pak ten svárek kostrbatej na tom jakémsi jeklíku. No měl Jsi to vymyslet lepší. Vím, že Jsi psal, že to usnadní případnou rozborku půlky traktoru. Ale za mě tohle není vůbec řemeslnické. Jistě to vyhovuje, ale za mě nic moc. Jsem starej kecal, třeba to bude cajk. Ale Ty máš jistotně navíc. :friends:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#4308 Nový příspěvek od Ondras83 »

Do teď tam byl 30tka jekl a dvě 10tky zavitovky, teď je to z 10.9 sroubu a silného plocháce vyztuženého jeklem zespodu. Je to silnější jak do teď a stejně to bude pod podlahou a krytem. Hlavně ať to funguje 😀

Zajicj

#4309 Nový příspěvek od Zajicj »

mám dotaz, když máš řízení s orbitolem a používáš píst s jednostranným výsuvem, vychází ti otáčení volantem na obě strany stejně?

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#4310 Nový příspěvek od Ondras83 »

Logicky ne. Když se zasouvá píst, je tam menší objem oleje a zasune se pístnice na míň otáček a rychleji. Asi to při používání traktoru nijak nepoznávám nebo mento nijak neotravuje.

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#4311 Nový příspěvek od Ondras83 »

Převodovka funguje, ale asi je problém v čerpadle na motoru, nejde víc jak 1/3otacek a pak zdechne...

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#4312 Nový příspěvek od Ondras83 »

No tak po zjišťování problému došlo stejně na nejvíc pracnou verzi... :co?:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Tomas6

#4313 Nový příspěvek od Tomas6 »

Skokan roku?
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#4314 Nový příspěvek od Ondras83 »

Nene, rozvody na 1cku, čerpadlo nedává naftu, hulí bíle, nejde do otáček. Mám ještě dvě, tak dám jiný a do tohohle se podívám, jestli tam neco objevim

murár

#4315 Nový příspěvek od murár »

Tak dielňa či garáž je luxusná! 8) Síce tu drinu a financie čo si do toho vynaložil my ostatní nevidíme ale koncoví efekt je na 1*; :pohar:
Tiež toho roku po vianociach mi začalo čerpadlo naftové slzy roniť spod jedného elementu. Tak som to stihol ešte pred jarnou sezónou dať do servisu a aj vstrekovacie trysky nastaviť. Veľký zázrak sa nekonal ale aspoň mi to lepšie štartuje za studena. :vysmech:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#4316 Nový příspěvek od Ondras83 »

děkuji 8) je to moc penez a moc driny, ale je to tam a bez toho jsem byl jak bez nohy (i je to k tomu baraku potreba)...jeste vyresit byrokracii a bude to 1A :)

ani nevim, co se tam stalo, chova se to stejne, jako kdyz jsem mel hned pri vymene motoru zalepene lamely podavaciho cerpadla, tak uvidime, ja to rozdelam a podivam se do toho nekdy vecer, jestli tam neco neobjevim...do servisu to davat nemuzu, protoze mam to ovladani trosku poladeny kvuli plynu a rucnimu plynu, mam uplne vyrazeny ovladani predvstriku pro studeny start atd (je tam termostat a nataci celej ten vnitrek pro studeny start) ...to by me vsichni poslali do haje, ze to nemuze fungovat a to co by tam udelali snad zvladnu i sam :)

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#4317 Nový příspěvek od Ondras83 »

O víkendu jsme byli u dědy vybírat brambory, musel jsem si půjčit traktor od táty...
Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

Potom jsem se v neděli vrhnul na ten můj peklostroj... akce čerpadlo pokračuje opravou a výměnou původního (to co nešlo do otáček). Startuje, jede, ale něco jsem asi udělal špatně nebo je tam něco špatně, protože nejde nafta ze zpátečky, velmi málo (skoro vůbec) nereaguje na seřízení predvstriku, při přidání plynu kouří a jde velmi tvrde, zvoní vstřiky. Takže dneska asi znovu ven a zkoumat, co je špatně.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek

Takže místo toho, aby se za krásnýho počasí makalo, tak klečí v dílně... :vztek:

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#4318 Nový příspěvek od Ondras83 »

Nedal jsem to dohromady... čerpadlo i vstřiky odvezu k cerpadlari

Vladimír2

#4319 Nový příspěvek od Vladimír2 »

:friends: ...i tomu traktoru se v nové dílně líbí ! Já vím , blbý fór , ale v případě akutní potřeby může zaskočit tátův , nebo bráchův stroj . Tak ať Ti to zase brzy jede !

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#4320 Nový příspěvek od Ondras83 »

Tak samozřejmě mě to nedalo, nechal jsem to 14dni uzrat a dneska jsem to dal dohromady, že začátku s velkou nedůvěrou a měl jsem velký kopr, ale nakonec se to povedlo a i se mě to povedlo seřídit. Trošku víc hulí, ale to mě nevadí. Zase je takovej ostřejší jak předtím.

🙂 má být ještě hezky, tak půjde do těžkého zápřahu dodelat cestu kolem dílny a potom odstrojit od celaku, podkopu a bude orba 🙂

Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“